|
|
|
Rank: Silver Member
Joined: 10/6/2008 Posts: 227 Points: 681 Location: Richardson, TX
|
Asta wrote:Pora metu is eiles pirkome bilietus per saita doleris.com (kiek prisimenu agento vardas Donatas).Galiu pasakyti,kad bilietu kainos gana neblogos bei darbuotojai ten stengiasi padeti bei ivertinti visus norus bei atrasti kur ir kaip pigiau skristi. esu ir as girdejus kad sitas geras
|
|
|
|
Rank: Gold Member
Joined: 10/9/2008 Posts: 531 Points: 526 Location: Corpus Christi, TX
|
Kristina wrote:Evelina wrote:as ziuriu i airfare.com ir ten kainos labai liuksines. Virgis is ju pirkes bilietus ir mes ruosiames per juos irgi pirkt siam pavasariui. as ziuriu kad tik pigiau... is studentiskos algos nevisada komfortas prieinamas... As taip pat, Evelinos pasiulymu ziurejau per airfare.com tai bilietu kainos labai labai geros, dar niekur pigesniu nebuvau radusi RADAU DAR PIGESNIUS BILIETUS I LIETUVA doleris.com  Kaina $470 Lygiai toks pat skrydis airfare.com $100 daugiau .
|
|
|
|
|
Kristina wrote:Kristina wrote:Evelina wrote:as ziuriu i airfare.com ir ten kainos labai liuksines. Virgis is ju pirkes bilietus ir mes ruosiames per juos irgi pirkt siam pavasariui. as ziuriu kad tik pigiau... is studentiskos algos nevisada komfortas prieinamas... As taip pat, Evelinos pasiulymu ziurejau per airfare.com tai bilietu kainos labai labai geros, dar niekur pigesniu nebuvau radusi RADAU DAR PIGESNIUS BILIETUS I LIETUVA doleris.com  Kaina $470 Lygiai toks pat skrydis airfare.com $100 daugiau . Tik uzmirsau pamineti, kad su siuo bilieteliu gali tekt nakvot Prahoje , nes tarp skrydziu tik 30 min  . Jooo, smagu bus , o tuo labiau skrendant su vaiku
|
|
|
|
Joined: 10/6/2008 Posts: 143 Points: 338 Location: Glen Ellyn, IL
|
siaip jei 30 minuciu persedimas , tai jie neturetu parduoti bilieto. bent man taip AA linijos aiskino. tarp skrydzio turi buti maziausiai 55 min tarpas. Toks tarpas buvo tarp mano skrydzio skrendant is Dallas'o. Tai as Amsterdame taip pt panikavau, nes bijojau kad galiu nesuspeti su vaiku persesti. Aisku as tokiu kainu tai neturejau, bet skridau su vienu persidemu Amsterdame. Jus ten geras kainas randate, o kiek persedimu?
|
|
|
|
|
RitaE wrote:siaip jei 30 minuciu persedimas , tai jie neturetu parduoti bilieto. bent man taip AA linijos aiskino. tarp skrydzio turi buti maziausiai 55 min tarpas. Toks tarpas buvo tarp mano skrydzio skrendant is Dallas'o. Tai as Amsterdame taip pt panikavau, nes bijojau kad galiu nesuspeti su vaiku persesti. Aisku as tokiu kainu tai neturejau, bet skridau su vienu persidemu Amsterdame. Jus ten geras kainas randate, o kiek persedimu?
2 persedimai. Amsterdamas ir Praha. Bet mes nebeskrendam , pasikeite aplinkybes  Kainos tai pigiau grybo, nors vaziuot tik ir savaitgaliui i teviske , apsimoka  Bet vasara jau kaineles is kart visu tukstanteliu( $ ) vos ne daugiau Mes seniau taip pat visada per Amsterdama skrisdavom ( 55 min, persedimas) . Man sis marsrutas labai patikdavo..
|
|
|
|
|
Tai jau aisku, galima savaitgaliui  ) As tik ka pirkau bilietus is Chicagos i Florida, tai trims asmenims 1300$, bet cia jau ir nuoma masinai 10d iskaiciuota. Tai jau labai apgelestauju kad neskrendate, gal planai nepasikeite i bloga puse( tikiuosi)
|
|
|
|
|
RitaE wrote:Tai jau aisku, galima savaitgaliui  ) As tik ka pirkau bilietus is Chicagos i Florida, tai trims asmenims 1300$, bet cia jau ir nuoma masinai 10d iskaiciuota. Tai jau labai apgelestauju kad neskrendate, gal planai nepasikeite i bloga puse( tikiuosi) O per kokia kompanija pirkai bilietus . Nelabai gaudaus kainose, bet atrodo , kad labai pigiai 1300 $ trim asmenims  . Gal dar ir viesbutukus iskaiciuotas
|
|
|
|
|
Aciu uz geras mintis, as tai maniau kad per brangu, bet nenorejau laukti, nes viesbutis jau buvo uzsakytas. Bilietus pirkau per Orbitz. com, ne viesbuti mes atskirai turime. Masina vidutinio dydzio(mid size), skrydis be sustojimu. Musu viesbutis is RCI, tai is musu poilsio namu (timeshare cando).
|
|
|
Rank: Administration  Joined: 10/3/2008 Posts: 307 Points: 602 Location: Plainfield, IL
|
Na keliauninkai papasakokite man si ta.
