|
|
|
Rank: Advanced Member
|
Sveiki, Nusprendeme persikraustyti i Austina. Taigi turiu dabar galvos skausma, kaip pasielgti protingiau  Zinau, kad visko gabenti neapsimoka, bet mane domina asmeniniu daiktu (knygu , zaislu..) gabenimas Ar apsimoka? gal galit ka patarti? Aciu P.S. o keik kg galimas bagazas lektuve?
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Rank: Gold Member
Joined: 10/9/2008 Posts: 531 Points: 526 Location: Corpus Christi, TX
|
PRO7 wrote:Sveiki, Nusprendeme persikraustyti i Austina. Taigi turiu dabar galvos skausma, kaip pasielgti protingiau  Zinau, kad visko gabenti neapsimoka, bet mane domina asmeniniu daiktu (knygu , zaislu..) gabenimas Ar apsimoka? gal galit ka patarti? Aciu P.S. o keik kg galimas bagazas lektuve? International skrydziuose galima check in 2 tases po 23 kg ( economy class ) ir biznio klase galima 2 tases po 32 kg. Vienu zodziu , vienam zmogui po 2 tasikes  . Vaikai taip pat gali po 2 tases ir tiek pat kg. Su savimi i lektuva galima pasiimt kiekvienam po 5 kg. Priklauso nuo kiekvienos avialinijos, bet siaip nelabai daug kas skiriasi.. Hmmm, knygos labai daug sveria , bet 23 kg gal ir galima paaukoti knygoms  , nes lietuvisku knygu cia nera  . Ziurint kokie zaislai  . Masinos traktoriai  tai asmeniskai nesivesciau ... Bet jei viskas sutelpa i tases , tai kodel gi ne  ) Texase silta, zieminiu drabuziu nereikia Uz kiekviena papildoma tase - 100 Euru mokestis ..
|
|
|
|
|
O ka manote, kai skrydziai buvo skirtinguose oro uostuose  Reikia beveik 10 val-laukti, tai bus naktis, bet beveik 1000 euru skirtumas  Persikelimas i kita oro uosta, neieina i bilieto kaina. Bet as neisivaizduoju to su 3 vaikais
|
|
|
|
|
PRO7 wrote: O ka manote, kai skrydziai buvo skirtinguose oro uostuose  Reikia beveik 10 val-laukti, tai bus naktis, bet beveik 1000 euru skirtumas  Persikelimas i kita oro uosta, neieina i bilieto kaina. Bet as neisivaizduoju to su 3 vaikais Mums su vyru, tuo metu dar neturejome vaiku, teko taip pat pervaziuoti oro uostus Londone. Labai pavargome, bet del 1000 Euru manau verta  . Tos 10 valandu neatrodo tiek daug , mums teko laukt 19 valandu  . Kai dabar pagalvoji, tai galejome nueit i viesbuti ir permiegoti, bet buvome studentai, tai kiekviena kapeika skaiciuodavom  . Manau, kad 10 valandu - nedaug , nes kol dar pervaziuosite kita oro uosta, uztruks kelias valandas..
