|
|
Rank: Gold Member  Joined: 10/11/2008 Posts: 605 Points: 1,544 Location: Houston'as
|
va mokslininkai darbuojasi -- per daug kavos --> prasideda haliucinacijos normaliai kavos --> mazesne tikimybe turet Alchaimerio liga
|
|
|
|
|
|
|
|
Rank: Gold Member  Joined: 10/6/2008 Posts: 526 Points: 1,394 Location: San Marcos
|
Jo, skaiciau... Isvada viena: geriau kava gert nei negert jos.
|
|
|
Rank: Gold Member  Joined: 10/11/2008 Posts: 605 Points: 1,544 Location: Houston'as
|
|
|
|
Rank: Gold Member  Joined: 10/6/2008 Posts: 526 Points: 1,394 Location: San Marcos
|
nuo arbatos labiau
|
|
|
|
Rank: Gold Member
Joined: 10/9/2008 Posts: 531 Points: 526 Location: Corpus Christi, TX
|
O as skaiciau, kad kava labai gerai organizmui, tik nebepamenu del ko gerai  .
|
|
|
|
rasco wrote:nuo arbatos labiau nuo juodos galbut...
|
|
|
|
|
|
|
|
tiesa tiesa 
|
|
|
|
Rank: Silver Member
Joined: 10/10/2008 Posts: 130 Points: 390 Location: Houston, TX 77096
|
negi jau tiek i diena isgeriat, kad dantys nujuoduotu?  Siaip dideliem megejam kavos ir pergyvenantiem, kad dantys vis del to patamses turiu gera iseiti - citrinu arbata  veikia kaip geras dantu balinimo aparatas... ir ne is pardes pirkta citrinu arbata pakeliuos.. opaprasciausai ipjaustyta citrina ir apipilta karstu vandeneliu... arba saltu, jei jau labai suamerikonejo kas
|
|
|
|
Joined: 10/10/2008 Posts: 130 Points: 390 Location: Houston, TX 77096
|
O kalbant apie forumo tema... tai esu is tu, kurie kava dievina  Turi ji naudos, ar neturi - koks skirtumas  svarbu, kad gerimas geras ir skanus... ypac su juodu sokoladu...mmmmm a Atvaziavus amerikon net depresija buvo, kad negalejau rast normalios vietos, kur butu galima skanios kavos atsigert  bet su laiku ir amerikoj zmoniu skoniai pakito.. va net Starbucks atsirado... kuri visus mano pinigus daba renka.. vyrs sako, kad investuoju, tik atgal nelabai ka gausiu  Bet man ne motais! Late ar Capuccino kur kas maloniau net zinant, kad mazinu galimybe isigyt kazka naudingo
|
|
|
|
|
dkalinin wrote:negi jau tiek i diena isgeriat, kad dantys nujuoduotu?  Siaip dideliem megejam kavos ir pergyvenantiem, kad dantys vis del to patamses turiu gera iseiti - citrinu arbata  veikia kaip geras dantu balinimo aparatas... ir ne is pardes pirkta citrinu arbata pakeliuos.. opaprasciausai ipjaustyta citrina ir apipilta karstu vandeneliu... arba saltu, jei jau labai suamerikonejo kas Nezinojau apie citrina  . Reiks pradet gert, nors man is vis labai sunku prisiverst gert arbatas, bet jei ji veikia, kaip balinimo sistema, tai reiks nori nenori gert
|
|
|
|
As tai irgi neisivaizduoju nei ryto be kavos, nei apskritai gyvenimo be kavos. Bet as tesiu lietuviska kavos darymo tradicija: sumaltos pupeles ir virtas vandenukas  Vien mintis, kad tuoj turesiu kvapnia gera kava padeda man is lovos ryte greiciau issiropst
|
|
|
|
Joined: 10/6/2008 Posts: 143 Points: 338 Location: Glen Ellyn, IL
|
