|
|
|
Rank: Silver Member
Joined: 10/6/2008 Posts: 229 Points: 687 Location: Richardson, TX
|
pasidalinkim mamytes lietuvaites kaip vaikus gydom susirgus, kokius triukus isdarinejam kad vaikiukams palengvetu...... butu smagu kad pasidalintume visokiais, ir net raganiskais budais Mano berniukams be visu arbateliu, cesnaku, echinaceju, citrinu, zarnyno geruju bakteriju, oro drekintuvu, uzgultai nosytei ar tik pradejus koseti, labai padeda vaistai Sinupret....anksciau vis vezdavau is LT, bet neseniai isgirdau kad jau atsirado tu vaistuku ir cia Amerikej  vadinasi Sinupret for kids. Nes antibiotiku as labai nenoriu!
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Rank: Gold Member
Joined: 10/9/2008 Posts: 531 Points: 526 Location: Corpus Christi, TX
|
Siandien kaip tik galvojau uzvesti panasia tema  , nes mano Lukui nakti vel istiko Asthmos priepuolis  Is pradziu maneme, kad persalo, bandziau girdyt liepziedziu arbata , bet kai nakti pradejo vos nedust, tai ryte is kart vezem pas gydytoja  Dar Hiustone naudojom kauke su XOPENEX , o si kart gyd. jau israse tokiu pat tik daug stipresniu ir dar PREDNISOL. Man cia reikia Evelinos klaust gal del siu vaistu, gal jai teko girdet. Tai va , gal kokiu patarimu kas turi del asthmos  ? NEZINOME nuo ko sutriko kvepavimas, tik pries kelias dienas namuose pastateme gyva Kaledu eglute  .
|
|
|
|
|
Kristina wrote:Siandien kaip tik galvojau uzvesti panasia tema  , nes mano Lukui nakti vel istiko Asthmos priepuolis  Is pradziu maneme, kad persalo, bandziau girdyt liepziedziu arbata , bet kai nakti pradejo vos nedust, tai ryte is kart vezem pas gydytoja  Dar Hiustone naudojom kauke su XOPENEX , o si kart gyd. jau israse tokiu pat tik daug stipresniu ir dar PREDNISOL. Man cia reikia Evelinos klaust gal del siu vaistu, gal jai teko girdet. Tai va , gal kokiu patarimu kas turi del asthmos  ? NEZINOME nuo ko sutriko kvepavimas, tik pries kelias dienas namuose pastateme gyva Kaledu eglute  . Galbut gavot virusa......galbut laringitas....kaip jie cia vadina croup....mano viduriniajam (4metai) neseniai taip buvo, kad duso ....ir sitie israsyti gydytojo stiprus vaistai Prednisolone padejo per tris dienas.... dar buvo patarimas kad guldyti ant aukstesnes pagalves ir drekinti ora, ir jau kai dusta ir i gryna ora isnesti......ir ipurksti kokiu tai 'plecianciuju' o galbut pas jus ir nuo eglutes..... Turiu tris berniukus, ir viduriniaji daznai kosuliai puola, silpna pas ji ta vieta....o gal kam nors ir alergiskas, bet testu nedarem, matyt nera dar taip blogai 
|
|
|
Rank: Gold Member  Joined: 10/9/2008 Posts: 410 Points: 957 Location: Houston, TX
|
Apie Kaledu Eglute tai, man rodos, pernai Houstono laikrasty buvo straipsnelis, kad gali sukelti alergija zmonems, linkusiems i alergijas, todel kad prie medzio visokiu pelesiu sporu yra prilipe. Buvo patarimas, kad reikia gerai nuplauti su stipria vandens ciurksle pries inesant i namus. Deja, jums gali tekti is viso gyvos eglutes atsisakyti
|
|
|
Rank: Gold Member  Joined: 10/11/2008 Posts: 605 Points: 1,544 Location: Houston'as
|
je del astmos tai vargas... Kristina, Matui daktaras buvo israses Albuterol ir Pulmicort. cia abu buvo tipo pleciantys kvepavimo takus bet aciu Dievui jau seniai benaudojom (turiu dar 3 dezes tai jei reikia, padovanosiu su mielu noru). drauges sunus turi rimtu kvepavimo problemu tai jie pagaliau pradejo vaika girdyti vaistus nuo alergijos/astmos tai sake labai tam vaikui padeda. o priedo, i nosi purskia kazkoki purskala -- tai maziau nosis varva, maziau koseja ir lengviau kvepuoja. daktaras mums buvo daves rhinocort i nosi purkst. lygtai veikia neblogai. mums svarbiausiai buvo nosi sausa laikyt, nes kai uzsikimsdavo, prasidedavo baisus kosuliai ir tada kvepavimas siek tiek sutrikdavo.... tai i nosi vaikams purkst manau yra maziausiai darbo  mes dar su vandeniu ir druska nosi ir sinusus plaunam kai tik prasideda nosies varvejimo sezonas. zemiau yra website'as tos