Dallas Houston Austin San Antonio Texas estate prices and houses. auto classifieds and sales, rent. Appartament rent and lease. Properties for sale in Texas. Dallas, Houston lawyers. car lease. Houston entertainment and night life. Universities and colledger in Houston and Dallas. Food, receiptes, restourants, bars, pubs.

Net 7 lietuviski TV kanalai internetu - www.lietuviska.tv, Isbandyk nemokamai dabar
Welcome Guest Active Topics | Log In | Register

4 Pages 123>»
Ar planuojat grizti? Options
Evelina
#1 Posted : Thursday, October 30, 2008 7:46:39 AM
Rank: Gold Member

teko girdeti, kad daugelis is Lietuvos isvykusio jaunimo po keliu metu grizta i gimtine su rimtais planais ten toliau gyventi. gal ir jus planuojat grizti? ir kodel?

na o jei ne, irgi kodel? Smile

as neplanuoju grizt gyvent i Lietuva nes cia pradejau seima ir taip pat mano tevai bei brolis gyvena jau cia. as esu labai suzaveta galimybemis augti karjeroje ir nors profesoriauti butu galima ir Lietuvoje, ten nera finansavimo ir aplamai visos tokios akademines strukturos kuri yra cia... o be to, vis girdziu kaip zmones skundziasi, kad finansiskai labai prastai Lietuvoj, kad sunku ka nors susitaupyt ir tt ir pan... turbut tapau islepinta cia Wink
Sponsor  

Siga
#2 Posted : Friday, October 31, 2008 8:38:47 AM
Sponsorius

As labai noreciau grizti, bet tas yra susije su visa kruva "jeigu".
Beje siandien isgirdau apie virtualioj erdvej vykusia Lietuvos darbdaviu apklausa, pagal kuria net 80% darbdaviu sake, kad nepriimtu i darba tokiu, kurie buvo emigrave ir sugrizo. Svelniai tariant - idomus rezultatas ThumbDown
Mune
#3 Posted : Friday, October 31, 2008 9:10:12 AM

Quote:
Lietuvos darbdaviu apklausa, pagal kuria net 80% darbdaviu sake, kad nepriimtu i darba tokiu, kurie buvo emigrave ir sugrizo. Svelniai tariant - idomus rezultatas ThumbDown

Manes tai visai nestebina ,jug amerika ir lietuva visiskai skirtingi dalykai, tai kas tinka cia netinka ten, tai kas tinka ten netinka cia
rasco
#4 Posted : Friday, October 31, 2008 9:26:12 AM

Kazkaip nerealiai skamba ta apklausa... Gal apklause 3 darbdavius, ir du pasake : NEPRIIMCIAU!!!! LOL LOL LOL Nelabai tikiu, lietuviai darbdaviai neturi didelio pasirinkimo, jie priimtu BET KA, kas atitinka ju reikalavimus... Cia tik saunasi, pries kitus reiksmingi nori atrodyt...Priimtu grizusius, ir dar rozem kelia nuklotu kuri laika... Tai cia kalbu is savo perspektyvos.Smile
RitaE
#5 Posted : Friday, October 31, 2008 9:36:38 AM
Rank: Silver Member

Evelina wrote:
teko girdeti, kad daugelis is Lietuvos isvykusio jaunimo po keliu metu grizta i gimtine su rimtais planais ten toliau gyventi. gal ir jus planuojat grizti? ir kodel?

na o jei ne, irgi kodel? Smile

as neplanuoju grizt gyvent i Lietuva nes cia pradejau seima ir taip pat mano tevai bei brolis gyvena jau cia. as esu labai suzaveta galimybemis augti karjeroje ir nors profesoriauti butu galima ir Lietuvoje, ten nera finansavimo ir aplamai visos tokios akademines strukturos kuri yra cia... o be to, vis girdziu kaip zmones skundziasi, kad finansiskai labai prastai Lietuvoj, kad sunku ka nors susitaupyt ir tt ir pan... turbut tapau islepinta cia Wink