|
|
|
|
Rank: Silver Member
Joined: 10/6/2008 Posts: 221 Points: 663 Location: Richardson, TX
|
PRO7 wrote: O ka manote, kai skrydziai buvo skirtinguose oro uostuose  Reikia beveik 10 val-laukti, tai bus naktis, bet beveik 1000 euru skirtumas  Persikelimas i kita oro uosta, neieina i bilieto kaina. Bet as neisivaizduoju to su 3 vaikais manau bet kokie skrydziai per vandenyna nera lengvi.......viskas imanoma.....patirtis kalba  .....praeitais metais musu seimyna su trijais vaikais (vienas is ju leliukas buvo) turejo pakeisti Londone oro uostus ir isgyvenom sunkumus ....o dar, taip pat praeitais metais, as su leliuku keliavau is Vilniaus i Helsinki, is Helsinkio i Londona, is Londono i Cikaga, is Cikagos jau i namus, i Dalasa....sunku buvo bet susikoncentruoji ir padarai O jei gimtine butu sakykim butu kokioj Indijoj ar dar toliau?.....taigi isvis kankyne butu 
|
|
|
|
|
Aciu uz info ir palaikyma Jau nera kur trauktis-turesiu viska istverti  Uzsisakem bilietus su 2 persedimais, ir nereikes keliauti is vieno i kita oro uosta, tik va  reiks visada patiems pasiimti visa savo bagaza, bet gal gerai- nedings Turim 2 savaites laiko susirasti busta ir mokykla. Spesim?O pataikysim ant paciu karsciu
|
|
|
|
|
PRO7 wrote: Aciu uz info ir palaikyma Jau nera kur trauktis-turesiu viska istverti  Uzsisakem bilietus su 2 persedimais, ir nereikes keliauti is vieno i kita oro uosta, tik va  reiks visada patiems pasiimti visa savo bagaza, bet gal gerai- nedings Turim 2 savaites laiko susirasti busta ir mokykla. Spesim?O pataikysim ant paciu karsciu oi, koks idomus gyvenimas Jusu laukia  faina
|
|
|
|
Joined: 11/9/2008 Posts: 245 Points: 735 Location: Katy, TX
|
virgaheft wrote:PRO7 wrote: O ka manote, kai skrydziai buvo skirtinguose oro uostuose  Reikia beveik 10 val-laukti, tai bus naktis, bet beveik 1000 euru skirtumas  Persikelimas i kita oro uosta, neieina i bilieto kaina. Bet as neisivaizduoju to su 3 vaikais manau bet kokie skrydziai per vandenyna nera lengvi.......viskas imanoma.....patirtis kalba  .....praeitais metais musu seimyna su trijais vaikais (vienas is ju leliukas buvo) turejo pakeisti Londone oro uostus ir isgyvenom sunkumus ....o dar, taip pat praeitais metais, as su leliuku keliavau is Vilniaus i Helsinki, is Helsinkio i Londona, is Londono i Cikaga, is Cikagos jau i namus, i Dalasa....sunku buvo bet susikoncentruoji ir padarai O jei gimtine butu sakykim butu kokioj Indijoj ar dar toliau?.....taigi isvis kankyne butu  Taip viskas imanoma. As irgi su vaikais daug naudojuosi aero paslaugomis. Svarbiausiai pasiimk spalvojimo priemones ir popieriaus taip galesi uzimti vaikus skrydzio metu. Jeigu turi maza dvd gerai jiems filmus ziureti butu. Greiciau laikas prabegs.Nezinau kokio amziaus vaikai bet ir knygutes padeda.Sausainuku ir vandes visada gerai su savim tureti. Gero jums oro ir pakilios nuotaikos skrendant .Austin labai nuostabus miestas.
|
|
|
|
|
Aciu uz optimizma, o tai vaikar jau  o svarbiausia be priezasties Mano vyresnioji 14m, sunus-9m, o va pagranduke bus jau 3m. Mano vaikams siunkiausia lektuve isbuti, kol reikia buti prisirisus dirzais, jiems tas keliolika minuciu, tanpa amzinybe O rankinis bagazas ne 10Kg?
|
|
|
|
|
Sakykit, nelabai isivaizduoju, ka reiksia pvz. diena +30-35 temperaturos. Suprantu, kad rugpjutis karsciausias menuo. Jei taip karsta, tai diena neimanoma but lauke?
|
|
|
|
|
PRO7 wrote:Sakykit, nelabai isivaizduoju, ka reiksia pvz. diena +30-35 temperaturos. Suprantu, kad rugpjutis karsciausias menuo. Jei taip karsta, tai diena neimanoma but lauke? Na, is tikruju tiek ir buna ir dar daugiau  bet kazkaip pripranti zmogus, ir ne taip baisu  o patalpose vasaros metu tai man net per salta.... Man patiko toks sio krasto oro apibudinimas, kad vyrauja silta ziema ir tarp dvieju vasaru yra orkaite
|
|
|
Rank: Gold Member  Joined: 10/9/2008 Posts: 383 Points: 876 Location: Houston, TX
|
PRO7 wrote:Sakykit, nelabai isivaizduoju, ka reiksia pvz. diena +30-35 temperaturos. Suprantu, kad rugpjutis karsciausias menuo. Jei taip karsta, tai diena neimanoma but lauke? Taigi kad Texase lauke leisti laika gali tik nuo spalio iki balandzio. Kitais menesiais laukas neegzistuoja. Tik is vedinamos masinos i vedinamus namus ir atvirksciai.
