Rank: Gold Member
Janina,
Kadangi Kestutis taip mus nori sugedinti, tai siulau persikraustyti cia
Houstone musu jau nemazai susirinke, tad jei noresis bendrauti su lietuviais, tai cia tam yra nebloga vieta
Prie karscio, zinoma, siek tiek uztruks priprasti. Teks susitaikyti su tuo, kad kokius 5 menesius per metus lauke praktiskai neleisit laiko, tik iki masinos ir is masinos.
Kitas reikalas, jei vyras yra statybininkas ir jam darbas bus lauke. Nezinau, ar istvers
Rank: Newbie Joined: 4/4/2010 Posts: 7 Points: 24 Location: Maryland
Na, tai malonu bus nors retkarciais pabendrauti lietuviskai.Mano vyras amerikietis, jis nekalba lietuviskai. Viena syki nustebino mane, kai pasake kad reikia nupirkti ne milk, bet pieno ! Jis man ir surado jus! Jo draugai gyvena TX ir vis mus kalbina persikelti. Kada suzinojau kad yra lietuvaiciu, dar neiskepusiu sauleje, tai nudziugau...
Labai yra sunku apsispresti, gasdina atstumai ir zinai, kad nebegrisi ir ar verta bus grizti? Savaite prabuvome Houstone, tai lyginau kainas parduotuvese su cionykstemis. Man susidare toks vaizdas kad ten pigiau. Buvau medziagu parduotuveje, tai kainos ir mazesnes.Zmones daugiau atsipalaidave, nei cia. Mes kazkur visi vis begame, net lietuviai su lietuviais neturi laiko bendrauti. Jo cia yra Lietuviu namai, bet jau pradeda eiti i minusa ir neaisku kiek issilaikys. Pries keleta metu vaziavome dazyti, tvarkyti,plauti, bet jaunimas nelabai eina.
Butu malonu jei kas nors pasidalintu ispudziais ir kodel persikele i TX. Visada ispudingiau skaityti asmeninius ispudzius nei statistinius. Zinoma, man tai didziausia ispudi paliko autostrados ir namu kainos!
Na, lietuvaiciai, nebukite tokie apkiaute
Si forumo diskusija pades ne tik man , bet ir kitiems, planuojantiems ar ieskantiems geresnio pragyvenimo lygio valstijos. Yra labai daug atvykusiu, kurie sunkiai verciasi, kurie mielai vyktu kitur.
Pries 2 metus mes lankemes Dallas mieste. Pats miestas ir aplinka man daugiau patiko nei Houston.Bet mes norime arciau vandens. O kaip vietiniai zmones, ar draugiski, ar bendraujantys?
Pabuskite po ziemos miego ir pasidalinkite ispudziais
Janina8855 wrote: Na, lietuvaiciai, nebukite tokie apkiaute
Si forumo diskusija pades ne tik man , bet ir kitiems, planuojantiems ar ieskantiems geresnio pragyvenimo lygio valstijos. Yra labai daug atvykusiu, kurie sunkiai verciasi, kurie mielai vyktu kitur.
Pries 2 metus mes lankemes Dallas mieste. Pats miestas ir aplinka man daugiau patiko nei Houston.Bet mes norime arciau vandens. O kaip vietiniai zmones, ar draugiski, ar bendraujantys?
Jo jo mes cia paskutiniu metu esam gan apkiaute :-)
Bet tikesimes, kad kas nors atsibus is ziemos miego ir bruksteles forume.
O zmones cia draugiski (kai pabunda)
Rank: Administration
Siga wrote: Janina8855 wrote: Na, lietuvaiciai, nebukite tokie apkiaute
Jo jo mes cia paskutiniu metu esam gan apkiaute :-)
Bet tikesimes, kad kas nors atsibus is ziemos miego ir bruksteles forume.
O zmones cia draugiski (kai pabunda)
Na berods gili ziema Teksase kad visi taip uzsikase ...
O gal kaip tik visi lauke megaujasi siltais orais ???
