Dallas Houston Austin San Antonio Texas estate prices and houses. auto classifieds and sales, rent. Appartament rent and lease. Properties for sale in Texas. Dallas, Houston lawyers. car lease. Houston entertainment and night life. Universities and colledger in Houston and Dallas. Food, receiptes, restourants, bars, pubs.

Net 7 lietuviski TV kanalai internetu - www.lietuviska.tv, Isbandyk nemokamai dabar
Welcome Guest Active Topics | Log In | Register

6 Pages <12345>»
Vaikai ir lietuviu kalba Options
dkalinin
#41 Posted : Tuesday, November 25, 2008 3:09:41 PM
Rank: Silver Member

Ir pritariu minciai.. daba nebeprisiminsiu kuri cia rase? Confused Kad priklauso daug nuo seimos; jei nori kazko is vaiko, ar aukletojos, ar dar kieno nors kito, tai ir pats turi pasistengt....
Vaikas gauna per mazai namu darbu? Gi nesunku atverst namie knyga ir uzduot vaikui paciam padaryt viskus likusius pratimus? Plius ir vaikas ismoks save uzimt po poros tokiu paliepimu.... jei aisku nores Flapper

Mano tevai taip su manim ir sese dare, kai slampinedavom po namus nieko neveikdamos... Atseit spejai paruost visas pamokas?- ruoskis kitai dienai.. perskaityj paragrafu daugiau, arba perskaityk mokytojos praleista paragrafa... padaryk praleistus uzdavinius...

Tam, kad vaikas butu uzimtas, manau vien mokytojos ar aukletojos liepimo nereikia - tevai ta pati gali padaryt.. tik reikia noro ir pasiaukojimo... Prisipazinkim - mes daznai megstam "nutingyniaut" nuo vaiku ta Blushing kad duotu mum laisva minute ir atokvepi... ir lengviausias kelias lieka - kaltint mokytojas, aukletojas ar dar ka, bet tik ne save Blushing
Evelina
#42 Posted : Tuesday, November 25, 2008 8:44:15 PM
Rank: Gold Member

nu paziuresim ar pasikeis nuomone po to kai tavo vaikis paaugs... Smile

aisku tevai gali namuose duot darbu vaikams bet norisi kad mokinimasis namie atitiktu mokslus mokykloje. pvz mano vaika mokina "teisingai" rasyt raides ir skaicius ir as ta daryciau visai kitaip nei Mato mokytoja. tai norisi kad darbai ir namie ir mokykloj atitiktu, o neitu viens pries kita... ir zinoma, kiekviena mama ir tetis pasakys kad jie nori nuo vaiku pailset ir nori kad nereiktu su jais istisai uzsiimti. mes irgi zmones, o ne vien tevai Wink
Kristina
#43 Posted : Tuesday, November 25, 2008 11:12:01 PM

Kristina su Arunu irgi nori pailset ThumbsUp
Visada yra lengviausia duot pamokymus ka ir kaip daryt. Kai dar nebuvo Luko, tai oiiiiiiiiiiiiiiiii, kiek pas mane visokiu planu planeliu buvo, kaip auklesiu ir tt.. o va kai jau atejo ta diena - viskas pasikeiteScared
Kristina
#44 Posted : Tuesday, November 25, 2008 11:38:23 PM

Confused Dar siek tiek apie kysius ThumbsUp . As UZ ThumbsUp .
Taip, mes pripratinome prie kysiu, bet kitos nera iseities Crying . Mes va pvz, gryzome i lietuva , vaikas niekur nepriregistruotas, susirgo, reikejo skubiai gydytojos. Nuvaziavom i vaiku poliklinika ( nezinau ar ir dabar taip vadinasi ) ir kai nuejom pas gyd. ji pasake, kad jus niekur neprisiregistrave , nieko negaliu padet Crying . Arunas isistrauke pinigine ir gyd. is kart sako, nu bet si kart jums padesiu ir israsysiu vaistu BigGrin . Taip jau yra siame sviete Blushing
O jei netrauksi tos pinigies, tai ir bus sakes Scared , su tavim elgsis , kaip nezinau su kuo, o tuo labiau kai kalba eina apie vaikus, tai is vis... Per 2.5 metus Lietuvoje patirties nemazai sioje srityje igavom, bet cia aisku tik Lietuvoje, Amerikoje visai kita sistema egzistuoja Smile
As dabar paskutines dvi savaites mastau, kaip cia tas Luko mokytojas pradziugint Kaledu proga BigGrin . Nes tikrai noriu kazka malonaus joms padaryt , jei ne kysi, tai nors kaip maza dovanele Razz . Galvoju apie dovanu korteles , bet kokias Confused ??? Nes gal negrazu pvz. VISA gift card Confused Confused . Kaip Siga minejo apie gift cards Mokytojoms, bet dar tokiu neradau Sad
rasco
#45 Posted : Wednesday, November 26, 2008 11:31:51 AM

