|
|
|
Rank: Newbie
|
virgaheft wrote:[ Zinai, tikriausiai bus sunku Tau cia priprasti, bet gal verta Is kokios tu Lietuvos vietos? As siaip gimus Kedainiuose, mokiausi Kaune, po po to persikrausciau i Vilniu, po to mokiausi Skotijoj, o dabar Anglijoj kartu gyvenam. Oi nemanau, kad man bus labai lengva ten priprasti, bet jei bus labai blogai, turime galimybe po puses metu is ten vaziuoti lauk Mano vyras panasus i Tavaji - amerikietis, bet mokslus baige Amsterdame ir puse metu Lietuvoj studijavo, tai kalba lietuviskai, dievina krepsini, cepelinus ir Vilniu  Ir isvis, jis cia man liepia rasyti, kad po to atvaziave galetume susitikti ir jis galetu lietuviskai kalbeti
|
|
|
|
Rank: Silver Member
Joined: 10/6/2008 Posts: 229 Points: 687 Location: Richardson, TX
|
Rosa, nuostabu! Kai atvaziuosit, taviskis ir maniskis gales pabandyt lietuviskai pakalbet
|
|
|
|
Rank: Gold Member
Joined: 1/16/2009 Posts: 362 Points: 972 Location: 6020 Dunn Drive, The Colony, Texas 75056
|
I siauvakarius nuo Dallas didmiescio, prisiplakes prie Lewisville ezero stovi mazas, vardu The Colony, mietukas. Kelios didesnes kelios mazesnes krautuves, tuzinas restoranu, keli "barai" ir trys benzino stotis. Didziauses miestelio pasididziavimas tai susisiekimo lengvumas, ar tai su Dallas ar tai su aerodromu. Viskas uz pusvalanzio. Keturi metai prabego nuo musu cia atsikelimo is Kalifornijos kurioje gyvenom 25 metus. Mums cia patinka, net labai. Pirmiause arciau vaiku, antra arciau jaunu dienu Cikagos ir ten randamo Lietuvisko maisto: Kuldunu, cepelinu, ruksciu kopustu sriubos ir zinoma...Juodos duonos. Aciu Vytui Z. uz parodima kaip uzsiregistruoti ir man vis nesisekant - kantrybe. Tuo paciu, pro sali vaziuojancius kvieciu stapteleti nors ir trumpam.
|
|
|
Rank: Administration  Joined: 10/3/2008 Posts: 309 Points: 608 Location: Plainfield, IL
|
Kestutis wrote:I siauvakarius nuo Dallas didmiescio, prisiplakes prie Lewisville ezero stovi mazas, vardu The Colony, mietukas. Kelios didesnes kelios mazesnes krautuves, tuzinas restoranu, keli "barai" ir trys benzino stotis. Didziauses miestelio pasididziavimas tai susisiekimo lengvumas, ar tai su Dallas ar tai su aerodromu. Viskas uz pusvalanzio. Keturi metai prabego nuo musu cia atsikelimo is Kalifornijos kurioje gyvenom 25 metus. Mums cia patinka, net labai. Pirmiause arciau vaiku, antra arciau jaunu dienu Cikagos ir ten randamo Lietuvisko maisto: Kuldunu, cepelinu, ruksciu kopustu sriubos ir zinoma...Juodos duonos. Aciu Vytui Z. uz parodima kaip uzsiregistruoti ir man vis nesisekant - kantrybe. Tuo paciu, pro sali vaziuojancius kvieciu stapteleti nors ir trumpam. Sveikiname prisijungus prie musu palygint jauno burio lietuvaiciu Pro The Colony teko pravaziuoti ne karta, ir vaziuojant 121 link oro uosto ir 423 keliu per miesteli prie ezero. Mes rudeni atradom Hiden Cove Parka salia pat The Colony, tai lankemes keleta kartu. Grazu ten. Siek tiek lietuvisko maisto galite rasti ir cia, rusu parduotuveje buna duonytes, silkes, varskes ir kitokiu lietuvisku skanestu. Ta parduotuvele Plane (SE Legacy / Coit), Kvieciame prisijungti prie diskusiju, jusu patirtis Amerikoje manau gali padeti daugeliu atveju.
|
|
|
|
Joined: 1/16/2009 Posts: 362 Points: 972 Location: 6020 Dunn Drive, The Colony, Texas 75056
|
Suma su suma maza mano patirtis, o ta ka zinojau ir is ko verciausiau tai jau nebereikalinga, nes, esu isejas i atsarga. Aciu Dievui. Bet, kaipo buves arkitektas virs 40 metu, pasisiulau tiems cia vietiniams reikalaui esant patart kaip apsieit, jei koks klausimas toi sritije iskiltu. Mielai, be jokio atliginimo ar isipareigojimo. Viena ponia minejo kad jos vyras kariuomeneje tarnaves. As, kaip veteranas, noreciau kviest ji kad stotu i musu American Legion Post (kluba)
|
|
|
|
|
|
|
|
Rank: Gold Member  Joined: 10/9/2008 Posts: 410 Points: 957 Location: Houston, TX
|
Na va, jei butum atsikelus i Houstona, mes tuoj pat ijungtume tave i lietuviska veikla Bet tikiuosi, kad ir ten arciau taves atsiras tautieciu, norinciu bendrauti.
