|
|
|
Rank: Newbie
Joined: 11/21/2008 Posts: 5 Points: 15 Location: Houston, TX
|
Susiduriau su dilema, gal patarsit kaip pasielgti, gal esat susidure su siuo klausimu? Kaip ir butu laikas pildyti dokumentus del pilietybes gavimo. Bet stai iskilo man klausimas del pavardes keitimo. Mano pavarde ( Arminiene) amerikonams sukelia daug problemu: perskaityti net nemegina, o jei ir pabando tai nelabai kas gaunasi ir siaip begale kartu esam gave pastu dokumentus, bill'us ir pan. su iskraipyta pavarde, nes net ir suskaityti ir parasyti paraidziui nelabai jiems iseina...Tai pagalvojau ( kiek gi galima jiems is manes tyciotis???  ) gal tiesiog dabar butu tinkamas metas sutrumpinti ir pasilikti lygiai tokia pacia kaip vyro- Arminas....Kaip galvojate tautieciai? O dar buna geriau, kaip paklausia ar tik as ne is Armenijos??? Nezinau, ar juoktis ar verkti? Arba vyra pavadina Arminiene!....
|
|
|
|
|
|
|
|
Rank: Gold Member  Joined: 10/11/2008 Posts: 605 Points: 1,544 Location: Houston'as
|
 juokas!!! mano mamos pavarde irgi tikrai lietuviska -- Pociuviene... tai amerikonai niekaip nesujungia kad ji istekejusi uz Pociaus. bet manau kad tevukai savo pavardziu nekeis kai pildys pilietybes dokus. cia sunkus klausimas... jei tau nemaiso tapt Arminas vietoj Arminiene, tai gali keist, gal bus lengviau ir paprasciau.... tik pagalvok ar po to nebus galvos skausmas kitus dokus pakeist ar visada rodyt kodel tavo pavarde skiriasi nuo dabartines ant kitu doku...
|
|
|
|
Rank: Silver Member
Joined: 10/10/2008 Posts: 130 Points: 390 Location: Houston, TX 77096
|
Aurelija wrote:Susiduriau su dilema, gal patarsit kaip pasielgti, gal esat susidure su siuo klausimu? Kaip ir butu laikas pildyti dokumentus del pilietybes gavimo. Bet stai iskilo man klausimas del pavardes keitimo. Mano pavarde ( Arminiene) amerikonams sukelia daug problemu: perskaityti net nemegina, o jei ir pabando tai nelabai kas gaunasi ir siaip begale kartu esam gave pastu dokumentus, bill'us ir pan. su iskraipyta pavarde, nes net ir suskaityti ir parasyti paraidziui nelabai jiems iseina...Tai pagalvojau ( kiek gi galima jiems is manes tyciotis???  ) gal tiesiog dabar butu tinkamas metas sutrumpinti ir pasilikti lygiai tokia pacia kaip vyro- Arminas....Kaip galvojate tautieciai? O dar buna geriau, kaip paklausia ar tik as ne is Armenijos??? Nezinau, ar juoktis ar verkti? Arba vyra pavadina Arminiene!.... ziurint kokie planai del ateities? planuojat likt amerikoj? ar tik siaip trumpam pasisveciuosit?  nes jei ateiti.. ir gan ilga.. siejat su Amerika, tai gal ir vertetu pakeist.. bus maziau vargo su vietiniais ir tiek...
|
|
|
|
Joined: 10/10/2008 Posts: 130 Points: 390 Location: Houston, TX 77096
|
Evelina wrote: juokas!!! mano mamos pavarde irgi tikrai lietuviska -- Pociuviene... tai amerikonai niekaip nesujungia kad ji vedusi uz Pociaus. bet manau kad tevukai savo pavardziu nekeis kai pildys pilietybes dokus. cia sunkus klausimas... jei tau nemaiso tapt Arminas vietoj Arminiene, tai gali keist, gal bus lengviau ir paprasciau.... tik pagalvok ar po to nebus galvos skausmas kitus dokus pakeist ar visada rodyt kodel tavo pavarde skiriasi nuo dabartines ant kitu doku... Tavo mama vedusi?  gerai skamba....
|
|
|
Rank: Gold Member  Joined: 10/11/2008 Posts: 605 Points: 1,544 Location: Houston'as
|
 pataisiau  bet galvojant kad moterys yra "kaklai" sukinejantys "seimos galvas"... 