Evelina wrote:
nu paziuresim ar pasikeis nuomone po to kai tavo vaikis paaugs... Smile

aisku tevai gali namuose duot darbu vaikams bet norisi kad mokinimasis namie atitiktu mokslus mokykloje. pvz mano vaika mokina "teisingai" rasyt raides ir skaicius ir as ta daryciau visai kitaip nei Mato mokytoja. tai norisi kad darbai ir namie ir mokykloj atitiktu, o neitu viens pries kita... ir zinoma, kiekviena mama ir tetis pasakys kad jie nori nuo vaiku pailset ir nori kad nereiktu su jais istisai uzsiimti. mes irgi zmones, o ne vien tevai Wink

Jei norit, kad nereiktu istisai su vaiku uzsiimt, reikia pagalvot apie broliuka ar/ir sesuteFlapper Flapper ThumbsUp
dkalinin
#46 Posted : Wednesday, November 26, 2008 1:44:26 PM

Tai jei nenori istisai su vaiku uzsiimt, tada ir nereik varyt ant mokytoju. kad blogai mokina Blushing Mokina kiek isgali ir kiek alga apmokama kaip sakant... jie irgi zmones... as tik turejau omeny, jei dejuojat, kad vaikas mazai gauna pagrindo ar mokymosi medziagos mokykloj ir ner galimybes kitur vest, tai nereiskia, kad vien dejuot reikia Flapper Duok papildoma knyga skaityt kaip sakant - ir rami galva - vaikas uzimtas ir mokytas kiek reikia, ir mokytoja gera LOL
O kaip bus su MANO vaiku-tai ziuresim LOL Bet tikrai tikiuosi, kad "nesilydysiu" pries sugraudinta veideli, o isliksiu griezta... bent daba taip noretus.. okaip bus is tikro?-Neilgai laukt liko LOL

Be to Rasco gerai pastebejo... nenori uzsiimt per labiausiai vaiku - isitaisyk sese/broli! ThumbsUp ThumbsUp
Evelina
#47 Posted : Wednesday, November 26, 2008 8:50:21 PM

jejeje..... ir vyramas ir busimiems broliukams/sesutems/seneliams/tetoms/dedems labai visada lengva patarti itaisyt broliuka ar sesute o kryzelis, kad ir malonus kartais, nesamas tik mamytes, pas kuria pilve tas kleckas auga ir nuo kurios vaikas tiek daug priklausomas... net jei ir yra geranorisku padejeju, vistiek mamytei rupestelis. taip kad itariu jok tokie patarimai mamyciu duodami tik tada, kai vaiku auginimo patirtis yra arba daugelio metu senumo arba labai labai sviezia Flapper kas paneigs? Wink
dkalinin
#48 Posted : Sunday, November 30, 2008 7:18:34 PM

Evelina wrote:
jejeje..... ir vyramas ir busimiems broliukams/sesutems/seneliams/tetoms/dedems labai visada lengva patarti itaisyt broliuka ar sesute o kryzelis, kad ir malonus kartais, nesamas tik mamytes, pas kuria pilve tas kleckas auga ir nuo kurios vaikas tiek daug priklausomas... net jei ir yra geranorisku padejeju, vistiek mamytei rupestelis. taip kad itariu jok tokie patarimai mamyciu duodami tik tada, kai vaiku auginimo patirtis yra arba daugelio metu senumo arba labai labai sviezia Flapper kas paneigs? Wink

