Dallas Houston Austin San Antonio Texas estate prices and houses. auto classifieds and sales, rent. Appartament rent and lease. Properties for sale in Texas. Dallas, Houston lawyers. car lease. Houston entertainment and night life. Universities and colledger in Houston and Dallas. Food, receiptes, restourants, bars, pubs.

Net 7 lietuviski TV kanalai internetu - www.lietuviska.tv, Isbandyk nemokamai dabar
Welcome Guest Active Topics | Log In | Register

4 Pages 123>»
Kalėdinių lempų manija Options
virgis
#1 Posted : Wednesday, October 15, 2008 11:03:55 PM
Rank: Silver Member

Sponsorius

Taigis yla išlindo iš maišo. Pasirodo yra ir daugiau lietuvaičių Teksase susirgusiu Kalėdinių lempų manija. Manu jei yra du tokie tai verta čia pradėti tokią diskusiją. Gal ne visiem bus įdomu, bet iš kitos pusės gal užkrėsim šia bacila daugiau teksaso lietuvaičių.
Aš seniai norėjau kažką tokio padaryti ir prisiminti mokyklos laikus kai patys švieskes lituodavom. Tais laikais apie kantuperius niekas ir ne sapnavo. Visiškai atsitiktinai praeitų metų gale užtikau saitą http://www.doityourselfchristmas.com/ kuris vienija didžiulę DIY“erių (lietuviškai pasidaryk pats) bendruomenę. Nuo to viskas ir prasidėjo. Aš ten palandžiojau ir nusprendžiau, kad DMX yra tai ko aš noriu. Taip sutapo, kad būtent tuo metu RJ sukūrė pirmą Lynx kontrolerį (turiu keturis vienas jau darbuojasi su Helloweeninėm lempom kiti trys laukia surinkimo). Po to buvo įkurtas saitas http://www.diylightanimation.com/ tik geležams to paties RJ (labai gudrus vyras). Iš ten parėjo USB į DMX keitiklis ir visai nesenei naujas Lynx Express kontroleris kuris skirtingai nei originalus Lynx išejime turi AC, o ne DC. Tai dar užsakiau tų keturis ir manau, kad mano karjerai užteks. Šie metai bus pirmieji mirksinčių Kalėdinių lempų metai. Neplanuoju nieko įpatingo tik dėl savęs ir žmonos gal šiek tiek dėl kaimynų.
Užteks apie tas technines detales, jeigu kas norit pažiūrėti kaip tai atrodo užsukite čia http://www.holdman.com/christmas/video.asp tai būtų chrestomatinis pavizdys kaip tai yra daroma. Aš esu matęs keleta dešimčių skirtingų animuotų Kalėdinių lempų pavyzdžių, bet kai pamačiau šitas tai reikėjo žandikaulio ieškot po stalu, bo taip žemai nukrito. Woot
Quote:
There's a fine line between fishing and just standing on the shore like an idiot.
/Steven Wright/
Sponsor  

VytasZ
#2 Posted : Wednesday, October 15, 2008 11:38:03 PM
Rank: Administration

Na taip, tas antras tai ko gero busiu as. Mokylos laiku hobis litavimas atvaziavus i USA primine apie save. Kai pamatai aplinkui mirksincius ir papuostus kaledoms namus kyla noras kazka tokio pakartoti. 2006 buvom tik ka i amerika atvyke, tai uzteko kokia 10 girliandu nemirksinciu namus papuosti. 2007 kai jau turejom savo namus norejau daugiau, kokia 2000 lempuciu bet vis dar nemirksejo nors jau vos nesusigundziau kazka tokio gatavo nusipirkti. Siu metu geguze beziuredamas nuorodas savo archuvuose uztikau puslapius su kaledu apsvietimais ir nusprendem seimoje kad kazka reikia pasidaryti daugiau.
Pradejes ieskoti uztikau ta pati http://www.doityourselfchristmas.com Vienas ir paprasciausiu lempu valdinkiu buvo Grinch (kuris gali valdyti 64 kanalus). Jo konstrukcija paprasta, o as jau 15 metu lituoklio buvai nelaikes rankose. Na ir ka, uzsisakiau plokste, detales, sudejau, pajungiau - Veikia
Po to seke visa kita. Planuoju kad siemet bus ~8000 lempuciu, 12 pedu egle na ir visko kito.
Taip isibegejau su tom kaledom kad ikuriau tinklalapi apie savo projekta
www.christmasinallen.com

Na prisipazinkit, kas dar ruosiates kaledoms ?
virgis
#3 Posted : Thursday, October 16, 2008 12:01:32 AM

Sponsorius

Antras etapas bus viską nufilmuoti ir patalpinti į forumą. ThumpUp
Mano Helloweeninės lempos mirksi, bet be muzikos Crying tai neįdomu bus žiūrėt.
Quote:
There's a fine line between fishing and just standing on the shore like an idiot.
/Steven Wright/
VytasZ
#4 Posted : Thursday, October 16, 2008 12:05:16 AM

Bandysim filmuot kai viska mirkses. Tikiuosi gruodzio pradzioje.

