|
|
|
Rank: Silver Member
Joined: 10/6/2008 Posts: 143 Points: 338 Location: Glen Ellyn, IL
|
Taip kad ir as naudojuosi sia proga  Su Mamos Diena lietuvaites!!!!!
|
|
|
|
Joined: 10/6/2008 Posts: 229 Points: 687 Location: Richardson, TX
|
RitaE wrote:Kristina wrote:Siga wrote:As cia pora metu eksperimentavau - daziau su svogunu lukstais ir bandziau ideti ivairiu gelyciu ar lapeliu i vidu - visai mociuciskai. Bet kad nelabai kas man gavosi. Tik rutu lapeliai matydavosi ant kiausinio, bet ir tai ne visada :-( Man neteko paciai daryti su svogunu lukstais, bet pamenu, kaip tetis Lietuvoje tai darydavo  . Jis visada budavo atsakingas uz kiausiniu dazyma  , nes jam geriausiai gaudavos  . As kiekvienais metais sakau, kad nieko nedazysiu ir nieko nedarysiu, bet kai arteja Velykos , tai pradedu galvot kaip dazysiu ir kokius patiekalus darysiu siai sventei  . Man labai smagu prisimint visas sias sventes ( Kucias, Velykas ) Lietuvoje  . O cia, Amerikoje, viskas kazkaip kitaip buna  . Visada labai smagu sutikti visas sventes pas mociute ar mama  , o kai cia ju nera, tai stengiames tas sventes seimoje susikurt patys  , bent jau as stegiuos islaikyt sia tradicija  , nes noriu, kad sunus pazintu ir lietuviskas tradicijas Labutis. As taip pat turiu vyra amerikieti, bet jis pas mane eina pagal mano tradicijas.  Aisku kiek as pati jas palaikau. Jis man is sako, kad pats budamas teksasietis, gyvena labai ivairu gyvenima. Pirmiausia jam norisi daugiau kulturos ir ivairiu renginiu nei TX jis buvo uzaugintas. Na, o del svenciu, tai as gaminu ir Kaledu ir Velyku stalus. Po to ir valgome kokia savaite. Jis visai nesipriesina lietuviskams patiekalams, net silke darzoviu patale- ta su brokeliais ant virsaus -patiko. Ir kiausinius su manimi ir sunum Aru daze. Taip kad as manau kad daug kas priklauso nuo zmogaus. As zinau pagal save kad noresiu palaikyti tradicijas ir sunu uzauginti su Lietuviskais paprociais. Aisku ir man ne visada viska norisi daryti kaip Lietuvoje, as siek tiek stengiuosi pamaisyti gyvenima. kartais tiesiog lengviau nusipirkti pusfabrikati, o ne nuo nulio patiekala gaminti. As taip pat marginu kiausinius su svogunu lukstais, ne tokie ryskus iseina kaip Lietuvoje, bet vis viena malonu. Be to siais metai radau vasko piestuka prie vieno dazu rinkinio, tai visai neblogai isejo, vos ne kaip su vasku. Taip kad kitais metais bandysiu gauti tikro vasko is Lietuvos, tokie marguciai man patys graziausi. O del lietuvisku tradiciju, tai pvz. mano sunus nesioja ant kaklo gintariniu karoliukus ir namuose vyras labai megsta gintara, taip kad turime daugiau gintaro gaminiu, nei as budama Lietuvoje  As supranti kad nelengva gyventi kitoje salyje ir visiskai nesitaikyti prie aplinkos, bet manau kad kazkaip galima surasti viduri. Rita, man sita labai faina nuotrauka.....toks Smikis Pukuotukas.....kaip mano vaikai pasakytu
|
|
|
|
Joined: 11/29/2008 Posts: 113 Points: 339 Location: Katy,TX
|
|
|
|
|
|
Sveikiname Tave Vytai su Gimtadieniu! 
|
|
|
Rank: Administration  Joined: 10/3/2008 Posts: 309 Points: 608 Location: Plainfield, IL
|
virgaheft wrote:Sveikiname Tave Vytai su Gimtadieniu!  Dekui Dekui. Nepavyksta nuo tos dienos pabegti 
|
|
|
|
Rank: Gold Member
Joined: 10/9/2008 Posts: 531 Points: 526 Location: Corpus Christi, TX
|
|
|
|
|
|
Bet as buvau net pamirsus apie sia diena  . Aciu, Asta, kad priminei. As manau, kad Motinos diena ir Tevo diena butu galima sujungti i viena diena  Maziau islaidu butu  ir butu galima sia diena pavadinti TEVU DIENA Gal klystu, bet seniau tokia, kaip Tevo diena nebuvo net svenciama
|
|
|
|
Joined: 11/9/2008 Posts: 245 Points: 735 Location: Katy, TX
|
Idomu zinoti ar svenciate Liepos 4taja, Amerikos Nepriklausomybes diena? Mes vakar buvom ziureti fejerverku Katy. Niekad negalvojau kad Katy miestelis gali taip graziai suruosti sia svente su nuostabiais fejerverkais. Ir Houstone siais metais jie buvo labai ypatingi. Mano gatveje siais metais buvo suorganizuotas grazus vakarelis ,visi kaimynai susirinko su vaisemis ir alumi.  Tai ar svenciate Amerikietiskas sventes?