|
|
|
|
Rank: Newbie
Joined: 11/21/2008 Posts: 5 Points: 15 Location: Houston, TX
|
As istekejau Lietuvoje, ir tuomet net sapnuose nesapnavom, kad gyvensim Amerikoj.... Bet mes neplanuojame gryzt i Lietuva gyvent, norim pasilikti cia visam laikui, todel nemanau, kad Lietuva turetu ka nors bendro su mano pavardes keitimu. O visi lietuviski diplomai juk ir taip mergautine pavarde...Na nebent kam nors kiltu neaiskumu su mano santuokos liudijimu, bet kiek jau cia gyvenu, niekam dar neprireike mano lietuvisko santuokos liudijimo... Tik tiek kad cia reiketu pasikeisti visus likusius dokumentus: teises, banko korteles ir pan. Bet juk keiciam dokus kiekviena karta kraustantis i nauja buta...Tai gal ir nera taip baisu?
|
|
|
|
Rank: Gold Member
Joined: 10/9/2008 Posts: 531 Points: 526 Location: Corpus Christi, TX
|
Visus likusius dokumentus pakeist, tai cia juokas aisku. O del pavardes keitimo, tai taip ar taip pakeis tik Cikagoje per Lietuvos Ambasada Amerikoje. Niekaip kitaip . O ten reiks visu santuokos liudijimu su apostilem ( vertimais su notaro patvirtinimu ) . Uztruks 2 menesiukus sis reikaliukas, viena panele keitesi . As jos daugiau pasiklausinesiu. Ji taip pat lietuve, norejo vyro pavarde pasiimti. Bet iejus i ta puslapi ambasados( Cikagoje ) viskas labai gerai yra paaiskinta ir kai paskambini, tai jie labai maloniai elgiasi ir atsako i visus rupimus klausimus. Taip kad, GERIAISIAI butu tau pasiskambinti ir issiaiskinti. O apostile ( del santuokos ) gausi is Austino. Ten reikia siust visus dokumentus del apostiles, nes be jos reikaliukai nepajudes net is vietos
|
|
|
|
|
AR JUS JAU AMERIKOS PILIECIAI ESAT, tada kitas reikalas ... Paprasciau viska susitvarkysit
|
|
|
Rank: Gold Member  Joined: 10/6/2008 Posts: 526 Points: 1,394 Location: San Marcos
|
Oi, Aurelija, as tai tavo vietoj pasikeisciau. Sitiek nereikalingu problemu sukelia ta galune! Pasikeisk.
|
|
|
|
je kreipiantis pilietybes galima pavarde labai paprastai pasikeisti...
|
|
|
Rank: Gold Member  Joined: 10/6/2008 Posts: 526 Points: 1,394 Location: San Marcos
|
Bet jeigu ir ne pilietis, pavarde galima pasikeist lengvai. Lietuvoj naujutelaitis istatymas isleistas  Labai paprasta, tik 40lt, o jei nori pavardes IS ORO (ne is giminiu, vyro ir pan.), tai reikia priezasti nurodyt... Nu, kazkas panasaus. Labai lengvas procesas, rimtai.
|
|
|
|
|
Bet tikriausiai jei tokiu budu noresi pasikeist, reikia paciai buti lietuvoje, ar ne ?
|
|
|
|
Ne, lietuviu ambasados uztenka. Jie gi yra Lietuvos istatymu vykdytojai uzsieny...
|
|
|
|
Joined: 11/29/2008 Posts: 113 Points: 339 Location: Katy,TX
|
Susiduriau su maza problemele... Kita menesi vaziuojam keistis pasu i Cikaga.Norint man pasikeisti pavarde savo pase,turiu pristatyti santuokos liudijimo vertima is anglu kalbos i lietuviu kalba patvitinta Apostile.  Gal kas zinot ka reikia daryti ir kaip gauti ta vertima?...Ar yra butina registruoti santuoka Lietuvos konsulate,jeigu as tik noriu pasikeisti pavarde?...
|
|
|
|
|
Asta wrote:Susiduriau su maza problemele... Kita menesi vaziuojam keistis pasu i Cikaga.Norint man pasikeisti pavarde savo pase,turiu pristatyti santuokos liudijimo vertima is anglu kalbos i lietuviu kalba patvitinta Apostile.  Gal kas zinot ka reikia daryti ir kaip gauti ta vertima?...Ar yra butina registruoti santuoka Lietuvos konsulate,jeigu as tik noriu pasikeisti pavarde?... Viena lietuve keitesi pasa su pavarde , tai ji vertima is anglu i lietuviu pasidare pati ir konsulate jai patvirtino. Arba visa ta vertima gali padaryti ir patvirtinti konsulate uz ta tikra kaina . Jei neklystu , tai $45 . Pazystama lietuve , gyvenanti Corpus Christi galetu tau suteikti visa sia informacija. Gal galetum duoti savo e-maila ? Ar kaip cia geriau susisiekti  Nes ji pries metus viska tai daresi..
