|
|
Rank: Gold Member  Joined: 10/6/2008 Posts: 526 Points: 1,394 Location: San Marcos
|
Ar teko kam nors pereiti Lietuvoj igytu diplomu pripazinimo Teksase procedura? Nekantrauju pasidalinti patirtim...
|
|
|
|
|
|
|
|
Rank: Administration  Joined: 10/3/2008 Posts: 309 Points: 608 Location: Plainfield, IL
|
Na manes tik paklause ka baiges, koks laispnis, padaryk testa ir sveikinam priimtas  cia IT srityje. Na mums programuotojams lengviau siuo atzvilgiu.
|
|
|
Rank: Gold Member  Joined: 10/6/2008 Posts: 526 Points: 1,394 Location: San Marcos
|
WOW! Idomu... Ar diploma nors jau parodyt reikejo? Ir patirties nereikalavo?
|
|
|
Rank: Administration  Joined: 10/3/2008 Posts: 309 Points: 608 Location: Plainfield, IL
|
rasco wrote:WOW! Idomu... Ar diploma nors jau parodyt reikejo? Ir patirties nereikalavo?
Diplomo parodyti aisku nereikejo, patirties buvo ir igudzius reikejo irodyti praktiniame teste ~3 val. truko. Na bet kaip sakau programuotojams kitaip viskas. Lengviau patikrinti ka moki ar sugebi ir kartais patirtis daugiau reiskia nei diplomai.
|
|
|
Rank: Gold Member  Joined: 10/11/2008 Posts: 605 Points: 1,544 Location: Houston'as
|
rasco wrote:Ar teko kam nors pereiti Lietuvoj igytu diplomu pripazinimo Teksase procedura? Nekantrauju pasidalinti patirtim... mano mamai teko. ji pedagogini dar sovietu laikais baige tai jai turejo kazkokia kompanija ivertinti diploma. po to prikniso kad turksta valandu kad diplomas butu lygus amerikonu diplomui bet mama turejo daug metu mokymo patirties tai darba vistiek gavo... bet ir is kitu pazistamu esu girdejusi kad vargas su tais ivertinimais... nenoriu skambet pesimistiskai bet jei kas darysit LT diplomo ivertinima, bukit nusiteike visokiom nesamonem...
|
|
|
|
Bet jos diploma galu gale pripazino, ar ne? Ar ji mokytojos darbo sieke cia?
|
|
|
Rank: Gold Member  Joined: 10/11/2008 Posts: 605 Points: 1,544 Location: Houston'as
|
rasco wrote:Bet jos diploma galu gale pripazino, ar ne? Ar ji mokytojos darbo sieke cia? je ji darba gavo ir ta diploma uzskaite bet atseit jis "nelygus" amerikonu diplomui... [meh]  zodziu, einantiems per vertinimo sistemas linkiu kantrybes ir asilisko uzsispyrimo.
|
|
|
|
Aisku... Tai pasiruosiu viskam... Dabar suradau keleta organizaciju, kurios ta daro, tai ziuresim... As turiu du bakaluro diplomus, reikia pasirinkt, ka as cia dirbt noriu, galiu, pan... Gal ka pastudijuot... Zodziu, truputeli pasiklydau. As neturiu kitos darbo patirties, tik mokytojos... Taip norisi ka kita pabandyt...
