|
|
Rank: Silver Member   Joined: 10/10/2008 Posts: 239 Points: 624 Location: Katy, TX
|
Kad nebūtų kokių nesusipratimų tai visa kintanti informacija, važiuojančiu sąrašas ir kas ką vežas bus patalpinta pirmoje žinutėje. Žodžiu žvilgterkit ten ir jeigu sąrašas atrodo teisingas tada viskas ok jei ne duokit žinią. Kaip su sąrašu užbaigsim tada vesim derybas dėl maisto. Pagal paskutinius surašymo duomenis turim 10 suaugusių 1 paauglį ir 7 vaikus. Quote:There's a fine line between fishing and just standing on the shore like an idiot. /Steven Wright/
|
|
|
|
Rank: Gold Member
Joined: 10/9/2008 Posts: 531 Points: 526 Location: Corpus Christi, TX
|
virgis wrote:Dėl šašlykų mėsos tai man asmeniškai patinka lieuviški tradiciniai kiaulienos, bet gali būti ir vištiena. Beje šašlykai iš palendrico tiesiog tirpsta burnoje net vaikai gali valgyt. Aš groteles ant laužo kepti paimsiu. O kas per daiktas PALENDRICAS  ??? Cia kazkokia mesos rusis  Ir kur atrast ta pirma zinute su sarasiuku
|
|
|
|
|
Asta wrote:Kristina wrote:daivuze wrote:dar karta susiskaiciujam kas vaziuojam i miska. Jau pats laikas . As su vaikais.  atsivezu mesa(marinuotus saslykus) Taip pat noreciau zinoti jeigu yra nevalganciu kokios mesos !!!Gal pasisakykit is kokios mesytes saslykus pamarinuoti. Mes nevaziuojam  , bet siulyciau vistienos saslykus, nes tada ir vaikai sukramtyt tokia mesyte gali  . Oiii, smagu ten jums bus, bet mums siek tiek per toli Kristina,ale gal sugalvokit ir atvaziuokit  .Tu ten minejai,kad balandeliu pasiilgai- tai tavo garbei as juos padaryciau  Ar dar nesumasinau?!... Asta, man atrodo, kad prisisnekejai  . Pasikeite vieta, tai mes greiciausiai prisijungsim prie visu iskylautoju
|
|
|
|
|
Kristina wrote:virgis wrote:Dėl šašlykų mėsos tai man asmeniškai patinka lieuviški tradiciniai kiaulienos, bet gali būti ir vištiena. Beje šašlykai iš palendrico tiesiog tirpsta burnoje net vaikai gali valgyt. Aš groteles ant laužo kepti paimsiu. O kas per daiktas PALENDRICAS  ??? Cia kazkokia mesos rusis  Ir kur atrast ta pirma zinute su sarasiuku Radau sarasiuka
|
|
|
|
|
virgis wrote:Taigis ponai tautiečiai keliose šio forumo vietose buvo išreikštas pasiūlymas susibėgti. Na gal ne keliose, bet vienoje tai tikrai. Susitikimo tikslas būtų priminti vaikams apie lietuvių kalbą ir užmegzti naujas pažintis. Kitais žodžiais tariant perkelti dalį virtualios erdvės bendravimo į realiają. Kadangi žiema ant nosies tai čia Teksase pats geriausias laikas būti gamtoje su palapinėm arba be jų (tuo atveju reikėtų pasirūpinti kokia nors kita stogo forma). Rašykit ką galvojat. Ar daug atsirastų norinčiu. Sūlykit vietą laiką. Pažadu atsivežt gitarą. Vieta Stephen F Austin State ParkDalyvių registracija Važiuojančių sąrašas pateikiamas žemiau jei savęs ten nematot tai duokit žinot įtrauksim. Atvažiuoja penktadienįCode: Vardas Suauge Paaugliai Vaikai --------------------------------------------------- Virgis 1 1 Asta 2 1 Siga 2 2 Evelina 2 1 Daiva 1 2 Kristina 2 1
Atvažiuoja šeštadienįCode: Vardas Suauge Paaugliai Vaikai ---------------------------------------------------
Ir MUNE galetu prie musu prisijunt
|
|
|
Rank: Silver Member   Joined: 10/10/2008 Posts: 239 Points: 624 Location: Katy, TX
|