|
|
|
|
|
Kristina wrote:Asta wrote:Susiduriau su maza problemele... Kita menesi vaziuojam keistis pasu i Cikaga.Norint man pasikeisti pavarde savo pase,turiu pristatyti santuokos liudijimo vertima is anglu kalbos i lietuviu kalba patvitinta Apostile.  Gal kas zinot ka reikia daryti ir kaip gauti ta vertima?...Ar yra butina registruoti santuoka Lietuvos konsulate,jeigu as tik noriu pasikeisti pavarde?... Viena lietuve keitesi pasa su pavarde , tai ji vertima is anglu i lietuviu pasidare pati ir konsulate jai patvirtino. Arba visa ta vertima gali padaryti ir patvirtinti konsulate uz ta tikra kaina . Jei neklystu , tai $45 . Pazystama lietuve , gyvenanti Corpus Christi galetu tau suteikti visa sia informacija. Gal galetum duoti savo e-maila ? Ar kaip cia geriau susisiekti  Nes ji pries metus viska tai daresi.. Parasiau tau savo e-maila... Beje,as vakar kalbejau su viena moteriskaite is konsulato,bet ji net nieko nesake apie vertimo patvirtinima konsulate...Ji tik pasake tik pasake,kad vertimas turi buti patvirtintas Apostile...O kaip ta Apostile "veikia" as net nezinau bei nesuprantu... Konsulate siuo metu net nekeicia is vis pasu.Jie irengineja ji su nauja technika,nes nauji pasai bus su pirstu antspaudais bei biometriniai duomenimis.Ir kas zino kiek dar nauju dokumentu reikes pristatyti del tu nauju pasu...
|
|
|
|
|
Asta wrote:Kristina wrote:Asta wrote:Susiduriau su maza problemele... Kita menesi vaziuojam keistis pasu i Cikaga.Norint man pasikeisti pavarde savo pase,turiu pristatyti santuokos liudijimo vertima is anglu kalbos i lietuviu kalba patvitinta Apostile.  Gal kas zinot ka reikia daryti ir kaip gauti ta vertima?...Ar yra butina registruoti santuoka Lietuvos konsulate,jeigu as tik noriu pasikeisti pavarde?... Viena lietuve keitesi pasa su pavarde , tai ji vertima is anglu i lietuviu pasidare pati ir konsulate jai patvirtino. Arba visa ta vertima gali padaryti ir patvirtinti konsulate uz ta tikra kaina . Jei neklystu , tai $45 . Pazystama lietuve , gyvenanti Corpus Christi galetu tau suteikti visa sia informacija. Gal galetum duoti savo e-maila ? Ar kaip cia geriau susisiekti  Nes ji pries metus viska tai daresi.. Parasiau tau savo e-maila... Beje,as vakar kalbejau su viena moteriskaite is konsulato,bet ji net nieko nesake apie vertimo patvirtinima konsulate...Ji tik pasake tik pasake,kad vertimas turi buti patvirtintas Apostile...O kaip ta Apostile "veikia" as net nezinau bei nesuprantu... Konsulate siuo metu net nekeicia is vis pasu.Jie irengineja ji su nauja technika,nes nauji pasai bus su pirstu antspaudais bei biometriniai duomenimis.Ir kas zino kiek dar nauju dokumentu reikes pristatyti del tu nauju pasu... Kaip as suprantu , tai ta apostile pagrindinis popieriukas norint, kad visi dokumentai butu legalus  O kur man E-maila tavo rasti
|
|
|
|
|
Kristina wrote:Asta wrote:Kristina wrote:Asta wrote:Susiduriau su maza problemele... Kita menesi vaziuojam keistis pasu i Cikaga.Norint man pasikeisti pavarde savo pase,turiu pristatyti santuokos liudijimo vertima is anglu kalbos i lietuviu kalba patvitinta Apostile.  Gal kas zinot ka reikia daryti ir kaip gauti ta vertima?...Ar yra butina registruoti santuoka Lietuvos konsulate,jeigu as tik noriu pasikeisti pavarde?... Viena lietuve keitesi pasa su pavarde , tai ji vertima is anglu i lietuviu pasidare pati ir konsulate jai patvirtino. Arba visa ta vertima gali padaryti ir patvirtinti konsulate uz ta tikra kaina . Jei neklystu , tai $45 . Pazystama lietuve , gyvenanti Corpus Christi galetu tau suteikti visa sia informacija. Gal galetum duoti savo e-maila ? Ar kaip cia geriau susisiekti  Nes ji pries metus viska tai daresi.. Parasiau tau savo e-maila... Beje,as vakar kalbejau su viena moteriskaite is konsulato,bet ji net nieko nesake apie vertimo patvirtinima konsulate...Ji tik pasake tik pasake,kad vertimas turi buti patvirtintas Apostile...O kaip ta Apostile "veikia" as net nezinau bei nesuprantu... Konsulate siuo metu net nekeicia is vis pasu.Jie irengineja ji su nauja technika,nes nauji pasai bus su pirstu antspaudais bei biometriniai duomenimis.Ir kas zino kiek dar nauju dokumentu reikes pristatyti del tu nauju pasu... Kaip as suprantu , tai ta apostile pagrindinis popieriukas norint, kad visi dokumentai butu legalus  O kur man E-maila tavo rasti Kristina,eik i "My Profile" siame saite ir kaireje puseje virsuje bus "Inbox"-tai turetu buti ten mano laiskutis...
