|
|
Rank: Gold Member  Joined: 10/6/2008 Posts: 526 Points: 1,394 Location: San Marcos
|
Aciu, merginos, kad priminet apie uzgavenes
|
|
|
|
Rank: Silver Member
Joined: 11/9/2008 Posts: 245 Points: 735 Location: Katy, TX
|
Kristina wrote:daivuze wrote:Sy sventem!  Oi tai jau blynu puota bus. Musu seimoje mano vyru megstamiausias rytinis patiekalas - miltiniai blynai  . Tai as jiems kiekviena miela ryteli juos kepu. Kartais pagalvoju, kaip neatsibosta viena per ta pati valgyt  Bet siandien iskepsiu mieliniu blynu, tegul bus tikra blynu puota Kelis kartus is Valgiai.com buvau uzsisakiusi mieliniu blynu pakeliuose, labai skanu . Siandien jau teks paciai idet mieliu ( bet HEB radau tik sausu  ) Mano vaikai taip pat blynus gali valgyti 3 kartus per diena,lol  . Jie su bananais ir zucchini megsta.  O apie mielinius, tai buvau pamirsusi.Vaziousiu i HEB mieliu pirkti. As bulvinius blynus su mesa vakar kepiau.
|
|
|
|
Joined: 10/6/2008 Posts: 229 Points: 687 Location: Richardson, TX
|
kadangi vakar uzgavenes buvo  File Attachment(s):  Blynai (2,147kb) downloaded 15 time(s).
|
|
|
Rank: Gold Member  Joined: 10/10/2008 Posts: 475 Points: 1,171 Location: Houston, TX 77057
|
|
|
|
Rank: Gold Member  Joined: 10/6/2008 Posts: 526 Points: 1,394 Location: San Marcos
|
Ir kaip sekesi?
|
|
|
Rank: Gold Member  Joined: 10/10/2008 Posts: 475 Points: 1,171 Location: Houston, TX 77057
|
|
|
|
|
Joined: 11/9/2008 Posts: 245 Points: 735 Location: Katy, TX
|
Yeepeee!!! Skanumelis  As siais metais praziopsojau, tik uz pinigus turesim cook off.
|
|
|
|
Rank: Gold Member
Joined: 10/9/2008 Posts: 531 Points: 526 Location: Corpus Christi, TX
|
daivuze wrote:Yeepeee!!! Skanumelis  As siais metais praziopsojau, tik uz pinigus turesim cook off. VELYKOS ! Ar svenciate sia pavasario svente ? Ar dazote margucius ? Isskyrus kiausinius, kokiais patiekalais dar vaisinates per Velykas ?
|
|
|
|
Kai buvau Lietuvoj, tai dazydavom kiausinius visada, o dabar tai ne
|
|
|
|
|
Ne kokie cia kiausiniu dazai , labai jau sviesus ir blankus kiausiniai gaunasi su jais dazant  , bet keleta kiausiniu visada nudazau
|
|
|
|
Mano mociute dazydavo su svogunu lukstais: prideda i puoduka daug, uzverda, kiausinius ivynioja i marle, i vidu ideda kokiu krumu ar medziu lapu, ar gelyciu kokiua, uzrisa siulu ir verda tuose lukstuose... Oi grazu ir smagu budavo! Dabar kazkaip nei motyvacijos neturiu... cia ju tie kalakutai ir kitos nesamones ima virsu...
|
|
|
Rank: Gold Member  Joined: 10/9/2008 Posts: 410 Points: 957 Location: Houston, TX
|
As cia pora metu eksperimentavau - daziau su svogunu lukstais ir bandziau ideti ivairiu gelyciu ar lapeliu i vidu - visai mociuciskai. Bet kad nelabai kas man gavosi. Tik rutu lapeliai matydavosi ant kiausinio, bet ir tai ne visada :-(
|
|
|
|
|
Siga wrote:As cia pora metu eksperimentavau - daziau su svogunu lukstais ir bandziau ideti ivairiu gelyciu ar lapeliu i vidu - visai mociuciskai. Bet kad nelabai kas man gavosi. Tik rutu lapeliai matydavosi ant kiausinio, bet ir tai ne visada :-( Man neteko paciai daryti su svogunu lukstais, bet pamenu, kaip tetis Lietuvoje tai darydavo  . Jis visada budavo atsakingas uz kiausiniu dazyma  , nes jam geriausiai gaudavos  . As kiekvienais metais sakau, kad nieko nedazysiu ir nieko nedarysiu, bet kai arteja Velykos , tai pradedu galvot kaip dazysiu ir kokius patiekalus darysiu siai sventei  . Man labai smagu prisimint visas sias sventes ( Kucias, Velykas ) Lietuvoje  . O cia, Amerikoje, viskas kazkaip kitaip buna  . Visada labai smagu sutikti visas sventes pas mociute ar mama  , o kai cia ju nera, tai stengiames tas sventes seimoje susikurt patys  , bent jau as stegiuos islaikyt sia tradicija  , nes noriu, kad sunus pazintu ir lietuviskas tradicijas
|
|
|
|
Joined: 10/6/2008 Posts: 229 Points: 687 Location: Richardson, TX
|
Sios dienos Labas Rytas laidoje (kazkur 6:23) pasakojama apie velykini namu dekoravima http://www.lrt.lt/archyv...ecord=4806458_1239072600
|
|
|
|
|