Planuojam su seimyna vasara aplankyti marijos zeme bet vaikai cia gime kol kas neturi lietuvisku dokumentu jokiu.
Ar reikia darytis lietuviskus pasus kelionei, ar uztenka pasidaryti USA pasus.
Kokie pamastymai ? Planuojam lietuvoje vaikus krikstyti, ar tam reikes pasu lietuvisku ?
Dekui uz atsakymus.
|
|
|
Rank: Gold Member  Joined: 10/9/2008 Posts: 410 Points: 957 Location: Houston, TX
|
VytasZ wrote:Na keliauninkai papasakokite man si ta.
Planuojam su seimyna vasara aplankyti marijos zeme bet vaikai cia gime kol kas neturi lietuvisku dokumentu jokiu.
Kokie pamastymai ? Planuojam lietuvoje vaikus krikstyti, ar tam reikes pasu lietuvisku ?
Dekui uz atsakymus.
Ne, lietuvisku pasu nereiks. Net jei ir noretum, tavo vaikams pagal dabartinius istatymus niekas ju neduos Taip kad, kirsdami Lietuvos siena, tavo vaikai bus amerikonai, taciau atvyke pas senelius, zinia, is kart tures pavirsti lietuvaiciais O del krikstymo, reikia is anksto susisiekti su kunigu. Galbut reikalaus irodyti, kad tevai yra praktikuojantys katalikai.
|
|
|
Rank: Administration  Joined: 10/3/2008 Posts: 307 Points: 602 Location: Plainfield, IL
|
Siga wrote:VytasZ wrote:Na keliauninkai papasakokite man si ta.
Dekui uz atsakymus.
Ne, lietuvisku pasu nereiks. Net jei ir noretum, tavo vaikams pagal dabartinius istatymus niekas ju neduos Taip kad, kirsdami Lietuvos siena, tavo vaikai bus amerikonai, taciau atvyke pas senelius, zinia, is kart tures pavirsti lietuvaiciais O del krikstymo, reikia is anksto susisiekti su kunigu. Galbut reikalaus irodyti, kad tevai yra praktikuojantys katalikai. Dryscia priestarauti del pilietybes : "Vaikas (asmuo, neturintis 18 metų), kurio abu tėvai (arba vienas iš tėvų) yra Lietuvos Respublikos piliečiai, yra Lietuvos Respublikos pilietis nepriklausomai nuo jo gimimo vietos" http://www.migracija.lt/index.php?941318737Na abu tevai kol kas dar yra lietuvos pilieciai
|
|
|
Rank: Gold Member  Joined: 10/9/2008 Posts: 410 Points: 957 Location: Houston, TX
|
VytasZ wrote:[quote=Siga][quote=VytasZ] Dryscia priestarauti del pilietybes : "Vaikas (asmuo, neturintis 18 metų), kurio abu tėvai (arba vienas iš tėvų) yra Lietuvos Respublikos piliečiai, yra Lietuvos Respublikos pilietis nepriklausomai nuo jo gimimo vietos" http://www.migracija.lt/index.php?941318737Na abu tevai kol kas dar yra lietuvos pilieciai Hmm, nezinau kodel, bet buvau isitikinusi, kad maniskiai negali gauti lietuvisku pasu. O gal cia tik neseniai pakeite? Na tai reiks pradeti rupintis, kol dar istatymu nepakeite i blogaja puse
|
|
|
|
Siga wrote:VytasZ wrote:[quote=Siga][quote=VytasZ] Dryscia priestarauti del pilietybes : "Vaikas (asmuo, neturintis 18 metų), kurio abu tėvai (arba vienas iš tėvų) yra Lietuvos Respublikos piliečiai, yra Lietuvos Respublikos pilietis nepriklausomai nuo jo gimimo vietos" http://www.migracija.lt/index.php?941318737Na abu tevai kol kas dar yra lietuvos pilieciai Hmm, nezinau kodel, bet buvau isitikinusi, kad maniskiai negali gauti lietuvisku pasu. O gal cia tik neseniai pakeite? Na tai reiks pradeti rupintis, kol dar istatymu nepakeite i blogaja puse Na taip buvo visada. Tevai (t.y. mes) jei imtume USA pilietybe, negaletume issaugoti Lietuviskos, o vaikai visada isliks lietuvos pilieciais net ir budami USA pilieciais, nes tapo jais ne savo noru (t.y. tevu sprendimu gyventi kitoje salyje). Logikos yra manau tame.