|
|
|
|
|
Asta wrote:Kristina wrote:Asta wrote:Kristina wrote:Asta wrote:Susiduriau su maza problemele... Kita menesi vaziuojam keistis pasu i Cikaga.Norint man pasikeisti pavarde savo pase,turiu pristatyti santuokos liudijimo vertima is anglu kalbos i lietuviu kalba patvitinta Apostile.  Gal kas zinot ka reikia daryti ir kaip gauti ta vertima?...Ar yra butina registruoti santuoka Lietuvos konsulate,jeigu as tik noriu pasikeisti pavarde?... Viena lietuve keitesi pasa su pavarde , tai ji vertima is anglu i lietuviu pasidare pati ir konsulate jai patvirtino. Arba visa ta vertima gali padaryti ir patvirtinti konsulate uz ta tikra kaina . Jei neklystu , tai $45 . Pazystama lietuve , gyvenanti Corpus Christi galetu tau suteikti visa sia informacija. Gal galetum duoti savo e-maila ? Ar kaip cia geriau susisiekti  Nes ji pries metus viska tai daresi.. Parasiau tau savo e-maila... Beje,as vakar kalbejau su viena moteriskaite is konsulato,bet ji net nieko nesake apie vertimo patvirtinima konsulate...Ji tik pasake tik pasake,kad vertimas turi buti patvirtintas Apostile...O kaip ta Apostile "veikia" as net nezinau bei nesuprantu... Konsulate siuo metu net nekeicia is vis pasu.Jie irengineja ji su nauja technika,nes nauji pasai bus su pirstu antspaudais bei biometriniai duomenimis.Ir kas zino kiek dar nauju dokumentu reikes pristatyti del tu nauju pasu... Kaip as suprantu , tai ta apostile pagrindinis popieriukas norint, kad visi dokumentai butu legalus  O kur man E-maila tavo rasti Kristina,eik i "My Profile" siame saite ir kaireje puseje virsuje bus "Inbox"-tai turetu buti ten mano laiskutis... Radau visas zinutes  As net nezinojau, kad toks dalykas cia yra. Radau zinutes ir apie alu
|
|
|
|
|
Kristina wrote:Asta wrote:Kristina wrote:Asta wrote:Kristina wrote:Asta wrote:Susiduriau su maza problemele... Kita menesi vaziuojam keistis pasu i Cikaga.Norint man pasikeisti pavarde savo pase,turiu pristatyti santuokos liudijimo vertima is anglu kalbos i lietuviu kalba patvitinta Apostile.  Gal kas zinot ka reikia daryti ir kaip gauti ta vertima?...Ar yra butina registruoti santuoka Lietuvos konsulate,jeigu as tik noriu pasikeisti pavarde?... Viena lietuve keitesi pasa su pavarde , tai ji vertima is anglu i lietuviu pasidare pati ir konsulate jai patvirtino. Arba visa ta vertima gali padaryti ir patvirtinti konsulate uz ta tikra kaina . Jei neklystu , tai $45 . Pazystama lietuve , gyvenanti Corpus Christi galetu tau suteikti visa sia informacija. Gal galetum duoti savo e-maila ? Ar kaip cia geriau susisiekti  Nes ji pries metus viska tai daresi.. Parasiau tau savo e-maila... Beje,as vakar kalbejau su viena moteriskaite is konsulato,bet ji net nieko nesake apie vertimo patvirtinima konsulate...Ji tik pasake tik pasake,kad vertimas turi buti patvirtintas Apostile...O kaip ta Apostile "veikia" as net nezinau bei nesuprantu... Konsulate siuo metu net nekeicia is vis pasu.Jie irengineja ji su nauja technika,nes nauji pasai bus su pirstu antspaudais bei biometriniai duomenimis.Ir kas zino kiek dar nauju dokumentu reikes pristatyti del tu nauju pasu... Kaip as suprantu , tai ta apostile pagrindinis popieriukas norint, kad visi dokumentai butu legalus  O kur man E-maila tavo rasti Kristina,eik i "My Profile" siame saite ir kaireje puseje virsuje bus "Inbox"-tai turetu buti ten mano laiskutis... Radau visas zinutes  As net nezinojau, kad toks dalykas cia yra. Radau zinutes ir apie alu Kaip sakoma gyveni ir mokaisi...
|
|
|
|
Guest
|