|
|
|
|
|
Man patiko toks sio krasto oro apibudinimas, kad vyrauja silta ziema ir tarp dvieju vasaru yra orkaite Ei, jus rimtai  Suku galva, kaip butu geriau vaikams adaptuotis.. Gal isinuomuoti koki namuka Vacation renta su baseiniuku-bus atostogos (kol rasim savo pastovu busta)???? bet jie dazniausiai buna toli nuo centro. O kaip susiekimas nuo Jonestown iki centro? labai toli, jei tektu vyrui i darba vazineti?
|
|
|
|
|
PRO7 wrote:Aciu uz optimizma, o tai vaikar jau  o svarbiausia be priezasties Mano vyresnioji 14m, sunus-9m, o va pagranduke bus jau 3m. Mano vaikams siunkiausia lektuve isbuti, kol reikia buti prisirisus dirzais, jiems tas keliolika minuciu, tanpa amzinybe O rankinis bagazas ne 10Kg? Galimi 5 kg, bet nieks ten tu tasiu nesveria, jei nedidele tasike( atitiks visus ismatavimus ) ir bus 10 kg , tai praeisit ...
|
|
|
|
|
PRO7 wrote:Man patiko toks sio krasto oro apibudinimas, kad vyrauja silta ziema ir tarp dvieju vasaru yra orkaite Ei, jus rimtai  Suku galva, kaip butu geriau vaikams adaptuotis.. Gal isinuomuoti koki namuka Vacation renta su baseiniuku-bus atostogos (kol rasim savo pastovu busta)???? bet jie dazniausiai buna toli nuo centro. O kaip susiekimas nuo Jonestown iki centro? labai toli, jei tektu vyrui i darba vazineti? Priprantama prie tokio oro. O jei dar kur prie vandens, prie baseino, tai nors ir visa diena praleist lauke galima Labai gera mintis pirmiausia issinuomuoti Vacation rental, nes bus laiko apsidairyti kokiame rajone noresite apsistoti ilgiau ir tt ... O kiek metu planuojate likt US ?
|
|
|
|
|
Pradziai turim 3 metus
|
|
|
|
Joined: 10/6/2008 Posts: 143 Points: 338 Location: Glen Ellyn, IL
|
Kristina wrote:PRO7 wrote:Aciu uz optimizma, o tai vaikar jau  o svarbiausia be priezasties Mano vyresnioji 14m, sunus-9m, o va pagranduke bus jau 3m. Mano vaikams siunkiausia lektuve isbuti, kol reikia buti prisirisus dirzais, jiems tas keliolika minuciu, tanpa amzinybe O rankinis bagazas ne 10Kg? Galimi 5 kg, bet nieks ten tu tasiu nesveria, jei nedidele tasike( atitiks visus ismatavimus ) ir bus 10 kg , tai praeisit ... Noriu savo nosi ikisti is si pokalbi: man teko skristi is NYir persesti Londone, po to Lenkijoje. Tai isejo , bet orginalus bilietai buvo per Helsinki. tai Londone musu visos tases i lektuva buvo svertos is naujo ir neileido vienos nes per daug svere, nors mes buvome su 9 men vaiku ir as sakiau cia gi tik vaiko reikmenys- jie buvo labai griezti (tai kisau kiek galejau i savo rankinuka kad tik sumazinti svori. Gal buvo mano tokia dalia  Nors mes su vyru bandem aiskinti kad musu tiesioginiam skrydziui buvo leistina daugiau, bet NY aerouostas buvo uzdarytas ir nespejome i savo reisa  , tai mums pakeite visa kelione, nors musu dideli lagaminai iskeliavo pagal senus -orginalius bilietus. As cia tik dalinuosi savo patirtimi
|
|
|
|
|
RitaE wrote:Kristina wrote:PRO7 wrote:Aciu uz optimizma, o tai vaikar jau  o svarbiausia be priezasties Mano vyresnioji 14m, sunus-9m, o va pagranduke bus jau 3m. Mano vaikams siunkiausia lektuve isbuti, kol reikia buti prisirisus dirzais, jiems tas keliolika minuciu, tanpa amzinybe O rankinis bagazas ne 10Kg? Galimi 5 kg, bet nieks ten tu tasiu nesveria, jei nedidele tasike( atitiks visus ismatavimus ) ir bus 10 kg , tai praeisit ... Noriu savo nosi ikisti is si pokalbi: man teko skristi is NYir persesti Londone, po to Lenkijoje. Tai isejo , bet orginalus bilietai