As heloween'ui nieko neruosiu. Kazkaip mums sita svente neprigija vis dar BigGrin gal ilgiau reikia pagyvent kad priprast.
virgis
#5 Posted : Thursday, October 16, 2008 1:04:20 AM

Sponsorius

Tai man čia taipogi buvo tiktai proga lempas išbandyti. Kaip sakoma bandomasis pasirodymas prieš didyjį spektaklį. Gal planuoji siūstuvą kokį Kalėdom, kad žiurovai galėtu muzikos klausyti mašinkose ar kolonėles ištempsi?Mellow
Quote:
/Steven Wright/
VytasZ
#6 Posted : Thursday, October 16, 2008 1:18:23 AM

virgis wrote:
Tai man čia taipogi buvo tiktai proga lempas išbandyti. Kaip sakoma bandomasis pasirodymas prieš didyjį spektaklį. Gal planuoji siūstuvą kokį Kalėdom, kad žiurovai galėtu muzikos klausyti mašinkose ar kolonėles ištempsi?Mellow

Siustuvelio neplanuoju. Pasilikau kitiems metams. Galvoju ir LED ekrana padaryti tuo paciu kad dazni rodyti.
Siemet pakabinsiu koloneles lauko (jau turiu is ebay) ir i kontrolerio bloka idejau stiprintuva.
Tai tik is kompo i lauka audio signala atvesiu ir koloneles prijungsiu.
Cia matosi pajungimai. http://www.christmasinallen.com/Controler.aspx
Paspausk ant nuotraukos bus didesnis vazdas.

Siaip gundziausi is ebay 0.2W Fm siustuvas 49$ su siuntimu (be maitinimo ir dezutes). Manau neblogas dealas.
Evelina
#7 Posted : Thursday, October 16, 2008 1:08:57 PM
Rank: Gold Member

tik sniego mums cia truksta...o taip tai namukai labai pasakiskai atrodo... Smile
virgis
#8 Posted : Thursday, October 16, 2008 10:28:40 PM

Sponsorius

Sniego matai prireikė, gal jums dar ir raktą nuo kambario kur pinigai sudėti duoti... BigGrin

Siustuviukas už $50 tai tikrai neblogai. Pažiūrėjau fotkes gražu. Aš teik daug laiko kol kas neinvestuoju į šį dalyką. Perku visą rinkinį ir tiktai sulituoju. Ateity bandysiu pats ką nors paprogramuot kol kas tai tik naudojuosi kitų darbais. RollEyes
Kaip su kaimynais nesiskūs dėl muzikos Confused
Quote:
/Steven Wright/
VytasZ
#9 Posted : Thursday, October 16, 2008 10:33:12 PM

virgis wrote:
Sniego matai prireikė, gal jums dar ir raktą nuo kambario kur pinigai sudėti duoti... BigGrin

Siustuviukas už $50 tai tikrai neblogai. Pažiūrėjau fotkes gražu. Aš teik daug laiko kol kas neinvestuoju į šį dalyką. Perku visą rinkinį ir tiktai sulituoju. Ateity bandysiu pats ką nors paprogramuot kol kas tai tik naudojuosi kitų darbais. RollEyes
Kaip su kaimynais nesiskūs dėl muzikos Confused

Na kaip bus papasakosiu. Neplanuoju 100w leisti Smile Siaip cia nepiktybiniai gyvena aplinkui. Su vaikais visi nedideliais. Bambekliu seniu nera.
O tas FM siustuvelis cia:
http://cgi.ebay.com/0-2W..._trksid=p3286.m20.l1116
virgis
#10 Posted : Thursday, October 16, 2008 11:20:55 PM

Sponsorius

Labai jau viliojančiai atrodo, bet sunki ekonominė padėtis lauksim kitų metų. Pirmus metus darysim su kolonėlėm. Žiurėsim koks bus populiarumas. Wink
Quote:
/Steven Wright/
VytasZ
#11 Posted : Thursday, October 16, 2008 11:31:11 PM

virgis wrote:
Labai jau viliojančiai atrodo, bet sunki ekonominė padėtis lauksim kitų metų. Pirmus metus darysim su kolonėlėm. Žiurėsim koks bus populiarumas. Wink

Pasakei mano mintis Wink Butent as taip galvoju del siu metu. Gal kitais metais noras praeis Wink
Sedziu dabar su Vixen delioju mirksejimus Cool
virgis
#12 Posted : Thursday, October 16, 2008 11:42:23 PM

