|
|
Rank: Gold Member  Joined: 10/11/2008 Posts: 605 Points: 1,544 Location: Houston'as
|
siekiu daktaro laipsnio cognitive science srityje (lietuviskai turbut butu minties raidos sritis? neisivaizduoju) ir ateity noriu profesoriaut (ir dziaugtis ilgomis vasaros atostogomis  ) liko metai su puse ar du kad baigciau mokslus tai gal kas turit patarimu ar seip pasidalint istoriju apie karjera akademijoje, post-doc darbus ar panasiai...
|
|
|
|
|
|
|
|
Rank: Silver Member   Joined: 10/10/2008 Posts: 239 Points: 624 Location: Katy, TX
|
Vat taip vat visi tokie klausimai tik taip fyyyt virš galvos ir prašvilpė plaukiukai sujudėjo... Jokūbo reikia čia moksliukų diskusijoms. Aš savo atsimokiau, nors darbo specifika tokia, kad visada reikės mokytis, bet tie visi mokslai kažkaip arčiau žemės. Kaip šendien prisimenu KTU-kėj filosofijos paskaitoje apibrėžimą kas yra "būtis" pasirodo - "Būtis yra kažkas tarp žemės ir dangaus" man po tokių apibrėžimų procesoriui papildomo aušinimo reikia Quote:There's a fine line between fishing and just standing on the shore like an idiot. /Steven Wright/
|
|
|
Rank: Gold Member  Joined: 10/11/2008 Posts: 605 Points: 1,544 Location: Houston'as
|
|
|
|
Rank: Gold Member  Joined: 10/6/2008 Posts: 526 Points: 1,394 Location: San Marcos
|
Man tai iki daktaro toli.... As va labai noriu studijuot sociologijos magistranturoj... Noriu taves, Evelina, ar GRE egzaminas sudetingas (as labai del matematikos jaudinuosi...niekada nebuvau stipri..)?Ar magistro studijos buvo sudetingos, kokia tavo nuomone apie sistema?
|
|
|
|
pirmiausia del GRE tai patariu is biblioteku susirinkti visas imanomas dvieju-treju metu senumo GRE pasiruosimo knygas ir tiesiog eit per ju pratimus ir "practice tests" jie raso kad zinant highschool algebra uztenka islaikyt testa bet kad ir gerai matke zinodama as turejau problemeliu su GRE. darydama tuos pratimus ir testus as isikaliau kokio tipo matkes klausimus jie duoda ir po to ismokau triukus [shortcuts] kaip tuos klausimus greit issprest. tas labai labai padejo del anglu GRE tai buvo vargo. nesimokinau to ju prakeikto zodyno nes negaliu taip sausai kalti tai anglu GRE buvo prastokas bet kai as daviau prasyma stojant, savo rasiny pabreziau kad anglu yra mano antra kalba be to mano profas rekomendacijoje irgi ta pazymejo taip kad del zemo anglu GRE ivertinimo niekas per daug nesuko galvos. aplamai ar magistro studijos sudetingos priklauso nuo univero ir programos ir ju spec. reikalavimu tai cia nelabai ka galiu pasakyt. darbo yra nemazai. daug skaitymo ir rasymo plius praktikos darbai ar tyrimai bet manau kad btui graduate yra daug smagiau nei undergraduate... nes tada mokaisi kas sirdelei miela  turek omeny kad daugelis po-bakalauriniu programu idarbina savo students kaip profu asistentais (teaching assistant) ir tie studentai gauna tipo stipendija/alga uz pagalba profams bei, kaip univero darbuotojai, gali gaut sveikatos draudima o pas mus dar ir dali mokslo islaidu padengia pati valstija.
|
|
|
Rank: Gold Member  Joined: 10/6/2008 Posts: 526 Points: 1,394 Location: San Marcos
|
Idomu, jei neislaikyciau Math, o kitus islaikyciau, ar butu sansas istot? Nesamones kazkokios, mokiausi matematika vidurinej mokykloj pries 15 metu... Tada nesiseke, o ir nesistengiau, kad sektusi... Buvau tikra, kad gyvenime man jos NEREIKS. Ir va matai... O kokiam universitete mokaisi?
|
|
|
|
as mokausi University of Houston neislaikyti GRE neina. net uz tai kad uzsiregistruoji, duoda kazkiek balu, bet jei zema ivertinima gauni (maziau 550), tai atrodo ne kaip... del to sakau, patariu tas knygas perziuret. ten jie aiskina matematika knygos pradzioj, o po to duoda testus. cia triukas ismokt kaip ju problemas sprest... aplamai del stojimo tai as viena semestra dirbau akademiniam ofise kai mes gavom daug doku del stojimo ir isties, jei yra daug stojanciu, studentu prasimus is pradziu apvalo pagal GRE balus. o tada jau ziuri i pazymius ir rekomendacijas ir tt... jei zinai i kokia programa nori stoti, siulau pasiziuret kokie profai kokius tyrimus daro. susisiek su tuo profu kurio darbas tave domina, pasiprasyk su juo/ja padirbet kaip "volunteer" kad igautum patirties toj tyrimu srityje ir tada paduok dokus stot. jei yra profas kuris nori taves kaip studentes, tai tada GRE jau ne taip svarbu... o va kai stoja daug "nepazistamu" studentu, tada ziuri kas ant popieriaus parasyta... o jei jau zinoma esi ir jei tavo darbas vertinamas, tai reikalai kitaip einasi
|
|
|
|
Ryt turiu susitikima Texas State University. Isgirsiu ju reikalavimus, palyginsiu su tuo, ka isgirdau cia ir perskaiciau internete apie Sociologija... Be to, paklausiu del galimybes ESL teacher, nes bakalaura turiu, tai gal bus kokiu testiniu studiju, ar tiesiog Teacher's Certification... Nekantriai laukiu rytdienos
|
|
|
|
kalbant apie mokytojavima, mano mama baige pedagogini lietuvoj ir cia be papildomu mokslu gavo mokytojos darba. is pradziu dirbo pradinuku mokytoja o dabar, pervaziavusi i vasingtono valstija, dirba ESL mokytoja vidurineje mokykloje. kiek zinau galima issilaikyt mokytojos certifikata be papildomu mokslu... turek omeny ir sekmes rytoj!