buvo per Helsinki. tai Londone musu visos tases i lektuva buvo svertos is naujo ir neileido vienos nes per daug svere, nors mes buvome su 9 men vaiku ir as sakiau cia gi tik vaiko reikmenys- jie buvo labai griezti (tai kisau kiek galejau i savo rankinuka kad tik sumazinti svori. Gal buvo mano tokia dalia  Nors mes su vyru bandem aiskinti kad musu tiesioginiam skrydziui buvo leistina daugiau, bet NY aerouostas buvo uzdarytas ir nespejome i savo reisa  , tai mums pakeite visa kelione, nors musu dideli lagaminai iskeliavo pagal senus -orginalius bilietus. As cia tik dalinuosi savo patirtimi Mes skrendame per Warsuva ir NY. Is Warsuvos leistini yra du bagazai , o jau vietiniuose reisuose (is NY i Austina) jau tik viernas bagazas  dar raso kad gali reiketi Ny dar karta priduoti bagaza  Bet jei pirminiame taske Vilniuje priduodi o atsiemi galutiniame, tai svoris isleika tas pats
|
|
|
|
|
PRO7 wrote:RitaE wrote:Kristina wrote:PRO7 wrote:Aciu uz optimizma, o tai vaikar jau  o svarbiausia be priezasties Mano vyresnioji 14m, sunus-9m, o va pagranduke bus jau 3m. Mano vaikams siunkiausia lektuve isbuti, kol reikia buti prisirisus dirzais, jiems tas keliolika minuciu, tanpa amzinybe O rankinis bagazas ne 10Kg? Galimi 5 kg, bet nieks ten tu tasiu nesveria, jei nedidele tasike( atitiks visus ismatavimus ) ir bus 10 kg , tai praeisit ... Noriu savo nosi ikisti is si pokalbi: man teko skristi is NYir persesti Londone, po to Lenkijoje. Tai isejo , bet orginalus bilietai buvo per Helsinki. tai Londone musu visos tases i lektuva buvo svertos is naujo ir neileido vienos nes per daug svere, nors mes buvome su 9 men vaiku ir as sakiau cia gi tik vaiko reikmenys- jie buvo labai griezti (tai kisau kiek galejau i savo rankinuka kad tik sumazinti svori. Gal buvo mano tokia dalia  Nors mes su vyru bandem aiskinti kad musu tiesioginiam skrydziui buvo leistina daugiau, bet NY aerouostas buvo uzdarytas ir nespejome i savo reisa  , tai mums pakeite visa kelione, nors musu dideli lagaminai iskeliavo pagal senus -orginalius bilietus. As cia tik dalinuosi savo patirtimi Mes skrendame per Warsuva ir NY. Is Warsuvos leistini yra du bagazai , o jau vietiniuose reisuose (is NY i Austina) jau tik viernas bagazas  dar raso kad gali reiketi Ny dar karta priduoti bagaza  Bet jei pirminiame taske Vilniuje priduodi o atsiemi galutiniame, tai svoris isleika tas pats TAIP, jei skrydziai per Londona, tada buna bedos, mums taip pat teko tai patirti O siaip tai jusu tases keliaus is Vilniaus i galutini taska. Jusu international skrydis, tai negalioja tos fees, kurios dabar nuo siu metu vasario men. atsirado . Uz pirma check in tase $15 , uz antra $25 . Bet international skrydziams tai NEGALIOJA ! Kiekvienas zmogelis gali nestis po 2 tasikes  Ir jei dar vezima ar car seat turite, tai car seat galima isinest i lektuva... O vezima ( jei umbrella vezimas ) taip pat galima isinesti i lektuva su savimi. Tik viena beda dabar atsirado  Alkoholio nieks nebeduoda uz dyka atsigert, reik $5 moket uz tai lektuve  GERO KELIO ! Mes Rugpjucio 12 diena skrendame i teviske visa seimyna  Tai man visi tos tases ir tt yra labai aktualu, tai as vis analizuoju
|
|
|
Rank: Gold Member  Joined: 10/9/2008 Posts: 383 Points: 876 Location: Houston, TX
|
As irgi girdejau, kad kartais viduru keliones gali tekti atsiimti ir vel priduoti bagaza. Visiska pekla. Aciu Dievui, man dar taip neispuole.
|
|
|
|
Guest
|