Kristina wrote:virgis wrote:Dėl šašlykų mėsos tai man asmeniškai patinka lieuviški tradiciniai kiaulienos, bet gali būti ir vištiena. Beje šašlykai iš palendrico tiesiog tirpsta burnoje net vaikai gali valgyt. Aš groteles ant laužo kepti paimsiu. O kas per daiktas PALENDRICAS  ??? Cia kazkokia mesos rusis  Ir kur atrast ta pirma zinute su sarasiuku Pirmą žinutę galima rasti čia.O palendricas tai yra minkštutė liesa mėsytė išilgai kiaulės nugaros, nežinau tiksliai kaip angliškai vadinas. Krautuvėj tai jie vadina "pork chops" tai čia supjaustytas palendricas. Jeigu pirkti nepjaustyta tai šiek tiek pigiau gaunasi. Pas mumis HEB galima nusipirkti. Quote:There's a fine line between fishing and just standing on the shore like an idiot. /Steven Wright/
|
|
|
|
|
Kristina wrote:Kristina wrote:virgis wrote:Dėl šašlykų mėsos tai man asmeniškai patinka lieuviški tradiciniai kiaulienos, bet gali būti ir vištiena. Beje šašlykai iš palendrico tiesiog tirpsta burnoje net vaikai gali valgyt. Aš groteles ant laužo kepti paimsiu. O kas per daiktas PALENDRICAS  ??? Cia kazkokia mesos rusis  Ir kur atrast ta pirma zinute su sarasiuku Radau sarasiuka PALENDRICA, tai cia gal , kaip nugarine ispjova buna ?? Ar kaip cia vadinasi
|
|
|
|
Aš tai ne mėsininkas, bet nugarinė išpjova tai čia gal lietuviškai, o žemaitiškai palendricas. Paklausk Arūno tau paaiškins. Quote:There's a fine line between fishing and just standing on the shore like an idiot. /Steven Wright/
|
|
|
|
|
virgis wrote:Aš tai ne mėsininkas, bet nugarinė išpjova tai čia gal lietuviškai, o žemaitiškai palendricas. Paklausk Arūno tau paaiškins. Jau paaiskino  Sako, o kaip kitaip palendrica galima vadint  Sake, kad palendrica ir yra palendrica
|
|
|
|
Ir aš taip sakau. Lašinę kap lašinę kuo čia kaštavuosi. Quote:There's a fine line between fishing and just standing on the shore like an idiot. /Steven Wright/
|
|
|
Rank: Gold Member  Joined: 10/9/2008 Posts: 410 Points: 957 Location: Houston, TX
|
Ar vartotinas kulinarijos terminas „palendrica (palendvica)“? Valstybinė Lietuvių Kalbos Komisija sako, kad ne. Palendrica - tai nevartotinas skolinys, plg. lenk. polędwica, reiškiantis „kiaulienos raumenį prie pat nugarkaulio“. Lietuviškas atitikmuo yra nugarinė (Kalbos patarimai. Kn. 4: Leksika: 1. Skolinių vartojimas, Vilnius, 2005, p. 85). http://www.vlkk.lt/lit/4009
|
|
|
|
Rank: Silver Member
Joined: 11/29/2008 Posts: 113 Points: 339 Location: Katy,TX
|
Kristina wrote:Asta wrote:Kristina wrote:daivuze wrote:dar karta susiskaiciujam kas vaziuojam i miska. Jau pats laikas . As su vaikais.  atsivezu mesa(marinuotus saslykus) Taip pat noreciau zinoti jeigu yra nevalganciu kokios mesos !!!Gal pasisakykit is kokios mesytes saslykus pamarinuoti. Mes nevaziuojam  , bet siulyciau vistienos saslykus, nes tada ir vaikai sukramtyt tokia mesyte gali  . Oiii, smagu ten jums bus, bet mums siek tiek per toli Kristina,ale gal sugalvokit ir atvaziuokit  .Tu ten minejai,kad balandeliu pasiilgai- tai tavo garbei as juos padaryciau  Ar dar nesumasinau?!... Asta, man atrodo, kad prisisnekejai  . Pasikeite vieta, tai mes greiciausiai prisijungsim prie visu iskylautoju  Oops!!!Tai prisisnekejau...  Tai ka man del taves balandelius reikes daryti?!...  O gal geriau as tave pamokinsiu kaip juos daryti ?!...