rasco wrote:As tai irgi neisivaizduoju nei ryto be kavos, nei apskritai gyvenimo be kavos. Bet as tesiu lietuviska kavos darymo tradicija: sumaltos pupeles ir virtas vandenukas  Vien mintis, kad tuoj turesiu kvapnia gera kava padeda man is lovos ryte greiciau issiropst As taip pat esu kavos manijeke  Man nera dienos pradzios be kavos. As nezinojau ka darysiu kaip buvau nescia, bet mano hormonai apsisuko ir padare man paslauga- negalejau pakesti kavos kvapo , tai ir gerti nereikejo. Tik i pati gala nestumo pradejau lengva kava gerti. Na as tai megstu kava be tirstimu, vienas is budu tai French press. Kaip keista buvo , nes ir mano tevai lietuvoje dabar prie tokios kavos prisiriso.. matai jie vis man plikydavo, o as nemegstu drumzliu ant dugno tai ir sugalvojau spec sau nusipirkti. Na, o seseuo uzuodusi mano probleme, eme ir nupirko
|
|
|
|
Bet man dar labai patinka kompanija kavos gerime... O mano vyras negeria jo  , tai zinot... viena sau, kaip naslaite
|
|
|
|
Joined: 11/9/2008 Posts: 245 Points: 735 Location: Katy, TX
|
Man skaniausia yra turkiska kava, taip pat Etiopijos . Adis Abeboje yra labai geras diplomatu prekybos centras , ten kava verda taip kaipji buvo verdama pies simtus metu. Sviezios pulele paskrudinamos, sutrinamos akmeniniuose trintuvuose ir kava verdama ant ugnies . Kavos tokios dar niekur nebuvau gerus turbut ir daugiau neteks  ... As vasara atsaldyta kava su ice geriu.
|
|
|
|
Oi, tiksliai, as irgi megsti iced coffee! Mocha prieskonio
|
|
|
|
Joined: 10/6/2008 Posts: 143 Points: 338 Location: Glen Ellyn, IL
|
rasco wrote:Bet man dar labai patinka kompanija kavos gerime... O mano vyras negeria jo  , tai zinot... viena sau, kaip naslaite As pritariu , kad kompanija gan faina. As kaip naslaite geriu savaites dienomis, o savaitgaliais tai jau vyra patraukiu. Mano vyras per daug kavos negerdavo, bet kaip padirbo Italijoje ir Ispanijoje, tai espresso kava labai pamego. Na, o del kompanijos, gal kokiu kaimynu gali susirasti. Kaip as gyvenau Dallase, tai kaiminka per gatve turejau , kuri megdavo kava. Ta pati sekme buvo ir Austin, mano drauge vis dar pasiilgsta musu kavos gerimu. Ji is Austrijos ir turejo tokio amziaus dukra kaip mano sunus, taip kad mes apie daug ka galedavome pakalbeti. Jei tau labai liudna, gali man paskambinti kaip geri kava. parasyk PM, duosiu telefona.
|
|
|
|
|
dkalinin wrote:O kalbant apie forumo tema... tai esu is tu, kurie kava dievina  Turi ji naudos, ar neturi - koks skirtumas  svarbu, kad gerimas geras ir skanus... ypac su juodu sokoladu...mmmmm a Atvaziavus amerikon net depresija buvo, kad negalejau rast normalios vietos, kur butu galima skanios kavos atsigert  bet su laiku ir amerikoj zmoniu skoniai pakito.. va net Starbucks atsirado... kuri visus mano pinigus daba renka.. vyrs sako, kad investuoju, tik atgal nelabai ka gausiu  Bet man ne motais! Late ar Capuccino kur kas maloniau net zinant, kad mazinu galimybe isigyt kazka naudingo Dabar nepamenu kur skaiciau ir kada skaiciau apie Starbucks kava  . Kad lygiai is tokios pat kavos McDonalds ja gamina ir net degalines , tik i Starbucks ideda kvapniu prieskoniu, uz tai taip ir skanu . Nezinau kiek teisybes sioje istorijoje, bet man taip pat patinka ju kava , tik kai perskaiciau ta straipsni tai gaila pasidare isleist $6 uz puodeli Starbucks kavos  . As nesu didele megeja kavos, bet i diena po 2 puodelius visada  . Pastaba  : visada savo kava praskiedziu tik su coffee creamer'iu
|
|
|
|
Joined: 11/9/2008 Posts: 245 Points: 735 Location: Katy, TX
|
rasco wrote:Oi, tiksliai, as irgi megsti iced coffee! Mocha prieskonio Taip jau ne uz kalnu tas metu laikas kai atsaldyta kavas bus pats kaifas gerti!
|
|
|
|
As jau praeita savaite pradejau
|
|
|
|
Guest
|