Nesiginciju, kad da pas mane patirties 0 sveiko LOL
Bet sakau, kad nereik ant mokytoju vaziuot, jei patiem nelabai noris SAVO vaiku uzsiimt papildomai.... nes mokytojos irgi mamos, kurios gryzta namo pas tokius pat vaikucius, ir nori poilsio, o ne papildomo namu darbu taisymo ir t.t....
Nezinau, kaip bus mums, nes rimtai neturiu mamos patirties da Razz bet sakau, kaip mano mama dare, ir jai labai labai dekinga uz tai... nezinau is kur ji surasdavo to papildomo laiko, bet verte papildomai daug ka daryt... todel ir pritariu minciai, kad daug kas priklauso nuo tevu... jei tevai nori, tai gali ir randa laiko Razz Jei ne - tai rasi milijonus visokiu priezasciu, kodel nedaryt... Kaip bus mum -paziuresim! neilgai liko laukt LOL
Jei busim Texase ir "nenumarinsim" temos, parasysiu butinai pasekmes LOL
Kristina
#49 Posted : Sunday, November 30, 2008 11:07:39 PM

Na, manau, kad negalima kaltint mamu, kad nenori SAVO vaikais uzsiimt papildomai Wink . Man antrodo, kad visi tevai nori ir daro tai, kas yra geriausia ju vaikams. Tad apie tai pakalbesime kai atsiras savos atzalos Flapper . O apie musu mamas tai taip manau, kad tarybiniais laikais tiek namu darbu priduodavo, kad mamoms papildomai tikrai net netekdavo uzsiimt BigGrin . Kalbu is patirties, mokslai , sportai, laisvo laiko ir taip nebudavo Scared , o ka jau kalbet apie papildomas uzduotis Smile . As tik dziaugdavaus kai gaudavau laisva minute pazaist su lelemis , o tai nutikdavo labai retai, nes jau nuo 8 klases atsiradau sporto internate Vilniuje Blink . Oiiiii, baisus laikai buvo, bet esu dekinga visiems, nes jei ne sportai, nerasyciau dabar i si portala LOL .
Man net baisu pagalvot kai Lukas prades eit i pirma klase Crying , atrodo net nezinosiu , kaip elgtis , kaip mokyt pirmoka ir tt ... Jau dabar baisu daros Scared
rasco
#50 Posted : Monday, December 01, 2008 12:03:39 PM

Ai, nebijok is anksto, Kristina... Leisk viskam vykti naturaliaiBigGrin Pamatysi, nepajusi, kaip prabegs ta pirma klase, antra, 8ta...12a.... Oi, as tai va neisivaizduoju savo vaiko koledzo metu... Kad tik pasirinktu tinkamai, ka megsta, kad nesimetytu...kad tik png butu...Ai, bet as irgi, kaip tu, per toli beguLaugh Mano sunus dar tik 7okasSmile
Evelina
#51 Posted : Monday, December 01, 2008 1:50:10 PM

Kristina wrote:

Man net baisu pagalvot kai Lukas prades eit i pirma klase Crying , atrodo net nezinosiu , kaip elgtis , kaip mokyt pirmoka ir tt ... Jau dabar baisu daros Scared

zinok man irgi baisoka buvo. Matas dabar varo i Kinder bet ten jie i viska ziuri kaip i rimta mokykla... manau kad geriausiai ka gali padaryt, tai nuolat palaikyt rysius su mokytoja. kai tik turi meet-the-teacher arba parent-teacher conferences, reikia varyt ir sneketis apie tai ka vaikai mokinasi ir kaip namuose gali jam padet. mokytojoms labai patinka tokie teveliai ir mamytes nes is ties taip joms pacioms lengviau biski Smile mano mama cia pati su pradinukais dirbo kelis metus ir keikesi del tevu kuriem tie vaiku mokslai buvo nulio vietoj. o kai teveliai eina ir klausia, kaip vaikui padet ir tt. mokytojos labai dziaugiasi...

as buvau nusigandusi kad Mato pasiruosimas bus labai prastas nes kai suaugusieji ir pacios mokytojos kalba apie tai, ka vaikai turi zinot, tai man plaukai siausesi. kalba apie 5-iamecius kurie RASO... tai as galvoju apie normalius zodzius ir paprastus sakinius o pasirodo (kai pasnekejau su mokytoja), rasymas tokiam amziuje yra raides, deliot garsus viena po kito, nesvarbu kad mums, suaugusiems, is tu garsu labai ka nors sunku iskaityt... Smile tai zodziu, kai pradejau su mokytoja daugiau bendraut, visos baimes issilakste BigGrin
rasco
#52 Posted : Tuesday, December 02, 2008 10:29:13 AM