kompanijos kurios produkta mes naudojam jau kelintus metus. zodziu i plastmasini buteliuka sumaisomas virintas vanduo su druska ir soda (ar taip lietuviskai vadinasi???) ir tada spaudziant ta buteliuka per kakeli i nosi ir sinusus bega vanduo ir isplauna nosi. as pati situo produktu naudojuos kai mane uzpuola alergijos ir esu labai patenkinta. sitas vanduo atlaisvina visas gleives sinusuose, kuriu neina seip sau ispusti. paskutiniu metu as Matui vis plaunu nosi ir buvau ne karta nustebinta kad labai daug gleiviu gali tilpti galvoje kuriu seip lygtai ir neina ispust!!!! zodziu, musu alergiju daktaras sake, kad sitaip plaunant nosi isvalomi alergenai ir tai turetu padedt su alergijos simptomais ir pan... Matui ta nosi pradejau plauti kai jam buvo 3 metai ir nors is pradziu jis nebuvo suzavetas tuo plovimu, dabar labai greit viska susitvarkom. svarbiausia kad neskauda, o tik kartais kutena nosi... tai manau galima su vaikais susitart  juolab kompanija gamina sita preke ir maziems vaikams... tiesa, jie parduoda sumaisyta druska su soda, bet kaip jau sakiau, yra naminiu receptu uz kuriuos moket nereikia http://www.neilmed.com/usa/sinusrinse.php
|
|
|
Rank: Gold Member  Joined: 10/11/2008 Posts: 605 Points: 1,544 Location: Houston'as
|
tiesa, kaip virgaheft raso, ant aukstesnes pagalves irgi guldom kai reikia. padeda su kosuliu. oro drekinimas (su humidifier) mums nelabai padejo (nemaciau skirtumo) nes ten raso kad reikia mazos patalpos tai as nezinau, gal del to ir neveike.... as dar itrinu wicks ant krutines nakciai kai Matas pradeda koseti ar nosis uzsikemsa, tai tie garai ikvepiami ir rodos padeda normaliai kvepuot...
|
|
|
|
|
[quote=Evelina]je del astmos tai vargas... Kristina, Matui daktaras buvo israses Albuterol ir Pulmicort. cia abu buvo tipo pleciantys kvepavimo takus bet aciu Dievui jau seniai benaudojom (turiu dar 3 dezes tai jei reikia, padovanosiu su mielu noru). drauges sunus turi rimtu kvepavimo problemu tai jie pagaliau pradejo vaika girdyti vaistus nuo alergijos/astmos tai sake labai tam vaikui padeda. o priedo, i nosi purskia kazkoki purskala -- tai maziau nosis varva, maziau koseja ir lengviau kvepuoja. daktaras mums buvo daves rhinocort i nosi purkst. lygtai veikia neblogai. mums svarbiausiai buvo nosi sausa laikyt, nes kai uzsikimsdavo, prasidedavo baisus kosuliai ir tada kvepavimas siek tiek sutrikdavo.... tai i nosi vaikams purkst manau yra maziausiai darbo  mes dar su vandeniu ir druska nosi ir sinusus plaunam kai tik prasideda nosies varvejimo sezonas. zemiau yra website'as tos kompanijos kurios produkta mes naudojam jau kelintus metus. zodziu i plastmasini buteliuka sumaisomas virintas vanduo su druska ir soda (ar taip lietuviskai vadinasi???) ir tada spaudziant ta buteliuka per kakeli i nosi ir sinusus bega vanduo ir isplauna nosi. as pati situo produktu naudojuos kai mane uzpuola alergijos ir esu labai patenkinta. sitas vanduo atlaisvina visas gleives sinusuose, kuriu neina seip sau ispusti. paskutiniu metu as Matui vis plaunu nosi ir buvau ne karta nustebinta kad labai daug gleiviu gali tilpti galvoje kuriu seip lygtai ir neina ispust!!!! zodziu, musu alergiju daktaras sake, kad sitaip plaunant nosi isvalomi alergenai ir tai turetu padedt su alergijos simptomais ir pan... Matui ta nosi pradejau plauti kai jam buvo 3 metai ir nors is pradziu jis nebuvo suzavetas tuo plovimu, dabar labai greit viska susitvarkom. svarbiausia kad neskauda, o tik kartais kutena nosi... tai manau galima su vaikais susitart  juolab kompanija gamina sita preke ir maziems vaikams... tiesa, jie parduoda sumaisyta druska su soda, bet kaip jau sakiau, yra naminiu receptu uz kuriuos moket nereikia http://www.neilmed.com/usa/sinusrinse.php[/quote] Aciu Evelina uz visa info.....
|
|
|
|
Joined: 11/9/2008 Posts: 245 Points: 735 Location: Katy, TX
|
yra toks augalas auksinis usas.  Padeda nuo labai daug ligu.Gal kas turite kokia ideja, kur butu galima ji isigyti.
