|
|
|
Rank: Newbie
|
Yra planu su seima persikelti i Austina is Chicago. Noreciau suzinoti kokst ai miestas: Austino lietuviu bendruomene, klimatas, zmones, darbai ir t.t.
|
|
|
|
|
|
|
|
Rank: Gold Member  Joined: 10/10/2008 Posts: 475 Points: 1,171 Location: Houston, TX 77057
|
Labas, kokiais vėjeis net iš čikagos atneša? Koks oras na aš pats iš houstono, bet manau jog oras panašus šalta tikrai nebus  , ir nebus taip vejuota tą tai tikrai žinau. Apie darba tai žalias, net neįsivaizduoju kaip ten. Na bet jei ruošiesi kraustįtis tai sekmes.
|
|
|
Rank: Gold Member  Joined: 10/6/2008 Posts: 526 Points: 1,394 Location: San Marcos
|
Jei tu megsti didelius miestus, tai Austin patiks. As tai, pvz, megstu mazesnius, todel mano nuomone tik tokia: Aiustin yra toks, kaip ir visi didieji miestai su daug automobiliu, amzinais kamsciais (keliu sistema atgyvenus, bet taiso...), daug zmoniu... O karsta tai bus. Gi Teksasas cia!
|
|
|
Rank: Gold Member  Joined: 10/6/2008 Posts: 526 Points: 1,394 Location: San Marcos
|
Beje, South Austin yra jaukesnis... (cia tik mano nuomone)
|
|
|
|
|
Austinas - nuostabus hipiskas, liberalus ne per didelis miestas su labai marga muzikine scena, daug teatru, festivaliu ir labai draugisku idomiu zmoniu, kokiu konservatyviam respublikonu Teksase nedaznai sutiksi. Pietu, rytu Austine zemesnes bustu kainos, bet daugiau milzinu tarakonu ir nusikalteliu (nors apskritai nusikaltimu palyginus nedaug). Visame Austine issibarste grazus zali rajonai su gerais kaimynais, bet turbut jaukiausias yra Hyde Park, kuris ir netoli centro bei universiteto, ir palyginti nebrangus, ir be galo ramus ir idiliskas - kartais jausmas kaip kaime! Asmeniskai esu labai patenkinta, kad nusprendziau isikurti Austine. Nors vasara lauke nepakeliamai karsta, cia visada yra kaip turiningai praleisti laisvalaiki, zmones, kaip sakiau, labai draugiski, ir jeigu neapsipirkinesit Wal-Marte ir nedulesit visa laika kur nors nuobodziam miesto pakrasty, greitai suprasit, kad cia siek tiek kitoks - inteligentiskesnis, liberalesnis, idomesnis Teksasas ir Amerika (taip daug amerikonu sako!). Be to, pasirodo, cia yra ir saujele lietuviu bei kur isigyti skanaus lietuvisko maisto.
|
|
|
|
Rank: Silver Member
Joined: 10/6/2008 Posts: 143 Points: 338 Location: Glen Ellyn, IL
|
as esu gyvenusi Austin, man kur kas labiau patiko nei Dallas, aisku karsciai tai jau pavargins kol priprasi. As esu gyvenusi NY ir NJ valstijose, o dabar kraustomes i Chikaga  . Taip kad zinau- bus salciau nei Niujorke, bet mes norim keturiu sezonu aplinkos, taip kad isgyvensime tuos salcius. O TX valstijoje tai nera nei normalaus pavasario nei rudenio. Siuo metu cia dar gana silta 25-27C. Aisku sis metu laikas tai vienas is normalesniu , nes gali buti lauke ir nelieti prakaito  Mums Austin miestas tai buvo vienintelis kuriame mes norejome gyventi TX valstijoje, bet darbas perkrauste ofisus i Dallasa. As manau, kad tau taip pat patiks Austin, o man tai Chikaga labai patiko- tai tarsi vidurys tarp Niujorko ir Dallaso gyvenimo. Taip South Austin ir jo apylinkes yra kur kas mielesnes, taip pat pragyvenimo lygis siek tiek pigesnis ir aplamai pigesne TX valstija nei Il valstija. Noriu tik tau pamineti, kad mano vyras yra kiles is Dallaso apylinkiu, bet ji cia tik darbas laike. Na, o kur tu gyvenai Chikagoje? Kodel sugalvojei kraustytis? Ka man galetum patarti? Dekui is anksto uz patarimus!!!
|
|
|
|
|
sutinku su Inga,labai gerai apibudino miesta. Austinas tikrai nera didelis miestas,mazesnis nei Dalasas ar Houstonas. Kamsciai pakenciami. Daug parku,netgi specialiai sunims. Austinas vadinamas muzikos sostine (Austin city limits),taip pat ir baikeriu (kiekvienais metais buna baikeriu festivalis,suvaziuoja ne tik is kitu valstiju,bet ir saliu). Siaip yra cia ka veikti,tik reikia noro. Karsta,vasara labai karsta.Bet galima atsivesinti prie Austin lake ir Travis lake,na ir baseine.
|
|
|
|
|
Ai tiesa,jei neturite alergiju medziams,zolei,pelesiams ir kitiems augalams,tai cia turesit. visi kas cia atvaziuoja,po 3 metu suserga alergijom. Neisvengiama.