As taip pat nezadu gryzti i Lietuva. Cia turiu seima ir noreciau kad sunus uzaugtu cia. Aisku, mano vyra labai traukia Europa ir Lietuva, bet dar tenai nera darbu jo srityje.Sad Vyras tiesiog noretu ismokti lietuviu kalba ir pagyventi mano gimtinejeThumpUp , jis vis juokauja , kad gal mes ten nors senatve praleisime. As manau kad kiekvienam yra savu priezasciu, bet kol kas Lietuvoje dar gana sunku. Aisku yra ir isimciu, jei pasiseka isidarbinti geroje organizacijoje arba tarptautineje firmoje.
RitaE
#6 Posted : Friday, October 31, 2008 9:41:19 AM

rasco wrote:
Kazkaip nerealiai skamba ta apklausa... Gal apklause 3 darbdavius, ir du pasake : NEPRIIMCIAU!!!! LOL LOL LOL Nelabai tikiu, lietuviai darbdaviai neturi didelio pasirinkimo, jie priimtu BET KA, kas atitinka ju reikalavimus... Cia tik saunasi, pries kitus reiksmingi nori atrodyt...Priimtu grizusius, ir dar rozem kelia nuklotu kuri laika... Tai cia kalbu is savo perspektyvos.Smile

aisku priimtu, nes jau labai daug kas po Europa issiblaske- del geriasniu salygu ar atlyginimo.
rasco
#7 Posted : Friday, October 31, 2008 10:03:25 AM

O ar tavo vyras yra aplankes Lietuva? Kodel jis ten taip nori? Blink
O zinai, senatvej gal ir gerai butu... Pigiau ten gyvent, jei pensija is cia gauni... O ir ten kazka gausi, jei piliete dar esi, minimuma... Ne veltui musu prezidentas Adamkus sugrizo Lietuvon Flapper
RitaE
#8 Posted : Friday, October 31, 2008 3:56:14 PM

Taip, taip mano vyras yra buves Lietuvoje ir vasara ir ziema. Jis taip pat yra nemazai dirbes Europoje- bet tada buvo gana geros salygos ir geri pinigai. As zinau kad
gyventi Lietuvoje man noretusi, jei butu geros financines salygos. Kitaip cia galima ir blogesnese financinese situacijose issisukti, o Lietuveleje tau jau butu nepyragai.
Gal as tai kalbu, kad jau 14 metai eina Amerikoje- pripatau. Juk cia islepti galima, ar ne? Smile) taip mano tevai sako: as islepau gyvendama AmerikojeSmile)
taip as esu Lietuvos piliete ir manau kad pencija gauciau ir is Lietuvos , tik nezinau ar nuo darbo stazo dar vis priklauso, ar ir studiju metai iskaiciuojami i darbo staza?, nes po studiju
tai gal 5 metus tik dirbau Lietuveleje.
rasco
#9 Posted : Saturday, November 01, 2008 10:33:16 AM

Ne, studiju metai i pensija neieina...Sad Jei ieitu, as su darbo stazu ir studijom jau galeciau eit i pensija!LOL LOL LOL(nors dar tik trecdali amziaus nugyvenau). Ten priklauso pensija ir nedirbusiems, kiek as zn, bet minimumas...Bet biski neteisinga: minimumas priklauso ir zmonems, visa gyvenima dirbusiems ir uzdirbusiems minimuma! Blink Zodziu, pensija didele nebus, bet ant kavos uzteksBigGrin
Mano vyras tai buvo Lietuvoj 4 kartus. Ir kai rinkomes vieta, kur gyvent (cia ar Lietuvoj), pasirinkom CIA. Ir zn kodel? Jis neinicijavo pasirinkimo Lietuvon... As nespaudziau, bet dabar suprantu kodel: jam oras ir patogumai yra svarbu.... O man irgi cia labai patinka, labai nenoreciau vaziout i salti, man tiek igrises buvo! Net i valstijas kur auksciau nesikelciau! Nu, nebent kur i Arizonos dykumasLOL ..
rasco
#10 Posted : Saturday, November 01, 2008 10:34:23 AM