|
|
|
|
Joined: 11/9/2008 Posts: 245 Points: 735 Location: Katy, TX
|
Palikus Kalifornija aisku sunku cia Texas. Labai didelis skirtumas. AS ISIMYLEJUSI KALIFORNIJA. Nuo San Diego iki San Francisco. Super. Na tai as cia tave ir paguodziau.
|
|
|
Rank: Gold Member  Joined: 10/6/2008 Posts: 526 Points: 1,394 Location: San Marcos
|
Man labai smalsu kodel sunku priprasti?
|
|
|
|
|
Sveiki, tai kaip fainiai kad Tu cia  as Tavo kaip ir kaiminka, Richardsone gyvenu, draugaukim
|
|
|
|
|
Labas p. Inga Mes irgi berods kaimynai, be to is to pacio krasto = Kalifornijos. Gyvenam The Colony. Gal musu "administratorius" Vytas Z. suorganizuos kokius nors pusrycius. Siulau Marriot viesbuti ant Legacy ir Big "D". Ka sakai Vytai?
|
|
|
|
|
Kestuti, labai saunia ideja turit 
|
|
|
|
|
Turiu sarasa lietuviu gyvenanciu DFW.....ten yra kontaktai taip pat labai sauniu zmoniu, kurie neuzsiregistrave siame forume......parasykit savo e-mail'a man asmenine zinute ir tada galesiu permesti ta sarasiuka 
|
|
|
|
|
Siga wrote:Na va, jei butum atsikelus i Houstona, mes tuoj pat ijungtume tave i lietuviska veikla Bet tikiuosi, kad ir ten arciau taves atsiras tautieciu, norinciu bendrauti. Esu buvusi Houstone keleta kartu bet man atrodo pataikiau paciu karsciausiu vasaros metu  tai prakaita liejau kaip reikiant  tai gal ir vel apsilankysiu ypac jeigu Houstono lietuviai tokie veiklus!!! Aciu uz atsiliepima
|
|
|
|
|
daivuze wrote:Palikus Kalifornija aisku sunku cia Texas. Labai didelis skirtumas. AS ISIMYLEJUSI KALIFORNIJA. Nuo San Diego iki San Francisco. Super. Na tai as cia tave ir paguodziau. Gera zinoti kad ne vienintele isimylejusi Kalifornija esu  O kaip jums TX patinka?
|
|
|
|
|
rasco wrote:Man labai smalsu kodel sunku priprasti? Paprasciausiai viskas labai skiriasi cia nuo Kalifornijos. As gyvenau in Napa Valley netoli San Francisko. Tai ir gamta nezmoniskai cia skiriasi, ir zmones... Ta prasme nuo dideliu dalyku kaip ten esanciu kalnu iki smulkmenu kaip zmones cia vairuoja viskas labai skiriasi... Tai nera blogai ar gerai tik paprasciausiai skirtinga.. As galvojau kad po keliu menesiu cia jausiuosi kaip Kalifornijoje bet kazkodel vis jauciuosi kaip cia kad buciau atvykusi tik apsilankyti... bet va kad bilieto atgalinio neturiu  tai teks priprasti
|
|
|
|
|
virgaheft wrote:Sveiki, tai kaip fainiai kad Tu cia  as Tavo kaip ir kaiminka, Richardsone gyvenu, draugaukim Tai kaip malonu zinoti kad net kaimyne nuostabia turiu  tai butinai turesime draugauti  Aciu uz silta priemima
|
|
|
|
|
Kestutis wrote:Labas p. Inga Mes irgi berods kaimynai, be to is to pacio krasto = Kalifornijos. Gyvenam The Colony. Gal musu "administratorius" Vytas Z. suorganizuos kokius nors pusrycius. Siulau Marriot viesbuti ant Legacy ir Big "D". Ka sakai Vytai? Sveiki p. Kestuti, Labai gera jusu ideja  butu smagu susitikti. Nesu buvusi The Colony dar tai gal kada reikes vaziuoti apsizvalgyti  Sakau kaip nors priprasiu prie TX bet stai sedziu ir klausausi visu tornadu pranesimu tai kol kas ir nezinau ar man cia iseis priprasti  tikiuosi vejai nenunes manes
|
|
|
|
|
IngaM wrote:virgaheft wrote:Sveiki, tai kaip fainiai kad Tu cia  as Tavo kaip ir kaiminka, Richardsone gyvenu, draugaukim Tai kaip malonu zinoti kad net kaimyne nuostabia turiu  tai butinai turesime draugauti  Aciu uz silta priemima kaip graziai mes cia  mano mobilka 9722078335 lauksiu skambucio
|
|
|
|
|
virgaheft wrote:Turiu sarasa lietuviu gyvenanciu DFW.....ten yra kontaktai taip pat labai sauniu zmoniu, kurie neuzsiregistrave siame forume......parasykit savo e-mail'a man asmenine zinute ir tada galesiu permesti ta sarasiuka  Butu nieko ypatingo, tik pusryciai. Pasirinktume vieta, paskirtum laika, uzimtume stala ar du, ant stalo pastatytume maza veliavele padet orentuotis veluojantiems ir kertam pusrycius. Jei patiks, galim pakartoti, o jei labai patiks, tai Lietuvisku ipratimu, rinksime valdzia. Hee hee
|
|
|
|
Guest
|