|
|
|
Rank: Member
|
Butu labai idomu suzinot ar daznai griztat i Lietuva? Man tai noretusi grizti kuo dazniau, bet teko karta isgirst ir toki pasakyma: "O ko ten is viso vaziuot"  Kaip palaikot rysi su Lietuvoje likusiais artimaisiais ir draugais? Gal pasikeitei santykiai bendraujant per atstuma?
|
|
|
|
|
|
|
|
Rank: Gold Member  Joined: 10/11/2008 Posts: 605 Points: 1,544 Location: Houston'as
|
buvom grize pries 5 metus. aplankem senelius. o dabar lygtai ir nera ko vaziuot, nes su draugais rysiai labai susilpnejo ir Lietuvoj belike tik seneliai ir tolimos gimines. tevai cia Amerikoj, tai labiau pas juos norisi nuvaziuot... visgi mano seneliai labai manes ir brolio issiilge (ir siaubingai nori su proanukiu susitikti) tai planuojam per pavasario atostogas saut i Lietuvele. apsilankysim ir keptu varskeciu pavalgysim... 
|
|
|
Rank: Silver Member   Joined: 10/10/2008 Posts: 239 Points: 624 Location: Katy, TX
|
Kadangi visa likusi šeimyna Lietuvoj tai praktiškai važiuojam kiekvienais metais. Daugiau dėl vaikų nei dėl savęs. Su draugais ryšys yra tačiau tik kai parvažiuojam ir susitinkam prie bonkos. Mano karta ne labai prie kantuperių pripratę mums reikia susitikti gyvai. Vieni kitus su gimtadieniais pasveikinam ir laukiam kito sugrįžimo į Lietuvą. Per atstumą su tėvais bendraujam per Skypą mano tėvai per kančias prisivertė išmokti kaip naudotis ta velnio mašina, bet dabar patenkinti, brolis parūpino kamerą tai geriau ir norėt nėra ko. Quote:There's a fine line between fishing and just standing on the shore like an idiot. /Steven Wright/
|
|
|
|
Rank: Silver Member
Joined: 10/6/2008 Posts: 143 Points: 338 Location: Glen Ellyn, IL
|
as gyvenu Amerikoje beveik 14 metu, taip laikas bega.... Aplankome Lietuva dazniausia kas du metus. Nors mano vyras ir amerikietis, bet mane tik siais metais isleido pirma karta su vaiku vienus. Bet ir tai tik todel kad pats negalejo vaziuoti. Mano visa seima ir gimine gyvena Lietuvoje. Siaip tai visada smagu parvaziuoti ir aplankyti tevus ir sese, bet ne visada jauciame atostogas. Taip kad esame pasikviete artimuosius i Vokietija susitikti ir pasibendrauti- tokiu atveru neskridome i Lietuva. As turiu keleta grupioku ir draugu, bei pusesere su kuriais palaikome labai artimus rysius. Skyp'as, e- mail'ai, progines dovaneles, pasikeitimai nuotrauku ir t.t Mano tevai , sesuo ir puseseres seima turi vizas, tai jie ir mus aplanko tik kad jau TX tai jiems nelabai patinka. Nors mes stengiames juos isvezti ir parodyti kitas valstijas Vienas pliusas siltas ruduo, tai jiems kaip vasaros pratesimas  ) Kur kas maloniau vaziavo kaip gyvenome NY ir NJ  )
|
|
|
|
|
Mane tai labai traukia Lietuvon, buvo momentu tai nors sienom lipk kaip ilgu  Neatstoja internetas man gyvo bendravimo su artimaisiais nors tu ka. Taip norisi gyvo bendravimo. Du kartus buvau nuvaziavusi i Lt, tai grizus kokias pora saviciu man reikejo isivaziuot i normalu ritma. Vyras atgal norejo siust, nes nejo susikalbet su manim  Cia esu nepilni 2 metai, tad guodziuos, kad laikui begant bus lengviau. Nes kitaip tai
|
|
|
|
|
Kaip gaila kad taip toli gyveni  ( tai me cia tave palaikytume moraliskai. O gal nori atvaziuoti i musu parke susitikima si savaitgali( sestadieni)?