rasco wrote:Mano mociute dazydavo su svogunu lukstais: prideda i puoduka daug, uzverda, kiausinius ivynioja i marle, i vidu ideda kokiu krumu ar medziu lapu, ar gelyciu kokiua, uzrisa siulu ir verda tuose lukstuose... Oi grazu ir smagu budavo! Dabar kazkaip nei motyvacijos neturiu... cia ju tie kalakutai ir kitos nesamones ima virsu... Net nezinau, kaip butu jei seimoje vyras butu ne lietuvis . Galbut per Kucias negaminciau 12 patiekalu, per Uzgavenes nekepciau blynu ir tt . Net neisivaizduoju, kaip elgciaus. Turbut gyvenciau visiskai kita gyvenima  Zinau viena lietuve , pas kuria seimoje nieko nera lietuvisko  nes vyras amerikonas . Su vaiku kalba tik angliskai ir tt ... Lietuvybes nei kvapo  Nesmerkiu, nes nezinau , kaip pati elgciaus tokioje situacijoje
|
|
|
|
|
|
|
|
Joined: 10/6/2008 Posts: 143 Points: 338 Location: Glen Ellyn, IL
|
Kristina wrote:Siga wrote:As cia pora metu eksperimentavau - daziau su svogunu lukstais ir bandziau ideti ivairiu gelyciu ar lapeliu i vidu - visai mociuciskai. Bet kad nelabai kas man gavosi. Tik rutu lapeliai matydavosi ant kiausinio, bet ir tai ne visada :-( Man neteko paciai daryti su svogunu lukstais, bet pamenu, kaip tetis Lietuvoje tai darydavo  . Jis visada budavo atsakingas uz kiausiniu dazyma  , nes jam geriausiai gaudavos  . As kiekvienais metais sakau, kad nieko nedazysiu ir nieko nedarysiu, bet kai arteja Velykos , tai pradedu galvot kaip dazysiu ir kokius patiekalus darysiu siai sventei  . Man labai smagu prisimint visas sias sventes ( Kucias, Velykas ) Lietuvoje  . O cia, Amerikoje, viskas kazkaip kitaip buna  . Visada labai smagu sutikti visas sventes pas mociute ar mama  , o kai cia ju nera, tai stengiames tas sventes seimoje susikurt patys  , bent jau as stegiuos islaikyt sia tradicija  , nes noriu, kad sunus pazintu ir lietuviskas tradicijas Labutis. As taip pat turiu vyra amerikieti, bet jis pas mane eina pagal mano tradicijas.  Aisku kiek as pati jas palaikau. Jis man is sako, kad pats budamas teksasietis, gyvena labai ivairu gyvenima. Pirmiausia jam norisi daugiau kulturos ir ivairiu renginiu nei TX jis buvo uzaugintas. Na, o del svenciu, tai as gaminu ir Kaledu ir Velyku stalus. Po to ir valgome kokia savaite. Jis visai nesipriesina lietuviskams patiekalams, net silke darzoviu patale- ta su brokeliais ant virsaus -patiko. Ir kiausinius su manimi ir sunum Aru daze. Taip kad as manau kad daug kas priklauso nuo zmogaus. As zinau pagal save kad noresiu palaikyti tradicijas ir sunu uzauginti su Lietuviskais paprociais. Aisku ir man ne visada viska norisi daryti kaip Lietuvoje, as siek tiek stengiuosi pamaisyti gyvenima. kartais tiesiog lengviau nusipirkti pusfabrikati, o ne nuo nulio patiekala gaminti. As taip pat marginu kiausinius su svogunu lukstais, ne tokie ryskus iseina kaip Lietuvoje, bet vis viena malonu. Be to siais metai radau vasko piestuka prie vieno dazu rinkinio, tai visai neblogai isejo, vos ne kaip su vasku. Taip kad kitais metais bandysiu gauti tikro vasko is Lietuvos, tokie marguciai man patys graziausi. O del lietuvisku tradiciju, tai pvz. mano sunus nesioja ant kaklo gintariniu karoliukus ir namuose vyras labai megsta gintara, taip kad turime daugiau gintaro gaminiu, nei as budama Lietuvoje  As supranti kad nelengva gyventi kitoje salyje ir visiskai nesitaikyti prie aplinkos, bet manau kad kazkaip galima surasti viduri. RitaE attached the following image(s):  Easter eggs (5).JPG (28kb) downloaded 39 time(s).
|
|
|
|
|
Sitoje nuotraukoje mano Arui buvo labai daug kaifo su kiausiniais  ) sios nuotraukos triju metu senumo, bet kiausiniai lukstais ir dazais marginti RitaE attached the following image(s):  Easter eggs.JPG (25kb) downloaded 37 time(s).
|
|
|
|
|
bandysiu ideti siu metu margucius, aisku cia ir su lipdukais bandeme ir su vaskiniu piestuku ir su lukstais File Attachment(s):  IMG_0306.JPG (260kb) downloaded 8 time(s).
|
|
|
|
|
Sveikiname visas MAMYTES SU MOTINOS DIENA  . Mums labai pasiseke , nes sia svente galime svesti du kartus, nes lietuviskos ir amerikoniskos datos skiriasi  . Man vyras sako, kiek galiu terorizuoti, juk jau sventem praejusi savaitgali Mamos diena
|
|
|
|
Guest
|