|
|
|
Rank: Gold Member  Joined: 10/9/2008 Posts: 410 Points: 957 Location: Houston, TX
|
Turiu pasakyti, kad labai skanus Astos balandeliai. Jau isragauti
|
|
|
|
|
Asta wrote:Kristina wrote:Asta wrote:Kristina wrote:daivuze wrote:dar karta susiskaiciujam kas vaziuojam i miska. Jau pats laikas . As su vaikais.  atsivezu mesa(marinuotus saslykus) Taip pat noreciau zinoti jeigu yra nevalganciu kokios mesos !!!Gal pasisakykit is kokios mesytes saslykus pamarinuoti. Mes nevaziuojam  , bet siulyciau vistienos saslykus, nes tada ir vaikai sukramtyt tokia mesyte gali  . Oiii, smagu ten jums bus, bet mums siek tiek per toli Kristina,ale gal sugalvokit ir atvaziuokit  .Tu ten minejai,kad balandeliu pasiilgai- tai tavo garbei as juos padaryciau  Ar dar nesumasinau?!... Asta, man atrodo, kad prisisnekejai  . Pasikeite vieta, tai mes greiciausiai prisijungsim prie visu iskylautoju  Oops!!!Tai prisisnekejau...  Tai ka man del taves balandelius reikes daryti?!...  O gal geriau as tave pamokinsiu kaip juos daryti ?!... Uzteks ir pamokinti  Mano vyrai is vis nevalgo balandeliu, tai uz tai as ju ir nemoku daryt
|
|
|
|
|
Kristina wrote:Asta wrote:Kristina wrote:Asta wrote:Kristina wrote:daivuze wrote:dar karta susiskaiciujam kas vaziuojam i miska. Jau pats laikas . As su vaikais.  atsivezu mesa(marinuotus saslykus) Taip pat noreciau zinoti jeigu yra nevalganciu kokios mesos !!!Gal pasisakykit is kokios mesytes saslykus pamarinuoti. Mes nevaziuojam  , bet siulyciau vistienos saslykus, nes tada ir vaikai sukramtyt tokia mesyte gali  . Oiii, smagu ten jums bus, bet mums siek tiek per toli Kristina,ale gal sugalvokit ir atvaziuokit  .Tu ten minejai,kad balandeliu pasiilgai- tai tavo garbei as juos padaryciau  Ar dar nesumasinau?!... Asta, man atrodo, kad prisisnekejai  . Pasikeite vieta, tai mes greiciausiai prisijungsim prie visu iskylautoju  Oops!!!Tai prisisnekejau...  Tai ka man del taves balandelius reikes daryti?!...  O gal geriau as tave pamokinsiu kaip juos daryti ?!... Uzteks ir pamokinti  Mano vyrai is vis nevalgo balandeliu, tai uz tai as ju ir nemoku daryt Tai tau lengviau...  Nors nereikia vargti su jais ...
|
|
|
|
|
Siga wrote:Ar vartotinas kulinarijos terminas „palendrica (palendvica)“? Valstybinė Lietuvių Kalbos Komisija sako, kad ne. Palendrica - tai nevartotinas skolinys, plg. lenk. polędwica, reiškiantis „kiaulienos raumenį prie pat nugarkaulio“. Lietuviškas atitikmuo yra nugarinė (Kalbos patarimai. Kn. 4: Leksika: 1. Skolinių vartojimas, Vilnius, 2005, p. 85). http://www.vlkk.lt/lit/4009
Angliskai : nugarine-sirloin,loin,fillet... http://www.lingvozone.co...tion&word_id=1630737
|
|
|
|
Panašu, kad daugiau norinčiu neatsiras tai turim ką turim. Aš turiu visų dalyvių e-pašto adresus išskyrus Daivos ir Astos. Tai gal brūkštelkit man privačią žinutę su adresu ir tada spręsim ūkinius klausimus tarpusavyje. Quote:There's a fine line between fishing and just standing on the shore like an idiot. /Steven Wright/
|
|
|
|
|
Kristina wrote:[quote=virgis]Taigis ponai tautiečiai keliose šio forumo vietose buvo išreikštas pasiūlymas susibėgti. Na gal ne keliose, bet vienoje tai tikrai. Susitikimo tikslas būtų priminti vaikams apie lietuvių kalbą ir užmegzti naujas pažintis. Kitais žodžiais tariant perkelti dalį virtualios erdvės bendravimo į realiają. Kadangi žiema ant nosies tai čia Teksase pats geriausias laikas būti gamtoje su palapinėm arba be jų (tuo atveju reikėtų pasirūpinti kokia nors kita stogo forma). Rašykit ką galvojat. Ar daug atsirastų norinčiu. Sūlykit vietą laiką. Pažadu atsivežt gitarą. Vieta Stephen F Austin State ParkDalyvių registracija Važiuojančių sąrašas pateikiamas žemiau jei savęs ten nematot tai duokit žinot įtrauksim. Atvažiuoja penktadienįCode: Vardas Suauge Paaugliai Vaikai --------------------------------------------------- Virgis 1 1 Asta 2 1 Siga 2 2 Evelina 2 1 Daiva 1 2 Kristina 2 1
Atvažiuoja šeštadienįCode: Vardas Suauge Paaugliai Vaikai ---------------------------------------------------
Is saraso isbraukit Kristina  . Smagaus savaitgalio ...
|
|
|
|
Kristina wrote:Is saraso isbraukit Kristina  . Smagaus savaitgalio ... Na bet gi kodel, Kristina? Tikrai tikejomes, kad jus galesit sudalyvauti...
|
|
|
|
Auu, gal dar atsiras norinciu sudalyvauti? Tautieciai, kur jus???
|
|
|
|
Guest
|