|
|
|
|
Joined: 10/6/2008 Posts: 229 Points: 687 Location: Richardson, TX
|
Vilija wrote: Mane tai labai traukia Lietuvon, buvo momentu tai nors sienom lipk kaip ilgu  Neatstoja internetas man gyvo bendravimo su artimaisiais nors tu ka. Taip norisi gyvo bendravimo. Du kartus buvau nuvaziavusi i Lt, tai grizus kokias pora saviciu man reikejo isivaziuot i normalu ritma. Vyras atgal norejo siust, nes nejo susikalbet su manim  Cia esu nepilni 2 metai, tad guodziuos, kad laikui begant bus lengviau. Nes kitaip tai Tikrai tikrai bus lengviau, patirtis kalba  as cia biski daugiau nei du metai, ir istikruju pirmus metus ir ilgiau buvo baisu  o dabar vis geriau ir geriau  Buvo baisu.... nors ir zinojau kur vaziuoju, kokius 7metus is eiles aplankydavom karta i metus mes ta Teksasa, bet apsilankymas tai nelygu gyvenimui 
|
|
|
|
|
RitaE wrote: Kaip gaila kad taip toli gyveni  ( tai me cia tave palaikytume moraliskai. O gal nori atvaziuoti i musu parke susitikima si savaitgali( sestadieni)? niekaip mums neiseina si savaitgali(o ir su mazium dar neteko niekur toli vaziuot, tad sakau, kad pirmiau pabandysim jegas vaziuojant i forumieciu susitikima, o veliau ir iki Dalaso reiketu nulekt. Nes be Austino Tx nelabai ka ir esu maciusi  ).O jus ar planuojat dalyvaut forumieciu susitikime?
|
|
|
|
|
pas mus dar neaiski situacija, tai kol kas as tik paskaitau kaip jie ten pasirasineja. na, o veliau jei iseis prisijungti tai manau kad nebus problemu  tiesa, norejau paklausti ar tu kartais neesi susipazinusi moters Meggie Roush; ji yra mano drauge is Austin'o . ji minejo kad susipazino lietuvaite lyg tai bibliotekoje
|
|
|
|
|
RitaE wrote:pas mus dar neaiski situacija, tai kol kas as tik paskaitau kaip jie ten pasirasineja. na, o veliau jei iseis prisijungti tai manau kad nebus problemu  tiesa, norejau paklausti ar tu kartais neesi susipazinusi moters Meggie Roush; ji yra mano drauge is Austin'o . ji minejo kad susipazino lietuvaite lyg tai bibliotekoje Ne. Bet kiek as zinau , kad be manes Austine yra dar 3 lietuvaites.
|
|
|
Rank: Gold Member  Joined: 10/6/2008 Posts: 526 Points: 1,394 Location: San Marcos
|
Matai, Vilija, tau yra sansu susirast lietuviu Austine... As tai gyvenu San Marcos, labai netoli nuo Austin, ir cia net girdet negirdejau apie lietuvius!  Gal.... jus esat ka nugirde netycia?