Jo...Mokytojai cia labai megsta, kai su jais tevai bendrauja...Kitoks poziuris i vaika... Labai labai svarbu parodyt, kad esi atsakingas, ir motyvuotas, besirupinantis, pan..
Evelina
#53 Posted : Tuesday, December 02, 2008 11:07:38 AM

amen Laugh
dkalinin
#54 Posted : Tuesday, December 02, 2008 1:28:13 PM

nu va matai - tai as ta ir turejau galvoj sakydama, kad nuo tevu daug kas priklauso Flapper o mane cia daba meginot uzsipult del patirties stokos vaiku pasauly LOL Daba kaip nei is sio nei is to pacios priejot isvados, kad tevai turi buti involved..
Daba net nebezinau, ar toliau gincytis, ar tema keist LOL LOL LOL
rasco
#55 Posted : Tuesday, December 02, 2008 1:30:53 PM

Turi but itraukti, ir labai... Pirmiausia, ir visada - SEIMA, o po to visa kita.Smile
dkalinin
#56 Posted : Tuesday, December 02, 2008 1:34:26 PM

rasco wrote:
Turi but itraukti, ir labai... Pirmiausia, ir visada - SEIMA, o po to visa kita.Smile

Va sito dar nelabai patirt teko - 100% prisipazinsiu, kad seima pirmu pirmiausia eina... Va tas idomu bus stebet, kaip mano priorities keisis... net baisu pagalvot, kad reiks darba nustumt i antra ar net trecia pozicijas LOL Bet kiek girdziu, tai taip ir buna... karjera lieka velniai zino kur ir tas mazas padaras su savo norais - pirmauja Scared LOL
rasco
#57 Posted : Tuesday, December 02, 2008 1:37:30 PM

Ne...suderinsi viska. Surasi savo ritma. Pamatysi. Zinoma, vaikas visada isliks prioritetu (neduok Dieve kitaip!)..., bet tai tik malonumasBigGrin
Evelina
#58 Posted : Tuesday, December 02, 2008 8:11:23 PM

dkalinin wrote:
nu va matai - tai as ta ir turejau galvoj sakydama, kad nuo tevu daug kas priklauso Flapper o mane cia daba meginot uzsipult del patirties stokos vaiku pasauly LOL Daba kaip nei is sio nei is to pacios priejot isvados, kad tevai turi buti involved..
Daba net nebezinau, ar toliau gincytis, ar tema keist LOL LOL LOL

nieks nesako kad tevai viska palikt turi mokytojoms bet jei mokytojos net paciu tevu prasomos neduoda vaikam darbo tai irgi ne kas... ner nieko juoda-balta... Smile
Kristina
#59 Posted : Tuesday, December 02, 2008 8:37:00 PM

O man tai baisu pagalvot, kaip taip galima galvot Cursing "net baisu pagalvot, kad reiks darba nustumt i antra ar net trecia pozicijas" ThumbDown
Evelina
#60 Posted : Tuesday, December 02, 2008 8:41:12 PM

Laugh

jeje... taip galbut galvoja darboholikai.... nors tiesa sakant, kai gime mano vaikas as su juo buvau beveik 2 metus namie ir tik po to jis pradejo eit i darza, ir kai jis pradejo ta darza lankyt, man buvo tokia laisve, toks kaifas nuo vaiko kad ir keliom valandom pabegt ir isijungti i "rimtesnius" protinius darbus kad tiesiog negaliu apsakyt savo dziaugsmo BigGrin viskam reikia balanso manau. vien su vaiku bunant, bent man asmeniskai, stogas pradeda vaziuot. as juo atsidziaugu savaitgaliais ir popietem, bet esu labai dekinga uz darzeli ir mokykla, kurioje jis praleidzia nemazai laiko. ir jam smagu su vaikais, ir man smagu kad as galiu "suaugusia" pabut darbe BigGrin ir vistiek esu gera mama Cool
Users browsing this topic
Guest
6 Pages <12345>»
Forum Jump  
You cannot post new topics in this forum.
You cannot reply to topics in this forum.
You cannot delete your posts in this forum.
You cannot edit your posts in this forum.
You cannot create polls in this forum.
You cannot vote in polls in this forum.

Paaukokite forumo palaikymui