|
|
|
|
Joined: 10/6/2008 Posts: 227 Points: 681 Location: Richardson, TX
|
Musu vaikams reikejo pristatyt daugybe dokumentu visur kad gaut Lietuvos plietybe (antra pilietybe) Reikejo parodyt kad mano tevai ar seneliai gyveno nepriklausomoj Lietuvoj iki 1940m., labai faina jei dabar kitaip
|
|
|
|
|
virgaheft wrote:Musu vaikams reikejo pristatyt daugybe dokumentu visur kad gaut Lietuvos plietybe (antra pilietybe) Reikejo parodyt kad mano tevai ar seneliai gyveno nepriklausomoj Lietuvoj iki 1940m., labai faina jei dabar kitaip Aha, mums irgi pries 2 metus reikejo pristatyt daugybe dokumentu , ir ne tik mano tevu ir seneliu, bet ir mano proseneliu dokumentus ( mirimo liudijimus ) reikejo pristatyt  . Vargom kelis menesius kol viska surinkom
|
|
|
|
Kristina wrote:virgaheft wrote:Musu vaikams reikejo pristatyt daugybe dokumentu visur kad gaut Lietuvos plietybe (antra pilietybe) Reikejo parodyt kad mano tevai ar seneliai gyveno nepriklausomoj Lietuvoj iki 1940m., labai faina jei dabar kitaip Aha, mums irgi pries 2 metus reikejo pristatyt daugybe dokumentu , ir ne tik mano tevu ir seneliu, bet ir mano proseneliu dokumentus ( mirimo liudijimus ) reikejo pristatyt  . Vargom kelis menesius kol viska surinkom Jo ... pasiklausai ir pradedi abejoti ar Lietuvai reikia kad zmones stengtusi islaikyti jos pilietybe ...
|
|
|
|
|
VytasZ wrote:Kristina wrote:virgaheft wrote:Musu vaikams reikejo pristatyt daugybe dokumentu visur kad gaut Lietuvos plietybe (antra pilietybe) Reikejo parodyt kad mano tevai ar seneliai gyveno nepriklausomoj Lietuvoj iki 1940m., labai faina jei dabar kitaip Aha, mums irgi pries 2 metus reikejo pristatyt daugybe dokumentu , ir ne tik mano tevu ir seneliu, bet ir mano proseneliu dokumentus ( mirimo liudijimus ) reikejo pristatyt  . Vargom kelis menesius kol viska surinkom Jo ... pasiklausai ir pradedi abejoti ar Lietuvai reikia kad zmones stengtusi islaikyti jos pilietybe ... O kas nors stengiasi  Jei man kas duotu US pilietybe, tai net nepagalvojus priimciau  Tikiuosi, kad po tokio komentaro manes nieks neismes is portalo  Nes siaip kai pagalvoji, kas ta pilietybe gauna lengvu keliu ( vyras ar zmona US pilieciai, ar laimi zalia korta tai visai kitaip kalba nei tie kurie kelis metus laukia tos pilietybes  nes jie net neisivaizduoja kokius kelius reikia pereit , kad gaut US pilietybe NU dabar mane tikrai ismesit is portalo
|
|
|
|
Kristina wrote:VytasZ wrote:Kristina wrote:virgaheft wrote:Musu vaikams reikejo pristatyt daugybe dokumentu visur kad gaut Lietuvos plietybe (antra pilietybe) Reikejo parodyt kad mano tevai ar seneliai gyveno nepriklausomoj Lietuvoj iki 1940m., labai faina jei dabar kitaip Aha, mums irgi pries 2 metus reikejo pristatyt daugybe dokumentu , ir ne tik mano tevu ir seneliu, bet ir mano proseneliu dokumentus ( mirimo liudijimus ) reikejo pristatyt  . Vargom kelis menesius kol viska surinkom Jo ... pasiklausai ir pradedi abejoti ar Lietuvai reikia kad zmones stengtusi islaikyti jos pilietybe ... O kas nors stengiasi  Jei man kas duotu US pilietybe, tai net nepagalvojus priimciau  Tikiuosi, kad po tokio komentaro manes nieks neismes is portalo  Nes siaip kai pagalvoji, kas ta pilietybe gauna lengvu keliu ( vyras ar zmona US pilieciai, ar laimi zalia korta tai visai kitaip kalba nei tie kurie kelis metus laukia tos pilietybes  nes jie net neisivaizduoja kokius kelius reikia pereit , kad gaut US pilietybe NU dabar mane tikrai ismesit is portalo nemesim, nemesim, cia juk amerika, demokratija, laisvas zodis  Tam forumas ir sukurtas kad zmones issakytu savo mintis, pasidalintu abejonemis ir dziaugsmais. Rasykit i sveikata !!!
|
|
|
|
Guest
|