|
|
|
|
|
daivuze wrote:Idomu zinoti ar svenciate Liepos 4taja, Amerikos Nepriklausomybes diena? Mes vakar buvom ziureti fejerverku Katy. Niekad negalvojau kad Katy miestelis gali taip graziai suruosti sia svente su nuostabiais fejerverkais. Ir Houstone siais metais jie buvo labai ypatingi. Mano gatveje siais metais buvo suorganizuotas grazus vakarelis ,visi kaimynai susirinko su vaisemis ir alumi.  Tai ar svenciate Amerikietiskas sventes? Ne, specialiai jai nesiruosiame ir nesvenciame  , bet jei kas kviecia i svecius, tai neatsisakome
|
|
|
|
|
daivuze wrote:Idomu zinoti ar svenciate Liepos 4taja, Amerikos Nepriklausomybes diena? Mes vakar buvom ziureti fejerverku Katy. Niekad negalvojau kad Katy miestelis gali taip graziai suruosti sia svente su nuostabiais fejerverkais. Ir Houstone siais metais jie buvo labai ypatingi. Mano gatveje siais metais buvo suorganizuotas grazus vakarelis ,visi kaimynai susirinko su vaisemis ir alumi.  Tai ar svenciate Amerikietiskas sventes? As esu istekejusi uz Amerikiecio, taip kad mes svenciame ir Lietuviu sventes ir Amerikieciu sventes. Tik ka buvome Joniniu sventese net dvi dienas, buvo gana faina. Be to as esu tokio poziurio, jei jau sioje salyje gyveni, tai kazkiek ja ir pagerbti reikia. Labai daznai girdziu kaip visi megsta "pavaryti" ant Amerikos, tai kodel joje gyvena? gal reiktu jiems geresnia sali susirasti!!!!? gal as cia kaip kam ir per grieztai, bet man kartais norisi issilieti  , uzknisa tos apkalbos.
|
|
|
|
Joined: 1/16/2009 Posts: 362 Points: 972 Location: 6020 Dunn Drive, The Colony, Texas 75056
|
Gerb. p. RitaE,
Cia Amerikieciu krastas, ju paprociai ir ju kultura. Izulu butu ta kultura senai ar naujai atvaziavusiems izeisti pajuoka, ignoravimu ar tai pasisaipavimu. Tai issilavimo trukumas nes nekulturingas elgesys cia nedraudziamas. Man kartais irgi pikta darosi girdint priekaistus krastui mane pati pries 60 metu priemusi ir kurios kariuomeneje man teko tarnauti. Keista mada, labai paplitusi, si krasta zeminti ir kartais net niekinti. Tai negrazu ir be to kokie tokio elgesio vaisei?
Noriu prideti kad sito forumo narei nei taip kalba nei taip elgesi ir tuo galim dydziuotis. Bet jusu pastaba taikli.
|
|
|
|
|
Kestuti, man atrodo Jums tikrai patiktu, kad ant musu namo siuo metu plevesuoja dvi veliavos, Lietuvos ir Amerikos, kadangi ir vienur ir kitur didziules sventes 
|
|
|
|
Joined: 1/16/2009 Posts: 362 Points: 972 Location: 6020 Dunn Drive, The Colony, Texas 75056
|
Bravo Virginija, jus tikriausei is diplomatu seimos kilus. As viena karta buvau cia trispalve pakeles....Kol plevesavo as kaimynus geografija mokinau. Pagaliau nusibodo nes aiskei matesi kad nelabai orentavosi tie mano svieto nemate kaimynai. Na ka, ne ju kalte....o be to ju krastas toks dydelis ir jame tiek dauk, ne taip kaip Lietuvoje kur mes dydziavomes Puntuku... Galvojant apie Puntuka man primine juoka kuri idesiu i Kavinukes "siek tiek juoko" skyriu...bukit geri, nors nusisipsokite...ACIU!!
|
|
|
|
Joined: 11/9/2008 Posts: 245 Points: 735 Location: Katy, TX
|
Mokinkit , mokinkit Kestuti  , maniskiai kaimynai su manim lietuviskai sveikinasi.
|
|
|
|
|
Man taip pat neblogai pasiseka su kaimynais. Frisco(TX), gyvenau tarp gana maisytu kaimynu- tai aplinkiniai prie kaimynu susitikimu " i sveikata" ir "aciu" lietuviskai pasakydavo. Na, o cia Chikagos uzmiesciuose tai visi daugiau zino apie Lietuva ir lietuvaicius,- taip kad visai nesunku kalbeti. Na, o Didekis Aciu Kestuciui uz palaikyma!!!
|
|
|
|
|
 Visiems forumo nariams ir sveciams linkiu sociu kalakutiniu svenciu !!!!!
|
|
|
|
|
Gal jau kas eglute turi pasipuose ? Laukiam nuotrauku  . Mes siandien uzvaziavom i HOme Depot, bet egluciu dar nedaug, arba jau visos ispirktos buvo , nes BLACK FRIDAY
|
|
|
Rank: Administration  Joined: 10/3/2008 Posts: 309 Points: 608 Location: Plainfield, IL
|
Na as ja neveik suruosiau savo lemputes lauke. Namie egle jau irgi sviecia. Kai bus foto - video duosiu nuoroda.
|
|
|
|
|
Mes taip pat jau lauke savo palme pasipuosem  , beliko eglute pasipuost ir pradet laukt Kaledu senio
|
|
|
|
|
Evelina, ar Matas pernai gavo ta Wii zaidimu dez  ? Mes taip pat pas draugus isbandem, tai mamai labiau patiko nei sunui  Kai as tingiu sportais uzsiminet, tai labai gera treniruote su ta zaidimu dezute galima padaryt O gal kas esat isbande Leapster2 system ? Cia aisku mamytems nebetinka, kaip Wii zaidimu deze  , bet gal savo vaikuciams kas nors panasaus pirkot ?? Arteja Kaledos ir vel galvos sukimas del tu dovanu
|
|
|
|
Guest (2)
|