|
|
|
|
Oho kaip idomu... Zinai, as jau su NEZMONISKAI DIDELIU NEKANTRUMU laukiu rytdienos...  Beje, o ar ji patenkinta?
|
|
|
|
mokytoju alga Texase gera bet ji dirbo tragiskoj mokykloj. ten buvo juoduku ir ispanakalbiu beturciu rajonas ir tevu poziuris i mokytojas labai menkas o ir is mokyklos paramos labai nedaug buvo. tai jai ten buvo sunku. dabar ji dirba su kitokiais vaikais. jie vyresni ir ji tik desto ESL tai lengviau. o ir mokyklos vadovai labai paremia mokytojas tai dabar patenkinta.
|
|
|
|
O kokia tavo magistro studija buvo? Koks tyrimas? Ar daug jegu atidavei?
|
|
|
|
as studijuoju psichologijos fakultete, musu programa susijusi su minties raida ir smegenim (cognitive neuroscience). mano profas yra labai fainas vokietis tai as su juo dariau tyrimus. darbo buvo nemazai bet as toj laboratorijoj dirbu jau ilgai tai daug ka zinojau ir tt. tai buvo lengviau nei pradedant nuo nulio. man toks darbas patinka tai del to traukia i akademija, profesoriaut 
|
|
|
|
Oi kaip idomu... Labai labai zaviousi tokiais zmonemis, siekianciais, tobulejanciais... Man labai labai viskas idomu apie moksla. Zinai, nepyk, kad taip intensyviai klausineju taves visko... Matai, as su sunum atvykom cia gyvent tik pries 8 menesiu, ir dabar turiiu cia siekt tikslu, kurious buvau issikelus, bet nespejau ivykdyt ten, todel ir domiousi, "atakuoju" klausimais... Ir viska noriu daryt greitai...
|
|
|
|
oi nieko tokio. klausk issijuosus. man paciai truko ilga laika issiaiskint viska nes niekas neatejo ir nepasake kaip kas yra... tai su malonumu padesiu kiek galesiu 
|
|
|
|
Tai va, siandien buvau tam susitikime  . Parejau laiminga, issisiepus iki ausu. Musu universitetas (VU) turi ekvivalenta, tai problemu JOKIU del to nebus. Bet dabar reikia is buvusiu TRIJU destytoju reference laisku!!! Atsiustu tiesiai jiems!!! (mane tai siek tiek prajuokino ir nuliudino, nes jie vargsai turbut manes neprisimena, o ir angliskai nieks nekalbejo....) Nzn kaip cia bus... Bet, isverte mano pazymius i savo sistema, jie priims BE GRE!!!!!, jei sieks 3.00 (is 4.00). Tai tikiu, kad sieks...nors nzn kaip cia pasiskaiciout paciai reiktu....
|
|
|
|
Beje, Magistro programos Sociologijoj yra tik trys, tai bus lengva pasirinkt... Jei viskas ok, nuo birz 1 pradedu studijas. Duoda 6 metus pabaigt. Ir kartu tvarkysious Teacher's Certification... Labai noriu tiket, kad nereiks man to GRE... (Beje, su profesorium pakalbet del smulkmenu nepavuko, nes jis siandien isvyko i Afrika...Gris tik po 2 savaiciu...) Ir dar: sake, kad gal ir TOEFL nereiks laikyt, jei mano ESL diplomo kreditai atitiks...
Kaip cia man dabar tuos destytojus is praeities susirast?
|
|
|
|
liuks, geros naujienos!!!!!  del destytoju suradimo tai reiks tau kokiam giminaiciui nusiust deze konjako ar kokio ten dar pablato ir tave kaip mat kas nors prisimins.... rekomendacijas tegul paraso lietuviskai ir kas nors tegul isvercia, uzdesit koki notaro antspauduka kad vertimas teisingas ir viskas  kalbant apie tuos vertimus, mano mama buvo anglu mokytoja ir mes cia turejom teta. tai mes su mama visus savo vertimus padarem ir apacioj mano teta parase kazka tokio: this translation from lithuanian to english is accurate to the best of my ability ir uzrase savo adresa, telefona ir padejo parasiukas -- tai niekas mums nekele problemu. cia buvo pries kelis metus tai gal dabar reikia kokio antspaudelio bet is lietuvos viska galima... 
|
|
|
|
Bet zinai, cia, Texas State University, pasake, kad jie privalo gaut UZANSPAUDUOTA laiska is paciu ranku, t.y. is paties VU...
|
|
|
|
tai ir gaus  kas tera veikt su Word padaryt "VU" blanka... galu gale, deze konjako ta blanka is pacio VU suras, parasys, kas nors isvers, vertima su originalia rekomendacija ides i voka, uzklijuos, ant uzklijavimo pasirasys skersai (antspaudas nera super butinas jei nieks jo neturi) ir viskas... kaip Karlsonas sakydavo: tiktai nesijaudink, tiktai nesijaudink 
|
|
|
|
Guest
|