Sponsorius

Aha sėdėjau ir aš du vakarus be muzikos kol primirksinau 10 minučių su 100ms intervalu. Kalėdoms reikės daryti 50ms kai norisi ką greitai sumirksėti jaučiasi, kad trūksta greičio.
Aš pabandžiau daryti tokį triuką, kad pagrindinis lempų intensyvumas ne didesnis kaip 150. Tada šiek tiek daugiau laisvės nes gali keitalioti į abi puses 0-150-255. Visai neblogai gavosi kai fonas žarijų imitacija iki 50, o perbėgimai 255. Jeigu eina suprast ką noriu pasakyti. Wink
Quote:
/Steven Wright/
VytasZ
#13 Posted : Friday, October 17, 2008 12:04:15 AM

virgis wrote:
Aha sėdėjau ir aš du vakarus be muzikos kol primirksinau 10 minučių su 100ms intervalu. Kalėdoms reikės daryti 50ms kai norisi ką greitai sumirksėti jaučiasi, kad trūksta greičio.
Aš pabandžiau daryti tokį triuką, kad pagrindinis lempų intensyvumas ne didesnis kaip 150. Tada šiek tiek daugiau laisvės nes gali keitalioti į abi puses 0-150-255. Visai neblogai gavosi kai fonas žarijų imitacija iki 50, o perbėgimai 255. Jeigu eina suprast ką noriu pasakyti. Wink

Jo supratau. As intervala bandau issivesti is BBM (Beats Per Minute), kad ritmas eitu kas lygini langeliu skaiciu. Tai tarkim dabar and dainos 47ms. yra ir 'beatas' kas 6 langeli. Tada lengviau copy - paste gabalus is vienos vietos i kita toje pacioje dainoje. Bei geriau veikia Horozontal Flip.
As 'Rampas' darau nuo 40% iki 100% intervale. Nes praktiskai paziurejau kad maziau nei 40% jau nelabai kas ir matosi.
O triukas idomus. Reikes pabandyti. Dekui Wink
virgis
#14 Posted : Friday, October 17, 2008 12:18:23 AM

Sponsorius

Čia instrukcija apie DMX keitiklį.

Aš nežinau ar Vixen turi tokią opciją, bet jeigu ne aš galvojau būtų visai neblogai pasirašyti tokią programulką kur būtų galima tokius pagrindinius momentus "sugroti" klaviatūra t. y. Prisiskiri kanalus klavišams klausai muzikos ir spaudinėji mygtukus ir gale programulka sugeneruotu XML failiukją Vixen formate. Tokiu būdu galėtum pavaryti kokį 50%, o likusius dalykus jau priderintum. Gal taip truputį greičiau gautūsi.
File Attachment(s):
LYNX_DONGLE_MANUAL.pdf (321kb) downloaded 3 time(s).
Quote:
/Steven Wright/
Evelina
#15 Posted : Friday, October 17, 2008 7:10:56 AM

visgi su sniegu graziau... tikros Kaledos... BigGrin
virgis
#16 Posted : Friday, October 17, 2008 8:38:27 PM

Sponsorius

Evelina wrote:
visgi su sniegu graziau... tikros Kaledos... BigGrin

Nieks nesiginčija, kad gražiau, bet, kad biškį per arti pusiaujio gyvenam, reikėtų traukti šiaurės link.
Quote:
/Steven Wright/
virgis
#17 Posted : Sunday, October 19, 2008 11:13:25 PM

Sponsorius

Ką tik baigiau lituoti savo antrąjį žaisliuką Lynx. Reik užbaigti iki šio savaitgalio esu numatęs jam darbelio.
virgis attached the following image(s):
Lynx.jpg (77kb) downloaded 97 time(s).
Quote:
/Steven Wright/
Mune
#18 Posted : Sunday, October 26, 2008 4:24:41 PM

Quote:
Ką tik baigiau lituoti savo antrąjį žaisliuką Lynx. Reik užbaigti iki šio savaitgalio esu numatęs jam darbelio.

Ir veikia štai čia įdejau video, jei kas netiki!
VytasZ
#19 Posted : Sunday, October 26, 2008 7:38:41 PM

virgis wrote:

Saunuolis !!! As vis neprisedu prie savo darbu...
virgis
#20 Posted : Sunday, October 26, 2008 11:17:34 PM

Sponsorius

Mune wrote:
Quote:

Ir veikia štai čia įdejau video, jei kas netiki!

Čia pavyzdys kaip tai atrodo užprogramuota per 10 minučių po penkių bemiegių naktų Blink Blink
Quote:
/Steven Wright/
Users browsing this topic
Guest (2)
4 Pages 123>»
Forum Jump  
You cannot post new topics in this forum.
You cannot reply to topics in this forum.
You cannot delete your posts in this forum.
You cannot edit your posts in this forum.
You cannot create polls in this forum.
You cannot vote in polls in this forum.

Paaukokite forumo palaikymui