Kadangi as is Dallas, apie persikraustyma i Houston mazai ka galiu pasakyti
Rank: Gold Member Joined: 1/16/2009 Posts: 340 Points: 894 Location: 6020 Dunn Drive, The Colony, Texas 75056
Gerb. p. Janina, Sudomino mane jusu atvirumas.....Iskelete i pavirsiu mintis vertas uzsienio Lietuviu demesio. Gal biski per astrus vienas kitas jusu mestas zodis, bet jie taiklus. Kadaise emigrantai buresi kur jie bebutu. Buresi, dalivavo, organizavo ir state mokyklas, baznycias, ligonines, kapines, valgyklas, krautuves, uzeigas ir t.t. Vadinas "kulturiskas bendravimas" vyravo. Dvasiskai tai buvo pliusas, ekonomiskai...gal ir ne. Dvasiskos ramybes troskanciu skaicius su laiku zymiai sumazejo, liudininkais lieka svetimu perimti buvusiu "Lietuviu" koloniju pastatai ir rajonai. Ekonomiskieciai toli grazu neseslus, kaip tie klajoklei: Siandiena palapine pastate, rytoi nugriove, ir dingo. Tevu namus palike, laimes jieskoti, sunus ar dukros kartais atsiduria sunkioje padetyje. Gaila, bet taip jau yra. Tevai gal padetu, gymines, gal vienas kitas pazystamas nu ir dar viena kita uzsienietiska salpos organizacija bet tai ir viskas..... Jungentis faktas tai musu Lietuviska tapatybe. Bet klysti zmogau jei manai ji yra dyka. Po bendros vakarienes reikes indus plauti ir jeigu nieks neapsiims to darbo tai daugiau nebus kvieciami kol pagaliau visiems nusibos ir liks kaip: "...viskas pranyko, tik ant kalno pliko, kelios puseles apykreives liko..." Atsikraustikite, isijunkite, dalivaukite, kurkite, bendraukite ir su laiku gal rasite paparcio zieda...linkiu rysto ir istvermes.
Dabar gyvenimo lygis ir stilius yra visai kitoks, nei anksciau, as su tuo sutinku, bet ir mes visi labai skirtingi , nei buvo musu tevai. As stengiuosi gyventi taip kaip mano mama, mano sunus jau i viska ziuri visai skirtingai.
Atejo toks metas (geras ar blogas nezinau) kad nebereikia statyti atskiru ligoniniu, bet didziausia problema paciuose, mes gal patys nebenorime bendrauti ar pergyvename del neplautu indu , laiko trukumo! Bet popieriniai indai pigus , ir kiekvienas turime indu plovimo masinas!
Didziausia problema mumyse.
Mes nebemokame atsipalaiduoti ir vertinti draugystes. Koks skirtumas kiek ji truks, bet visada bus malonus prisiminimas. Kodel mes ilgimes Lietuvos: todel kad mes mokejome bendrauti, prisimindavome draugu ir bendradarbiu gimtadienius ir kitus susiburimus, nereikedavo skambinti is anksto ,galedavai uzsukti kiekvienu metu, nes savaitgaliai budavo daugiausia namuose.
Tad prisiminkime kaip gyvenome Lietuvoje ir nesvarbu kokiu budu-telefonais, kompais ar susitikimais, bet bendraukime. Juk ir siame forume, lankosi daug kas, bet niekas neraso, tik skaito. Gal mes jau nerastingi is didelio mokslo
Na pries kokius metus tai tikrai daug kas dalyvaudavo forume ir pasisakydavo. Po to kazkaip zmonems atsirado kitu interesu. Gal kaip tik mums Janinos ir truksta, kad vel pazadintu foruma
Guest
Forum Jump
Sveiki Atvyke !
- Forumo naujienos ir naudojimosi gidas
- Nuorodos
Lietuviu bendruomenes
- Dalaso
- Austino
- Hiustono
- San Antonio
- Kitu Teksaso miesteliu
Gyvenimas Teksase
- Maistas
- Laisvalaikis
- Seima
- Darbas
- Mokslas
- Auto, Moto, Aero, Hidro
- Finansai
- Kavinuke
For english speakers
- Lithuanians in Texas
- Lithuanian culture
- Lithuanian language
Skelbimai
- Renginiai ir susiburimai - kur, kada, kaip
- Ieskau
- Siulau
Lietuviai Teksase palaikymas
- Pasiulymai, Pagalba, Skundu knyga
- Bandymai
You cannot post new topics in this forum.
You cannot reply to topics in this forum.
You cannot delete your posts in this forum.
You cannot edit your posts in this forum.
You cannot create polls in this forum.
You cannot vote in polls in this forum.
Paaukokite forumo palaikymui