|
|
|
Rank: Silver Member   Joined: 10/10/2008 Posts: 239 Points: 624 Location: Katy, TX
|
rasco wrote:Aisku... Tai pasiruosiu viskam... Dabar suradau keleta organizaciju, kurios ta daro, tai ziuresim... As turiu du bakaluro diplomus, reikia pasirinkt, ka as cia dirbt noriu, galiu, pan... Gal ka pastudijuot... Zodziu, truputeli pasiklydau. As neturiu kitos darbo patirties, tik mokytojos... Taip norisi ka kita pabandyt... Jeigu sugalvosi mokytis toliau tai reikėtų pasitikrint kokias diplomų vertinimo organizacijas tavo pasirinktoj įstaiga pripažįsta, kad paskui nereikėtų vėl iš naujo viską daryti. Kitas dalykas reikia turėti diplomo vertimą į anglų kalbą, aš domėjausi pas http://www.spantran-edu.org/ tai jie būtų sutikę paimti mano paties darytą vertimą, tačiau kadangi mes tinginiai tai vertimą pasidarėm kai buvom Lietuvoj. Beje dėl darbo aš neskubėčiau vertinti diplomo pirmiausia reikėtų susirasti darbą, o jau po to jei paprašys diplomo tai ir įsivertinsi, beje darbdaviui gali užtekti ir papraščiausio vertimo ką gali žinoti. Aš dirbu inžinieriumi tai mane į darbą priėmė be diplomo tik dėl patirties, tiesa aš turėjau veikėją kuris mane rekomendavo.  Kartais durniams sekas... Quote:There's a fine line between fishing and just standing on the shore like an idiot. /Steven Wright/
|
|
|
|
As tai turiu vertimus, viskas ok... Ir is Lietuvos ministerijos patvirtinimo, kad diplomai "svarus" pazymas... Tik va tu teisus..Pirma darba reikia nusiziuret, ir ziuret, ko jie reikalauja...
|
|
|
|
beje, turek omeny kad cia amerikonai priprate prie "transcript" tai jie kartais reikalauja to pacio originalaus diplomo is studentu, nes ten dazniausiai surasyti pazymiai... o jie nesupranta tokio dalyko, kad mes gaunam tik viena vieninteli diploma -- jie galvoja cia kaip transcript nes ant jo yra pazymiai ir jie gali sau pasiimti ir niekad tau neatiduot... tad turek omeny padaryt sertifikuotas kopijas ar dar koki velnia su univeru/darbu susitark, kad tik nepaimtu tavo tikrojo diplomo nes tada jam bus baba... 
|
|
|
|
Aha, pastebejau sita...  As jau apsidraudus...
|
|
|
|
Zinai, cia jie taip lengvai tvirtina tas kopijas... VISKA notarizuoja! Lengva ranka, tik banke siek tiek atsargiau paziurejo... Artistai
|
|
|
|
Rank: Member
Joined: 10/19/2008 Posts: 16 Points: 48 Location: Rowlett, TX
|
Na o man sunku labai nebuvo. Amerikieciai diploma pripazino ir ivertino placiau dar nei Lietuvoje. Baigiau Lietuvoje VPU ir turejau matematikos ir informatikos bakalauro laipsni ir matematikos magistro laipsni. Amerikieciai ivertino ir dave magistro matematiko ir programavimo laipsni. Nors as tam programavime nei mu nei be.
|
|
|
|
|
Taciau mokytojavimui to Teksase nepakanka, reikia gauti "teaching certificate". Cia mokaisi Lietuvoje 6 metus, kad butum mokytoja, o mat amerikieciams pakanka pasimokyti metus tam sertifikatui, ir tu jau mokytojas. Tikras pasisaipymas!
|
|
|
|
|
Na bet tai tik mano nuomone.
|
|
|
|
man rodos tas teaching certificate ne tam, kad tu zinotum KA mokyti, bet KAIP mokyti... kaip su moksleiviais tvarkytis, kokios valstijos taisykles ir tt ir pan...
nes jei gauni mokytojos sertifikata texase, isvaziavus i kita valstija vel reiks laikyt...
|
|
|
|
Nelabai cia man ta sistema patinka, bet ka padarysi. Galetu siaip tai suvienodint, kad visose valstijose vienodai butu... Bet kad reikia jiems png rinktis... Cia - vienas is budu.
|
|
|
|
jeje.. .niekas cia nepasikeis... kadangi valstijos turi savo istatymus ir visa kita, padaryt centralizuota ir viena svietimo sistema kainuotu bilijardus ir niekas nenoretu to daryt...
|
|
|
|
|
ne kiekvienoj valstijos reikia sertifikato
|
|
|
|