O cia ar ieina studiju metaii pensija? Man atrodo, kad lyg tai ne... Confused
Evelina
#11 Posted : Saturday, November 01, 2008 1:47:47 PM

rasco wrote:
O cia ar ieina studiju metaii pensija? Man atrodo, kad lyg tai ne... Confused

cia i pensija skaiciuojami tik darbo metai kiek as suprantu... jei studijuoji ir dirbi, tai skaiciuoja, o jei ne tai kaput Bored
RitaE
#12 Posted : Sunday, November 02, 2008 1:36:51 PM

tai , jei esi dirbes kaip studijuoji tada iskaiciuoja, kiek as zinau reikia dirbti nors 10 metu kad gautum Social Security.( gal as ir neteisi)
Evelina
#13 Posted : Sunday, November 02, 2008 2:54:46 PM

tiksliai nezinau bet as va pernai gavau laiska is social security kur raso kiek as esu "sutaupius" kad jei kartais as pakratyciau kojas, ka mano seima gautu. o as pradirbau dar tik pora metu... ir tuo pat studijavau...
rasco
#14 Posted : Monday, November 03, 2008 10:02:15 AM

As tai zn viena dalyka: jei tu nedirbi, o tavo sutuoktinis dirba, tai tu gauni 50% jo pensijos... (tik nzn ar jam mirus, ar gyvam esant) CirkasLOL
Evelina
#15 Posted : Monday, November 03, 2008 10:26:00 AM

tiesa sakant as girdejau viena moteriske aiskino kad jos vyro pensija labai zema nes jis nedaug dirbo tai jie turejo uzpildyt kazkokius dokus kad jis is jos pensijos galetu nuimti kazkiek. o ji dar gyva Smile tai turbut kazkas tokio yra...
rasco
#16 Posted : Monday, November 03, 2008 10:38:03 AM

Bet kiek man vyras aiskino, cia pensijai svarbu ne kiek tu dirbai, bet KIEK uzdirbai. Kuo didesnis atlyginimas tavo buvo, tuo pensija geresne, ir nesvarbu kiek metu dirbai...
Evelina
#17 Posted : Monday, November 03, 2008 10:40:47 AM

je alga aisku svarbi bet manau kad alga plius pradirbti metai = gera arba prasta pensija
rasco
#18 Posted : Monday, November 03, 2008 10:47:06 AM

Taip. Bet kai tu gauni Social Security ataskaitas, ten turi but parasyta, kiek pensijos tau priklausytu DABAR...
rasco
#19 Posted : Monday, November 03, 2008 10:47:48 AM

Tai tu paanalizuok ten ta popieriu... Gal kokia idomia isvada padarysimWink
Kristina
#20 Posted : Monday, November 03, 2008 1:41:45 PM

As taip pat nenoreciau gryzti gyventi i Lietuva, nors mano vyras butu visiskai nieko pries Sneaky
Kad ir kaip ten butu smagu ir miela, nes visi artimieji gyvena ir tt, bet sutinku su Evelina, kad Amerikoje daugiau galimybiu jaunam zmogeliui. O del pensijos tai manau va taip BigGrin , kad reik uzsidirbt pakankamai pinigelio, kad nereiktu ateityje pergyvent del pensijos Blink . As bedarbe, tai man is vis patylet reiketu Sad . As vis vyrui sakau, kada suspesiu pensijai uzsidirbt, tai jis pastoviai is manes juokias del tokiu mano bukstavimu Cursing .
Users browsing this topic
Guest
4 Pages 123>»
Forum Jump  
You cannot post new topics in this forum.
You cannot reply to topics in this forum.
You cannot delete your posts in this forum.
You cannot edit your posts in this forum.
You cannot create polls in this forum.
You cannot vote in polls in this forum.

Paaukokite forumo palaikymui