|
|
|
|
Joined: 10/10/2008 Posts: 130 Points: 390 Location: Houston, TX 77096
|
Pirmais metais labai labai trauke namolio... visu pasiilgus buvau.. ypac tevu, seses... su sese is vis neisskiriamos drauges buvom, tai net iki siol tenka bilietus lektuvo sakytis atgal amerikon arba nakti arba anksti anksti ryte, kad nelabai suprastu kas vyksta - bo pradeda verkt nerealiai kiekviena syki islydedama.... Stengiames i metus ar du bent karta vaziuot.. ir jei vaziuojam, tai pabut menesi ar net daugiau.... Su draugais ir artimaisiais per Skype, ICQ ar emailais bendraujam.. kaip mama sako, net dazniau ko gero, negu butumet lietuvoj ir aplankytumem  draugai musu ir mes draugu irgi nepamirstam... net dazniau sakyciau susirasom, nuotraukom, video kaitaliojames nei seniau, kai lietuvoj buvom.. gal tik bendravimas kiek kitokio pobudzio - prie kavos ar alaus nesubegsi pamastes
|
|
|
|
Rank: Gold Member
Joined: 10/9/2008 Posts: 531 Points: 526 Location: Corpus Christi, TX
|
Sveiki, ir Kristina pagaliau isdryso prisijungti prie pokalbiu  . Mes taip pat stengiames aplankyti Lietuva kas du metai. O pries metus , tai net trim metams buvome sugryze i Lietuva. Per praleistus 8 metus Amerikoje sugryzus i Lietuva buvo labai sunku apsiprasti ir vel ten gyventi  . Buvau ka tik po gimdymo, tai tokia nostalgija Amerikai buvo uzpuolus, kad norejos tik verkt ir verkt, ir kiekviena diena kaltinau vyra , kodel mes sygryzome i Lietuva. Nors ir apsistojome Vilniuje, ir ten viskas gal net geriau nei Amerikoje , bet niekaip negalejau priprast prie piktu zmoniu veidu, pavydo ir neapykantos. o ypac pardaveju elgsenos maisto parduotuvese. Pagaliau gryzome i Amerika ( TX ) ir daugumai sakiau, kad jei dar kartais tektu gryst ilgesniam laikui, tai prisisegsiu su grandinem prie medzio ir niekur nevaziuosiu  . O apsilankyti Lietuvoje , kaip sveciui , tai labai labai labai smagu. Mes ateinancia vasara taip pat ruosiames ten apsilankyti  .
|
|
|
Rank: Gold Member  Joined: 10/6/2008 Posts: 526 Points: 1,394 Location: San Marcos
|
As tai pasiilgau lietuvisku berzyneliu su raudonvirsiais spoksanciais... Labai labai megau miska ir grybavima... Ir apskritai, pasiilgau rudens. Cia jis kazkoks keistas
|
|
|
|
|
rasco wrote:As tai pasiilgau lietuvisku berzyneliu su raudonvirsiais spoksanciais... Labai labai megau miska ir grybavima... Ir apskritai, pasiilgau rudens. Cia jis kazkoks keistas Zinai as tik ka sugryzau is Chikagos, o ten pats tas ruduo, net dusia atgijo. As tave labai gerai suprantu-cia nera nei pavasario nei rudens; o grybauti tenka tik Lietuvoje  Na, aisku gal dar Kanadoje grybai normalesni auga.
|
|
|
Rank: Gold Member  Joined: 10/11/2008 Posts: 605 Points: 1,544 Location: Houston'as
|
chebra ir cia, amerikoj grybauja. mano tevukai vasingtono valstijoj gyvena tai ju pazistami varo i miskus...
|
|
|
|
Rimtai??? Yra neprivaciu misku???
|
|
|
|
Zinai as tik ka sugryzau is Chikagos, o ten pats tas ruduo, net dusia atgijo. As tave labai gerai suprantu-cia nera nei pavasario nei rudens; o grybauti tenka tik Lietuvoje  Na, aisku gal dar Kanadoje grybai normalesni auga. [/quote] Bet zinai, man tai labai patinka Teksaso oras... Man svarbu, kad koju negelia  Jau salciouse prisigyvenau, niekur nenoreciau is cia, nebent kazkas panasaus butu, tik su rudeniu lietuvisku...Tiksliau, su lietuvisku rugseju ir spalio pradzia  Utopija, ar ne?
|
|
|
|
Cia kazkaip nesigavo pacituot
|
|
|
|
|
rasco wrote:Cia kazkaip nesigavo pacituot matau kad kazkas usipainiojo, bet manau kad visi supras  As jau persikrausciau i Chikaga, taip kad pati galesiu pasidalinti patirtimi. As suprantu, kas gyvena TX, tai jiems tikrai turetu patikti. As tai niekada nekeisciau NY ar NJ i kitas valstijas. Bet kol kas mes apsistosime IL, o gyvenimas parodys kaip bus toliau. Su mano vyro darbu niekad nezinai kur vejas gali papusti, o be to ir man norisi pagyventi visur. Kadangi su darbu jau du kartus gyvenome TX, tai niekad nezinai ar nebus ir trecias kartas. Tie kraustymai, tai padeda atsikratyti savu sukauptu daiktu(kurie laikomi del viso pikto, gal kada prisireiks) Sekmes jums TX
|
|
|
|
Guest
|