|
|
|
|
Oi ne, merginos... Keliu sistema LABAI atgyvenus Austine, ir kamsciai dideli. Bet tvarko chebryte juos, tvarko... plecia kelius, bus viskas ok. Beje, pazistu nemazai zmoniu, gyvenusiu Austine visa savo gyvenima, ir jie nuosirdziai nusivyle dabartiniu miestu...Kamstis. Mase. Dusulys. Bet tai turbut su visais... Va musu San Marcos irgi pleciasi...daugeja masinu, ramybes mazeja... Tiesa, vasara labai smagu cia; studentai isvaziouja, keliai atlaisveja, erzalynes maziau...labai labai smagu
|
|
|
|
|
Ostinas labai isaugo per kelis paskutinius metus mat jis garseja ir High Tech kompanijomis ir darbo vietomis. As gyvenau south ir tai man patiko, bet dabar isikelem i NOrth Austin ir tai irgi yra labai faina ir gerai. Ostinas yra geriausias miestas Teksase. Yra daug ka veikti istisai, zmones labai draugiski. Del alergiju tai taip - Ingyta teisybe sake - mane jos irgi labai kamuoja ir niekas nepadeda nors niekur kitur niekada nebuvau niekam alergiska. Ostinas yra pigus miestas palyginus su kitais miestais, nors ir cia viskas po truputi brangsta. Lietuviu bendruomenes cia kaip ir nera, sitas saitas yra pirmas kuri uztikau. Yra renginiai San Antonijuj ir Hiustone. Gal mes ir susikursime cia ka nors. Po Cikagos Ostine turetu but smagu. O del transporto tai cia nera taip blogai kaip kituose dideliuose miestuose, nors per kelis metus keliai uzsikimso. Tiek, sekmes.
|
|
|
Rank: Gold Member  Joined: 10/9/2008 Posts: 410 Points: 957 Location: Houston, TX
|
Na alergijos Texase daugeli kamuoja. Mane kasmet nuo kovo iki geguzes labai bjaurus kosulys kamuoja, bet ir siaip kiaurus metus alergine sloga kamuoja. Reikia pastoviai naudoti Claritina ir antialergini purskala (kaip Flonase). Purskalas ko gero net geriau padeda uz Claritina.
|
|
|
Rank: Gold Member  Joined: 10/11/2008 Posts: 605 Points: 1,544 Location: Houston'as
|
pries kelis menesius skaiciau kad Texas alergijos nera pacios bjauriausios Amerikoj. nepamenu paciu baisiausiu miestu bet toli nuo musu ir mes, Texas, skaitomes per viduriuka pagal baisuma... mane alergijos irgi puola pavasari, kai tik atkeliauja grazus orai, tai ir pradeda akys nieztet ir nosis bega... man daktare prirase Allegra D, tai man padeda bet taip pat gerai veikia ir Sudafed su pseudoephedrine. tas Sudafed pakaitalas su HCl, kur tipo narkotiku negalima pavaryt, man visiskai neveikia, tai "geraji" Sudafed reikia is vaistines pirkt... bet pigiau nei Allegra. O Flonase irgi naudoju bet kartais pamirstu pavaryt kelias dienas tai buna menkas efektas. daktare aiskino kad Flonase veikia kai jis pastoviais naudojamas alergiju sezonu o kai as pamirstu tai ir gaunasi pish.... nors Sudafed yra liuks 
|
|
|
|
Rank: Advanced Member
|
Sveiki, kaip rasiau yra galimybe atsikelti cia gyventi. Gal galit kas pasidalinti kiek kainuoja nuoma buto, namo? O pirkimas? Aciu
|
|
|
|
Ivairiai labai...priklauso nuo to, ko nori... Pigu Austine nebus
|
|
|
Rank: Gold Member  Joined: 10/9/2008 Posts: 410 Points: 957 Location: Houston, TX
|
Cia yra toks tinklapis, skirta University of Texas studentams, kuriame galima rasti butu nuomos ir panasiai skelbimu. Gal bus idomu bent jau del kainu prie Universiteto. http://www.walktocampus.com/
|
|
|
|
Jei ieskosi butu per viena is tu tinklalapiu, kur reikia ivesti pasto koda (zip), kad gautum tame rajone nuomojamu butu sarasa, tai University of Texas pasto kodas yra 78712. Pabandyk http://www.mynewplace.co...artments-for-rent-texas
|
|
|
|
|
Aciu labai
|
|
|
|
|
Jei brutto virs 60 000, tai sumokejus federalinius mokescius ir sveikatos draudimo imokas 5 asmenu seimai turetu gautis apie 45 000. Ka manot apie tai?
|
|
|
|
Man atrodo, kad isgyvent galima  Bet sunku pasakyt...ziurint kokia nuoma, kokie kasdieniai prioritetai... Siaip tai taupiai galima.
|
|
|
|
|
Sveiki Idomu, kai buna internete namu, apartamentu nuomos kainos, rasoma galutine kaina, ar dar be papildomu mokesciu?  jei ne , tai kiek mazdaug reikia primesti menesiui
|
|
|
|
Guest
|