|
|
|
|
|
daivuze wrote:yra toks augalas auksinis usas.  Padeda nuo labai daug ligu.Gal kas turite kokia ideja, kur butu galima ji isigyti. Aciu Daivuze, man labai idomu, va kokius google radau pavadinimus ,,... Auksinis ūsas, naminis ženšenis, Tolimųjų Rytų ūsas, gyvasis plaukas, Veneros plaukas –tai visi vieno augalo, kuris mokslinėje literatūroje vadinamas kolizija kvapnioji ( Callisia fragrans), pavadinimai." Ir pabandysiu Whole foods paieskoti, jei pavyks, pranesiu  aciu!
|
|
|
|
|
O nuo kokiu ligu padeda tas auksinis usas
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Knaisiodamasi po interneta radau, kad astma gali sukelti ir stresas
|
|
|
|
aha  bet manau tavo Lukui dar nera ko stresuot 
|
|
|
|
|
Evelina wrote:aha  bet manau tavo Lukui dar nera ko stresuot  Nuo darzelio gal  . Nes jis kiekviena diena labai nenoredamas ir su asaromis eidavo, o kai dar nesupranta kalbos... Nezinau... greiciausiai , kad ne nuo streso  tik man idomu pasidare, kad net ir stresas gali sukelt astmos priepuolius
|
|
|
|
je stresas viska gali... baisumas... 
|
|
|
|
|
Kristina wrote:Evelina wrote:aha  bet manau tavo Lukui dar nera ko stresuot  Nuo darzelio gal  . Nes jis kiekviena diena labai nenoredamas ir su asaromis eidavo, o kai dar nesupranta kalbos... Nezinau... greiciausiai , kad ne nuo streso  tik man idomu pasidare, kad net ir stresas gali sukelt astmos priepuolius tikrai, dabar po mamytes sparneliu ir visos astmos pasibaigs
|
|
|
|
Joined: 11/9/2008 Posts: 245 Points: 735 Location: Katy, TX
|
O kaip su kiausinio tryniu, ar tai tiesa kad nuo astmos isgydo?  Dar sako kad gerai virti bulves ir giliai ikvepti garus, aisku nelabai arti verdancio vandens nes galima gerkle nuplykyti.
|
|
|
|
|
virgaheft wrote:Kristina wrote:Evelina wrote:aha  bet manau tavo Lukui dar nera ko stresuot  Nuo darzelio gal  . Nes jis kiekviena diena labai nenoredamas ir su asaromis eidavo, o kai dar nesupranta kalbos... Nezinau... greiciausiai , kad ne nuo streso  tik man idomu pasidare, kad net ir stresas gali sukelt astmos priepuolius tikrai, dabar po mamytes sparneliu ir visos astmos pasibaigs 3 metus buvo po mamytes sparneliu  , tikiuosi, kad viskas susitvarkys  . Lauksim kitu mokslo metu ir tada vel isbandysim darzeli. Siaip as nieko pries, kad jis namuose lieka  , nereikia man rytais anksti keltis ( nors as specialiai kartais atsikeliu , kad vienai pabut,ramiai kava isgert ir prie interneto pasedet  ) , nereikia pietu paruost i darzeli , nes man tai budavo galvos skausmas  , nes nezinodavau ka idet i darzeli  , nes mes namuose lietuviskus patiekalus gaminame, tai manau, aukletojos labai nustebdavo kai Lukas nusinesdavo pietums troskintu kopustu su bulviu kose  . Jam sis patiekalas labai patinka  Negaledavau idet jokiu sriubu, nes nepatogu ir nemanau, kad cia jas vaikai labai daznai valgo, bet musu lukui jos patinka Mes i darzeli ji leidom vien delto, kad jis pramoktu anglu kalbos, bet priejome isvados, kad darzelyje nieko gero neismoko, daugiau pramoko ziuredamas filmukus per TV. Dabar pats megstamiausias pasidare George filmukas ( apie bezdzione) ar kazkas panasaus, mama net nezino, kaip tiksliai vadinas  . Bet vis klausineja kada ta filmuka rodys  . Tai tuos menesius praleistus namuose, ne darzelyje, stengsimes pamokyt atskiru fraziu ir tt , kaip sake Siga kazkurioje temoje. As siaip toks labai seimos zmogus, as galeciau visada su vaiku but namuose  , man i darba nesinori  . O gal delto , kad musu tokia susiklosciusi situacija del vizos , nezinau. Bet man dabar labai gerai taip, kaip yra.. Kazkas rase ar skaiciau, kad sunkiausia yra sugryst i darba po keliu metu pertraukos. Sutinku 10000000 % procentu su siuo pasakymu
|
|
|
|
filmukas vadinasi Curious George  per PBS rytais rodo 7 valanda  mes viska zinom  nes irgi smagiai ziurim 
|
|
|
|
|
Musu tete labai smagiai su sunum ji ziuri , mama tuo metu eina kavos daryt
|
|
|
|